Facebook gaat vanaf dinsdag podcasts uitrollen

Facebook gaat vanaf dinsdag podcasts uitrollen
Facebook gaat vanaf dinsdag podcasts uitrollen
Anonim

Op dinsdag begint Facebook met het uitrollen van podcast-ondersteuning, waardoor podcast-hosts directe RSS-feedlinks naar hun pagina's kunnen delen en luisteraars in staat stellen clips te maken en te delen.

In een e-mail die naar podcast-hosts is gestuurd, meldt The Verge, heeft Facebook aangekondigd dat de podcast-ondersteuning volgende week beschikbaar zal zijn voor een beperkt aantal pagina's. Zoals The Verge opmerkt, hebben verschillende podcasters deze e-mails ontvangen, dus de uitrol is mogelijk niet zo beperkt als oorspronkelijk werd verwacht.

Image
Image

Podcast-hosts kunnen de RSS-feed voor hun show rechtstreeks koppelen aan hun Facebook-pagina, die dan zal verschijnen in een "podcasts"-tab in je Facebook-menu. Zodra de RSS-feed is gekoppeld, genereert Facebook automatisch berichten voor nieuwe afleveringen in de nieuwsfeed.

Het is vermeldenswaard dat het verbinden van podcasts met Facebook ook betekent dat je de Servicevoorwaarden van het bedrijf moet accepteren. Zoals The Verge meldt, ziet de overeenkomst er redelijk standaard uit, maar geeft momenteel geen duidelijk beeld van wat het bedrijf wel en niet kan doen met podcasts die op het platform worden verspreid.

Image
Image

Podcastbezitters hebben ook de mogelijkheid om clips in te schakelen, waarmee luisteraars hun eigen hoogtepunten kunnen creëren met maximaal een minuut aan audio. Volgens de e-mail is Facebook bedoeld om "de zichtbaarheid en betrokkenheid te vergroten" door het publiek de kans te geven hun favoriete momenten te delen. Dit is vergelijkbaar met de kortere video-hoogtepunten van Twitch uit streams, hoewel het momenteel niet duidelijk is hoe deelbaar deze podcastclips zullen zijn.

Aanbevolen: