De 7 beste gamingprojectoren, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 7 beste gamingprojectoren, getest door Lifewire
De 7 beste gamingprojectoren, getest door Lifewire
Anonim

De beste gamingprojectoren beschikken over veel van dezelfde functies als de beste computermonitoren: geweldige beeldkwaliteit, contrast en hoge verversingsfrequenties en responstijden. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van monitoren, kan de enorme schaal van een geprojecteerd beeld je normale gamesessie echter transformeren in een echt filmische ervaring, en de projectoren op onze lijst slagen erin om dit te doen zonder in te boeten aan kwaliteit of frames.

De Optoma GT1080HDR is een perfect voorbeeld van een gamingprojector die verder gaat (maar nog steeds redelijk geprijsd is). Het produceert prachtige Full HD-beelden, kan 30-voet projecties maken, heeft HDR10-ondersteuning voor levendige, rijke kleuren en een spectaculaire 28.000:1 contrastverhouding voor diep zwart en briljant wit. De responstijd van 16 ms in de Enhance Gaming-modus verzekert zijn kroon als de beste gamingprojector, en het is een ongelooflijke manier om te laten zien waartoe de beste gameconsoles in staat zijn.

Beste algemeen: Optoma GT1080HDR-gamingprojector met korte projectieafstand

Image
Image

Optoma heeft deze projector vanaf de grond opgebouwd om aan de behoeften van gamers te voldoen. Het resultaat is de perfect geoptimaliseerde short-throw projector met verbeterde responstijden, levendige beelden en rijk contrast. Ten eerste is de projectieverhouding van 0,49 perfect voor gamers, waardoor de projector op uw tv-standaard of entertainmentcentrum kan worden geplaatst voor een beeld van 100 inch vanaf slechts 1,2 meter afstand.

Dat beeld wordt glorieus, dankzij de DarbeeVision-beeldprocessor die buitengewone details, diepte en objectscheiding onthult, zodat de details van je games in filmische kwaliteit worden weergegeven. Verwacht een Full HD 1080p-resolutie, een helderheid van 3.000 lumen en een contrastverhouding van 28.000:1 die verbluffende zwartniveaus creëert voor de beste ervaring in alle gamegenres. Maak je ook geen zorgen over vertraging. Verbeterde gaming-modus geeft je de beste responstijd van 16 ms om je bezig te houden, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Andere leuke functies zijn onder meer Full 3D en een lamp met een lange levensduur die tot 8.000 uur meegaat.

Resolutie: 1080p | Helderheid: 3000 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 30000:1 | Projectiegrootte: 120 inch

"Een interessante functie die Optoma heeft toegevoegd, is een muurkleurfunctie. Gebruikers die rechtstreeks op een muur projecteren, willen misschien met deze functie experimenteren." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: BenQ HT2150ST-projector

Image
Image

Deze bekroonde 1080p-projector van het bestverkochte DLP-projectormerk BenQ, het nummer 1 van de beste merken, ha alt alle sporen om een uitstekende gamingprojector te maken. Het heeft een meeslepend 100-inch scherm vanaf slechts anderhalve meter afstand, met 1.2x optische zoomlens en verticale keystone voor een eenvoudige installatie die past bij uw woonkamerconfiguratie. Het beeld is helder en levendig dankzij een helderheid van 2.200 lumen en een contrastverhouding van 15.000:1 zonder vervorming, zelfs in 3D.

Gamers zullen profiteren van een lage invoervertraging, wat betekent dat race- en actietitels geen beat overslaan, zelfs niet op het 100-inch scherm. Aangepaste spelmodi bieden nog meer voordeel, zodat je de donkerste schaduwen en helderste details kunt zien om de meeste filmische ervaring uit al je titels te halen.

Resolutie: 1080p | Helderheid: 2200 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 15000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

"De BenQ HT2150ST, die een beeld van 100 inch kan leveren vanaf slechts 1,90 meter afstand, geeft kopers een fantastische projectie-ervaring die in vrijwel elke kamerconfiguratie werkt. " - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste 4K: BenQ HT3550 4K-thuisbioscoopprojector

Image
Image

Er is gamen, en dan is er nog gamen met de BenQ HT3500 4K Home Theatre-projector, een high-end model dat zich inzet voor hyperrealistische, filmische beelden. Compact en onopvallend, kan tot 1,3 keer inzoomen, kan een schermgrootte van 120 inch bereiken en heeft een helderheid tot 2.000 lumen, waardoor hij op alle helderheidsniveaus kan functioneren. Dit, gecombineerd met de 4K UHD 3840x2160 resolutie met 8,3 miljoen pixels, resulteert in een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Dankzij de dynamische iris heeft het apparaat een contrastverhouding van 30.000:1, wat betekent dat je de nuances van schaduwen kunt opmerken, samen met details in zowel donkere als lichte scènes, waardoor games tot leven komen. De ingebouwde luidspreker van de projector kan een kamer vullen en heldere, getextureerde audio bieden, hoewel hardcore gamers misschien willen kiezen voor een duurder model, voor volledige onderdompeling. Hoewel hij duurder is dan andere thuisprojectoren, is de waarde van de HT3500 de prijs meer dan waard voor diegenen die niet alleen naar een nieuwe wereld willen kijken, maar er ook deel van willen uitmaken.

Resolutie: 4096x2160 | Helderheid: 2000 ANSI lumen | Contrastverhouding: 30000:1 | Projectiegrootte: 100 inch

"We gebruikten de projector ongeveer drie meter verwijderd van een 100-inch projectiescherm en het had geen moeite om de ruimte te vullen. " - Emily Ramirez, producttester

Image
Image

Beste geluid: Optoma UHD60 4K-projector

Image
Image

Als je op zoek bent naar een projector, is de kans groot dat je een of twee keer op een Optoma-model bent beland. Het merk biedt hoogwaardige projectoren, ongeacht naar welke specificaties u op zoek bent. De UHD60 is hun 4K-compatibele model, en in tegenstelling tot veel andere projectoren die alleen 4K-ingangen accepteren om een verkleind beeld uit te spugen, biedt de UHD60 een echte 4K-resolutie tot 3840 x 2160. Dat zijn 8,3 miljoen pixels beschikbaar, en met 3000 lumen is de helderheid voldoende voor al je gaming-behoeften. Het kleurengamma is hier ook behoorlijk indrukwekkend en biedt alles in de REC2020-sets - waardoor je games schitteren met echt rijke, diepe zwarttinten en filmische hoogtepunten. Waar dit allemaal op neerkomt, is de mogelijkheid om tot 3 meter afstand te zitten en toch het volledige, verbluffende bereik van 4K-kwaliteit in zich op te nemen (in tegenstelling tot de veel kortere zitafstand die nodig is als je naar 4K-tv's kijkt). Bovendien is het HDR-compatibel, maakt het gebruik van UltraDetail-technologie voor een helder beeld en kan het zelfs worden ingeklapt voor flexibel zoomen, werpen en verschuiven. Dit betekent dat hij goed in je opstelling past, zelfs als je te maken hebt met lastige hoeken of kamerindelingen.

Resolutie: 2160p | Helderheid: 3000 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 1000000:1 | Projectiegrootte: 120 inch

"Je zou hopen, gezien de grootte van de Optoma UHD60, dat er een aantal krachtige luidsprekers in zouden zitten. Gelukkig doet het dat met twee 4-watt stereoluidsprekers die verrassend luid worden. " - Nick Jaynes, producttester

Image
Image

Beste kleurcontrast: Epson Home Cinema 2150

Image
Image

Epson is misschien wel de koning van projectoren, maar veel van hun opties zijn gericht op zakelijke presentaties of films. Als je op je projector wilt gamen, is de kleurrespons enorm belangrijk, omdat moderne videogames net zo goed beeldende kunst zijn als leuke uitdagingen. Met een verbluffend kleurcontrast van 60.000:1 heb je hier een heel breed scala aan toonopties beschikbaar. Voor het perspectief nemen veel mid-tier projectoren genoegen met 15.000:1, wat betekent dat hun bereik van het zwartste zwart tot het witste wit veel kleiner is dan deze. De Epson 2150 biedt 1080p-resoluties en bij een minimale projectie van 11 voet biedt het een scherm dat vier keer groter is dan een 60-inch flatscreen-paneel. Er is een ingebouwde 10 W-luidspreker en deze ondersteunt zelfs Miracast, zodat u eenvoudig HD-media kunt streamen als u ervoor kiest om deze voor andere entertainmentdoeleinden te gebruiken. Bovendien is het met minder dan $ 1.000 verre van de duurste optie die er is, vooral gezien het rijke kleurenspectrum.

Resolutie: 2049x1080 | Helderheid: 2500 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 60000:1 | Projectiegrootte: 132 inch

Beste 3D: Sony VPLHW45ES 3D SXRD

Image
Image

Deze hoogwaardige thuisbioscoop- en gamingprojector van Sony heeft spectaculaire 3D voor een filmische en meeslepende game-ervaring. Het heeft geavanceerde SXRD-paneeltechnologie naast Sony's Super Resolution-verwerkingstechnologie om kleuren en texturen te verfijnen en een helder 1080p-beeld te geven. Als aanvulling op de verbazingwekkende visuele ervaring heeft deze projector een krachtige beeldkalibratie met negen modi voor gaming, bioscoop en andere voorinstellingen. Wat je ook kiest, met Motionflow-technologie kun je gamen met minimale bewegingsonscherpte, zelfs tot een schermgrootte van 300 inch.

Resolutie: 1080p | Helderheid: 1800 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 60000:1 | Projectiegrootte: 40 tot 100 inch

De Optoma GT1080HDR (bekijk bij Amazon) is een uitstekende projector op zijn eigen merites, en bevat ook een heleboel geweldige opties speciaal voor gamers, zoals de Enhanced Gaming Mode die de responstijd terugbrengt tot een best-in- klasse 16ms. De HT2150ST-projector van BenQ (bekijk bij Amazon) is ook een winnaar (en letterlijk bekroond), met zijn heldere, 30-voet weergavepotentieel en zijn eigen reeks aanpasbare spelmodi.

Over onze vertrouwde experts

Patrick Hyde woont in Seattle, waar hij werkt als digitale marketeer en freelance copywriter. Met een master in geschiedenis van de Universiteit van Houston en een baan in de bloeiende technische industrie van Seattle, omvatten zijn interesses en kennis het verleden, het heden en de toekomst.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Emily Ramirez is een technisch schrijver die gamedesign heeft gestudeerd aan het MIT en nu allerlei consumententechnologie beoordeelt, van VR-headsets tot torenluidsprekers.

Nick Jaynes is een technisch schrijver wiens werk is gepubliceerd door onder andere Mashable, Digital Trends, Cool Hunting en Travel+Leisure.

FAQ

    Wat is het verschil tussen ANSI-lumen en lumen?

    Lumen zijn een maat voor de lichtstroom, of de waargenomen kracht van licht. ANSI-lumen wordt gemeten volgens de normen die zijn opgesteld door het American National Standards Institute, wat betekent dat het licht elke keer op exact dezelfde manier wordt gemeten. Het geeft u een nauwkeuriger beeld van hoe projectoren zich met elkaar verhouden. Andere lumenmetingen zijn geldig, maar worden niet zo strikt gecontroleerd.

    Heeft u een scherm nodig om een projector te gebruiken?

    Normaal gesproken krijg je een veel beter beeld als je een projectiescherm gebruikt, maar dit is niet strikt noodzakelijk. Je kunt een lege, witte muur als scherm gebruiken en dat werkt prima. Houd er rekening mee dat de kleur van de muur invloed heeft op de kleuren van de afbeelding. Een gebruinde muur zal de kleuren bijvoorbeeld scheeftrekken in de richting van het bruine bereik.

    Kun je een projector krijgen in plaats van een tv?

    Ja! Goede projectoren bieden soms een beter beeld dan een tv. Bovendien heeft het het voordeel dat het weggaat als je er niet naar kijkt. U kunt een scherm oprollen, of zelfs uw projectie gewoon op een witte muur casten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een scherm. Veel projectoren, waaronder de meeste in deze lijst, gebruiken hetzelfde soort ingangen als een tv.

Waar u op moet letten bij een gamingprojector

Input Lag

Als je op een knop op je controller drukt, wil je het resultaat zo snel mogelijk op het scherm zien. Helaas hebben veel projectoren een vertraging die zo groot is dat je deze ook daadwerkelijk kunt waarnemen. Geweldige gaming-projectoren hebben nog steeds een beetje vertraging (omdat nul vertraging onmogelijk is), maar niet genoeg om een impact op je spel te hebben.

Framerate

Als je snelle games speelt op een projector met een lage framesnelheid, is het resultaat een wazige puinhoop. Dit is niet alleen onaangenaam om naar te kijken, het is ook onaanvaardbaar als je een spel speelt waarbij elk moment telt.

Lichtsterkte

Projectoren werken het beste in donkere kamers met schermen van hoge kwaliteit. Als uw werkelijke omstandigheden niet ideaal zijn, kunt u een vervaagd beeld krijgen dat moeilijk te zien is. Gamen in een kamer met veel omgevingslicht vraagt om een projector met minimaal 2.500 lumen, terwijl iets in het bereik van 1.500 tot 2.000 voldoende is als je fatsoenlijke tinten of verduisterende gordijnen hebt.

Aanbevolen: