Hoeveel stroom verbruikt een netwerkrouter?

Inhoudsopgave:

Hoeveel stroom verbruikt een netwerkrouter?
Hoeveel stroom verbruikt een netwerkrouter?
Anonim

Gadgets in huis die 24 uur per dag aanstaan, zoals netwerkrouters, zijn verdachten om in twijfel te trekken bij het zoeken naar bronnen van verspillend energieverbruik. Routers gebruiken echter niet veel stroom.

Routers zijn niet energieverslindend

Routers verbruiken niet veel stroom. Draadloze modellen gebruiken het meest, vooral de nieuwere modellen met meerdere Wi-Fi-antennes, omdat de radio's een bepaald vermogen nodig hebben om verbonden te blijven. Over het algemeen verbruiken routers 2 tot 20 watt, afhankelijk van het model.

De Linksys WRT610, bijvoorbeeld, gebruikt twee radio's voor dual-band draadloze ondersteuning, maar trekt toch 18 watt aan stroom. Wanneer de WRT610 24 uur per dag, zeven dagen per week in dual-band modus werkt, voegt hij drie kilowattuur (kWh) per week toe aan een elektriciteitsrekening.

De kosten variëren afhankelijk van waar je woont. Toch kosten de WRT610 en vergelijkbare draadloze routers doorgaans niet meer dan $ 1 tot $ 2 per maand om te gebruiken.

Image
Image

Bottom Line

Als u zich slechts één keer per dag aanmeldt voor e-mail, kunt u uw router misschien voor die ene taak in- en uitschakelen, maar het bespaart slechts centen per maand. Als je meerdere apparaten hebt die je router gebruiken, zoals computers, smartphones, tablets, tv's en smarthome-apparaten, is het geen goed idee om de router uit te schakelen.

Tech-apparaten die Power Hogs zijn

Elk apparaat dat een stand-bymodus gebruikt, verbruikt constant een kleine hoeveelheid stroom. Instant-on televisies, computers in de slaapstand, kabelsettopboxen die nooit worden uitgeschakeld en gameconsoles die in de standby-modus stroom verbruiken. Het veranderen van uw gewoonten met deze apparaten kan een merkbaar verschil maken in uw maandelijkse energierekening.

Aanbevolen: