UDF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

UDF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
UDF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een UDF-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Universal Disk Format-bestand.
  • Open er een met PeaZip of 7-Zip.
  • Converteer naar ISO met BurnAware, of naar MP4 met een video-omzetter.

Dit artikel beschrijft de verschillende indelingen die de UDF-bestandsextensie gebruiken, hoe u elk type kunt openen en hoe u elke indeling kunt opslaan in een indeling met een andere bestandsextensie, zoals ISO, MP4, AVI of CSV.

Wat is een UDF-bestand?

Een bestand met de UDF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Universal Disk Format-bestand of een Excel User Defined Function-bestand.

UDF is een algemeen bestandssysteem dat wordt gebruikt door programma's voor het branden van optische media om bestanden op schijven op te slaan, dus de daadwerkelijke UDF-bestandsextensie (. UDF) is mogelijk niet zo gangbaar. In plaats daarvan, hoewel het programma dat het branden doet dit doet met behulp van de UDF-standaard, associeert het hoogstwaarschijnlijk het bestand met zichzelf door een andere bestandsextensie toe te voegen aan het einde van de bestandsnaam.

Sommige UDF-bestanden kunnen in plaats daarvan door Microsoft Excel gedefinieerde functies zijn die door Microsoft Excel zijn gemaakt en die bepaalde vooraf gedefinieerde functies uitvoeren wanneer ze worden geopend. Andere kunnen Ricoh-adresboeken zijn die gebruikersinformatie bevatten.

Image
Image

UDF is ook een afkorting voor een aantal niet-gerelateerde technologietermen zoals uniciteit databasebestand, door de gebruiker gedefinieerde functie, door de gebruiker gedefinieerd lettertype en ultradiep veld.

Hoe een UDF-bestand te openen

Universal Disk Format-bestanden met de UDF-extensie kunnen worden geopend met Nero of met een gratis hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden, zoals PeaZip of 7-Zip.

UDF-scripts die door de gebruiker gedefinieerde functies van Excel zijn, worden gemaakt en gebruikt door Microsoft Excel via de ingebouwde Microsoft Visual Basic for Applications-tool. Dit is toegankelijk via de Alt+F11 snelkoppeling in Excel, maar de eigenlijke scriptinhoud bestaat waarschijnlijk niet met de. UDF-bestandsextensie, maar wordt in plaats daarvan opgeslagen in Excel.

UDF-bestanden die Ricoh-adresboekbestanden zijn, vereisen de stopgezette SmartDeviceMonitor for Admin-software van Ricoh. U kunt het misschien openen met hun nieuwere Device Manager NX Lite-tool, maar de oudere SmartDeviceMonitor for Admin is nog steeds beschikbaar.

Een andere manier om dit bestand te openen is om Kladblok of een andere teksteditor te gebruiken. Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct kan weergeven. Dit kan al dan niet het geval zijn met UDF-bestanden, maar het is het proberen waard.

UDF-bestanden in MS Excel kunnen kwaadaardige scripts opslaan. Wees zeer voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen zoals deze die u via e-mail hebt ontvangen of gedownload van websites die u niet kent. Zie onze lijst met uitvoerbare bestandsextensies voor een lijst met bestandsextensies die u moet vermijden en waarom.

Een UDF-bestand converteren

Hoewel het UDF-formaat veel wordt gebruikt voor het opslaan van gegevens op schijven, is het converteren van het bestandsformaat naar een mediabestandsformaat niet hoe u dit wilt doen. Als u bijvoorbeeld UDF naar MP4 of ISO wilt "converteren", kunt u het beste een videobestandsconverter of een dvd-ripprogramma gebruiken.

Beschouw een schijf die u wilt opslaan als ISO of in een videoformaat zoals MPEG. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen als je de gegevens in het ISO-formaat nodig hebt, is door een programma zoals BurnAware te gebruiken.

Wilt u dat uw UDF-inhoud in een videobestandsindeling is? U kunt de inhoud van een schijf rippen en deze opslaan in een afspeelbaar formaat zoals MP4 of AVI met behulp van een programma zoals Freemake Video Converter.

Om UDF naar CSV te converteren, hebt u de SmartDeviceMonitor for Admin-software van Ricoh nodig als u een Ricoh-adresboekbestand hebt. Zoals hierboven vermeld, is die software niet langer verkrijgbaar bij dat bedrijf, maar u kunt deze mogelijk normaal gebruiken via de downloadlink hierboven of met Apparaatbeheer NX Lite.

Als je op zoek bent naar een bestandssysteemconverter die bijvoorbeeld UDF naar NTFS of FAT32 kan converteren, probeer dan de partitie te formatteren met Schijfbeheer. Houd er rekening mee dat sommige apparaten niet elk mogelijk bestandssysteem ondersteunen.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet opent zoals hierboven beschreven, dan is het hoogstwaarschijnlijk geen Universal Disk Format-bestand of een Excel User Defined Function-bestand. In plaats daarvan heb je waarschijnlijk iets dat niet eens op UDF eindigt.

Het PDF-formaat is bijvoorbeeld erg populair en wordt op bijna exact dezelfde manier gespeld als UDF. PDF-bestanden kunnen echter niet worden geopend met UDF-openers, en een UDF-bestand kan ook niet worden gebruikt met een PDF-viewer.

Hetzelfde concept is van toepassing op veel andere indelingen en extensies, zoals UD-bestanden die OmniPage User Dictionary-bestanden zijn die met de OmniPage-software worden gebruikt; DAZ Gebruikersbestanden die het DUF-achtervoegsel gebruiken; en MagicISO's Universal Image Format dat de UIF-bestandsextensie gebruikt.

Het punt hier is om de bestandsextensie dubbel te controleren. De kans is groot dat je te maken hebt met een gelijkaardig gespeld, maar totaal ander bestandsformaat dat als zodanig moet worden behandeld. Onderzoek de extensie van uw specifieke bestand om te zien welke programma's het kunnen openen of converteren.

FAQ

    Wie onderhoudt UDF?

    Optical Storage Technology Association (OSTA) heeft de UDF-standaard gemaakt en blijft deze tot op de dag van vandaag handhaven.

    Wat is UDF 2.60?

    UDF 2.60 is de nieuwste versie van de UDF-standaard. Het ondersteunt Blu-ray en wordt gebruikt door de meeste moderne besturingssystemen.

Aanbevolen: