Hoeveel data verbruikt streaming muziek?

Inhoudsopgave:

Hoeveel data verbruikt streaming muziek?
Hoeveel data verbruikt streaming muziek?
Anonim

Tegenwoordig streamen mensen muziek en audio op verschillende apparaten: smartphones, tablets en spraakgestuurde luidsprekers zoals Amazon's Echo Dot en Google's Home-apparaten. Ze gebruiken diensten zoals Pandora, Spotify, Apple Music, Amazon Music en meer om hun favoriete muziek te streamen. Maar hoeveel data verbruikt het streamen van muziek?

Gegevensgebruik hangt af van streamingkwaliteit

De hoeveelheid data die je muziekstreamingservices gebruiken, hangt af van de streamingkwaliteitsinstellingen in de applicatie. De kwaliteitsinstellingen worden gemeten in bitrates, de snelheid waarmee gegevens worden verwerkt of overgedragen. Hoe hoger de bitrate, hoe beter de kwaliteit van de muziek wanneer je ernaar luistert.

Image
Image

Apple Music bereikt bijvoorbeeld een topsnelheid van 256 Kbps (kilobits per seconde), terwijl Spotify Premium tot 320 Kbps ha alt. Bij de meeste services kun je de kwaliteitsinstelling wijzigen op basis van je abonnementstype en hoe je naar de muziek luistert (bijvoorbeeld via wifi of een mobiel netwerk).

In termen van datagebruik komt 320 Kbps neer op ongeveer 2,40 MB per minuut audio of 115,2 MB per uur. Dus, het streamen van muziek voor een volledige 8-urige werkdag zou bijna 1 GB aan data verspillen.

Elke streamingdienst is anders

Als het gaat om de afzonderlijke muziekstreamingservices, heeft elke service iets andere kwaliteitsniveaus. Voor sommigen is het vanwege de muziekbestandstypes die ze gebruiken; voor anderen is het gebaseerd op het abonnementsniveau voor elke klant.

Hoeveel data gebruikt Pandora?

  • Pandora Free: Wi-Fi streamt muziek met 128 Kpbs en gebruikt ongeveer 60-70 MB per uur.
  • Pandora Free: mobiele data streamt muziek automatisch met 64 Kpbs en verbruikt ongeveer 30 MB per uur.
  • Pandora Plus of Premium: Wi-Fi of mobiele data gebruiken automatisch 192 Kbps en zullen ongeveer 90 MB per uur gebruiken.

Elk betaald Pandora-account heeft de keuze uit streaming van lage (32 Kpbs), standaard (64 Kpbs) en hoge (192 Kpbs) kwaliteit, ongeacht hoe je luistert. Het is standaard ingesteld op hoge kwaliteit, tenzij anders gewijzigd.

Hoeveel data gebruikt Spotify?

Spotify biedt verschillende opties voor streamingkwaliteit op basis van het abonnementsniveau van de luisteraar, in plaats van het apparaat waarnaar ze luisteren. Zowel gratis als premium-accounts hebben automatische, lage, normale en hoge streamingniveaus, terwijl premium daarbovenop een "zeer hoge" optie krijgt.

Het maakt niet uit of je luistert via je desktop, smartphone of tablet, Spotify streamt muziek op:

  • Automatisch (gratis en premium): Spotify past de kwaliteit van je streaming aan op basis van je netwerkverbinding.
  • Laag (gratis en premium): Streamt muziek met 24 Kbps en verbruikt ongeveer 90 MB per uur (of 0,09 GB per uur).
  • Normaal (gratis en premium): Streamt muziek met 96 Kbps en verbruikt ongeveer 345 MB per uur (of 0,35 GB per uur).
  • Hoog (gratis en premium): Streamt muziek met 160 Kbps en verbruikt ongeveer 576 MB per uur (of 0,6 GB per uur).
  • Zeer hoog (alleen premium): Streamt muziek met 320 Kbps en verbruikt ongeveer 1,2 GB per uur.

Hoeveel data gebruikt Amazon Music?

Amazon heeft officieel de streamingkwaliteit van hun muziekservice die beschikbaar is voor Prime-leden of de afzonderlijke Amazon Music Unlimited niet officieel onthuld. De algemene consensus online is dat de audiokwaliteitsopties variëren van 48 Kbps tot 320 Kbps, afhankelijk van de streamingkwaliteit. Luisteraars kunnen de kwaliteitsoptie kiezen op basis van hoe ze luisteren, wat geschikt is voor momenten waarop je op mobiele netwerken luistert.

Aan de lage kant zou je ongeveer 175 MB of 0,175 GB per uur gebruiken, terwijl je aan de hoge kant ongeveer 1,2 GB per uur zou gebruiken.

Bottom Line

In tegenstelling tot de andere muziekstreamingservices, streamt Apple Music met 256 Kbps, ongeacht hoe je luistert, wat betekent dat je ongeveer 1 GB per uur zou gebruiken.

Hoeveel muziek kunt u streamen op uw data-abonnement?

Gebaseerd op de vorige informatie, hier is hoeveel data je zou gebruiken voor verschillende abonnementen.

Met een mobiel data-abonnement van 2 GB kunt u streamen naar:

  • 47 uur muziek van lage kwaliteit
  • 28 uur muziek van normale kwaliteit
  • 17 uur muziek van hoge kwaliteit

Met een mobiel data-abonnement van 5 GB kunt u streamen naar:

  • 117 uur muziek van lage kwaliteit
  • 70 uur muziek van normale kwaliteit
  • 42,5 uur muziek van hoge kwaliteit

Met een mobiel data-abonnement van 10 GB kunt u streamen naar:

  • 234 uur muziek van lage kwaliteit
  • 140 uur muziek van normale kwaliteit
  • 85 uur muziek van hoge kwaliteit

Strategieën en tools om datagebruik te beheren

Tenzij je onbeperkte mobiele data op je smartphone-abonnement hebt, wil je leren hoe je je datagebruik voor muziekstreaming kunt beheren.

  1. Stream Only Over Wi-Fi De eerste optie is om alleen muziek te streamen wanneer verbonden met Wi-Fi. Naast de besparingen op het datagebruik waarvan u zult genieten, zijn Wi-Fi-signalen doorgaans robuuster, zodat u geen last zult hebben van signaalverslechtering en bitrates van lage kwaliteit. Internetserviceproviders kunnen uw bandbreedte nog steeds optimaliseren, maar niet in dezelfde mate als uw draadloze bedrijf.
  2. Upgrade je muziekstreamingaccount. Sommige, zoals Pandora en Spotify, bieden hogere kwaliteit bitrates aan betaalde luisteraars, maar ze bieden ook meer luisteropties. Pas je afspeellijsten aan, download nummers of hele albums en meer, met je betaalde account.
  3. Stel uw streaming-app in op offline luisteren. De meeste muziekstreamingservices bieden de mogelijkheid om audiocontent te downloaden voor offline luisteren. Dit is perfect voor momenten waarop u geen verbinding kunt maken met wifi of een mobiel internetnetwerk om in re altime te streamen.

    Afhankelijk van de service die je gebruikt en het abonnementsniveau dat je hebt, kun je verschillende audiocontent downloaden. Pandora maakt bijvoorbeeld bepaalde inhoud geschikt om te downloaden, terwijl Spotify je tot 10.000 nummers laat downloaden. Voor de meeste services moet je ook je abonnement behouden om te blijven luisteren naar de muziek die je hebt gedownload. Zodra uw abonnement verloopt, worden de nummers uit uw account/app verwijderd.

  4. Gebruik een app voor gegevensbeheer. Voor gebruikers van mobiele apparaten zijn er apps voor gegevensbeheer die u kunt installeren om uw gegevensgebruik te controleren. Ze houden uw gebruik in de gaten en stellen u vervolgens op de hoogte voordat uw gegevens opraken. Een paar apps voor gegevensbeheer om te overwegen zijn:

    • Mijn gegevensbeheer (Android en iOS)
    • RadioOpt Verkeersmonitor (Android en iOS)
    • Gegevensgebruik (Android en iOS)
    • DataMan Volgende (iOS)
    • Glasswire Data Usage Monitor (Android)
  5. Volg het gebruik op uw mobiele provider-app De laatste strategie om uw datagebruik te controleren, is om de app van uw mobiele serviceprovider te gebruiken. De meeste van hen bieden de mogelijkheid om uw datagebruik in re altime te volgen via hun apps, en om u meldingen te sturen zodra u vooraf bepaalde gebruiksniveaus bereikt. T-Mobile verzendt bijvoorbeeld een sms met 80 procent en 100 procent gebruik van een dienst (tekst, spraak of data), terwijl Sprint voor de meeste abonnementen een bericht verzendt met 75 procent, 90 procent en 100 procent gebruik van onderhoud. Neem contact op met uw mobiele provider om hun merkapp te downloaden.

Aanbevolen: