Het standaardwachtwoord op een netwerkrouter wijzigen

Inhoudsopgave:

Het standaardwachtwoord op een netwerkrouter wijzigen
Het standaardwachtwoord op een netwerkrouter wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga op de beheerdersconsole van de router naar Password Setting > Change > voer een nieuw wachtwoord in > voer het nieuwe wachtwoord opnieuw in > Opslaan.
  • De exacte stappen/locatie van instellingen kunnen variëren, afhankelijk van het merk router.

U moet het standaard beheerderswachtwoord van uw router wijzigen om te voorkomen dat ongewenste gebruikers toegang krijgen tot uw netwerk. Hier is hoe het te doen.

Image
Image

Wijzig het standaardwachtwoord op een netwerkrouter

Met een beheerdersaccount kunt u uw netwerkrouter beheren. Als onderdeel van het productieproces van de router stellen leveranciers een standaard gebruikersnaam en standaardwachtwoord in voor dit account die van toepassing zijn op alle eenheden van een bepaald model. Deze standaardinstellingen zijn algemeen bekend en bekend bij iedereen die een eenvoudige zoekopdracht op internet kan uitvoeren.

U moet het beheerderswachtwoord van de router onmiddellijk wijzigen nadat u het hebt geïnstalleerd om de beveiliging van uw thuisnetwerk te vergroten. Het beschermt de router op zichzelf niet tegen internethackers, maar het kan voorkomen dat nieuwsgierige buren, vrienden van uw kinderen of andere huisgasten uw thuisnetwerk (of erger) verstoren.

De exacte stappen zijn afhankelijk van het specifieke model van de router, maar het proces is in ieder geval vergelijkbaar. Het duurt slechts ongeveer een minuut.

  1. Log in op de beheerdersconsole (webinterface) van de router via een webbrowser met het huidige wachtwoord en de huidige gebruikersnaam. Als u niet zeker weet hoe u het adres van uw router kunt vinden, kunnen we u helpen het IP-adres van uw router te achterhalen.
  2. Voer de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord in om in te loggen op het dashboard van uw router.

    Image
    Image
  3. Navigeer in de beheerdersconsole van de router naar de pagina waar u de wachtwoordinstelling kunt wijzigen. In dit voorbeeld bevat het tabblad Beheer bovenaan het scherm de wachtwoordinstelling van de Linksys-router. (Andere routers kunnen deze instelling behouden onder Beveiligingsmenu's of andere locaties.)

    Image
    Image
  4. Voer een sterk wachtwoord in het veld Wachtwoord in en voer hetzelfde wachtwoord een tweede keer in de daarvoor bestemde ruimte in.

    De router verbergt opzettelijk de tekens (vervangt ze door stippen) terwijl u typt als een extra beveiligingsfunctie voor het geval er behalve de beheerder ook andere mensen naar het scherm kijken.

    Image
    Image
  5. De wachtwoordwijziging wordt pas toegepast op de router als u deze opslaat of bevestigt. In dit voorbeeld selecteert u de knop Save Settings onderaan de pagina om het nieuwe wachtwoord van kracht te laten worden. Mogelijk ziet u kort een bevestigingsvenster om te bevestigen dat u de wachtwoordwijziging met succes heeft gewijzigd. Het nieuwe wachtwoord wordt onmiddellijk van kracht; het opnieuw opstarten van de router is niet vereist.

Verwar dit wachtwoord niet met de aparte instellingen voor WPA2 of een andere draadloze sleutel. Wi-Fi-clientapparaten gebruiken draadloze beveiligingssleutels om beveiligde verbindingen met de router te maken; alleen mensen gebruiken het beheerderswachtwoord om verbinding te maken. Beheerders moeten het gebruik van de sleutel als beheerderswachtwoord vermijden, zelfs als hun router dit toestaat.

Aanbevolen: