FBR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FBR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
FBR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een FBR-bestand is een FlashBack Screen Recording-bestand.
  • Open er een met FlashBack Express.
  • Converteer naar AVI, MP4 of WMV met datzelfde programma.

Dit artikel beschrijft wat FBR-bestanden zijn, hoe je er een opent en hoe je een opname opslaat in een ander formaat, zoals MP4 of AVI, zodat het via andere software kan worden afgespeeld.

Wat is een FBR-bestand?

Een bestand met de FBR-bestandsextensie is een FlashBack Screen Recording-bestand, ook wel FlashBack Movie-bestand genoemd, dat wordt gebruikt om video-opnamen van een computerscherm op te slaan. Video's worden vaak gecombineerd met afbeeldingen, geluid en tekst voor gebruik in softwaredemo's of trainingsvideo's.

Een vergelijkbare indeling die dezelfde bestandsextensie gebruikt, is een Mercury Screen Recording-bestand dat door de HP Quality Center-software wordt gebruikt voor het verzenden van videobewijs van probleemsoftware tijdens het testen.

FBR is ook een afkorting voor een aantal andere technische termen, maar ze hebben niets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden genoemd. Voorbeelden zijn de front-to-back-verhouding met betrekking tot de sterkte van het antennesignaal en de op fabric gebaseerde replicatietechniek voor het opslaan van gegevens.

Hoe FBR-videobestanden af te spelen

Image
Image

FBR-bestanden die FlashBack-bestanden zijn, worden gemaakt en geopend met de gratis FlashBack Express-softwaresuite (voorheen BB FlashBack genoemd). Het eigenlijke opnameproces wordt gedaan met het Recorder-programma, maar u kunt de FBR-video afspelen met de Player-software. Beide zijn opgenomen in één download via die link hierboven.

Als je de FBR-video in andere programma's zoals VLC of op een Android- of iOS-apparaat wilt afspelen, moet je deze eerst converteren naar een formaat zoals MP4 dat door die programma's en apparaten wordt ondersteund.

Sommige versies van BB TestAssistant, een ander programma van Blueberry Software (dezelfde makers van FlashBack Express), gebruiken ook de FBR-bestandsextensie, maar alleen voor versies 1.5 en nieuwer. Oudere gebruiken de FBZ-bestandsextensie.

Bekijk dit FlashBack Support-artikel als uw FBR-bestand beschadigd is en problemen veroorzaakt wanneer u het probeert te openen.

HP's Mercury Screen Recorder produceert alleen FBR-bestanden wanneer deze is aangesloten op het Quality Center van Micro Focus. Een tool genaamd HP Mercury Screen Player kan het FBR-bestand mogelijk openen, maar we kunnen geen link naar die software meer vinden.

Een FBR-bestand converteren

Een FBR-bestand geopend met de gratis versie van FlashBack Express Player kan worden geconverteerd naar de videobestandsindelingen WMV, MP4 en AVI. De professionele versie ondersteunt verschillende andere.

Zodra de video in een van die formaten is, kun je het bestand door een gratis videoconvertor laten lopen om het op te slaan in een ander formaat, zoals FLV, of zelfs alleen in een audiobestandsformaat zoals MP3.

De FlashBack Express Player-toepassing kan ook een gewoon videobestand converteren naar het FBR-bestandsformaat, via de Tools > Videobestand converteren naar FlashBack Express Moviemenu.

Er zijn geen conversietools bekend die Mercury Screen Recorder-bestanden ondersteunen. Als u echter een exemplaar van HP Mercury Screen Player in handen krijgt, kunt u de video mogelijk naar een ander bestandsformaat exporteren, net zoals u kunt met de FlashBack-software.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het eerste dat u moet controleren als u uw bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, is de bestandsextensie. Zorg ervoor dat er "FBR" staat en niet iets soortgelijks als BRL, BR5, GBR of FOB. Alleen omdat de bestandsextensies er hetzelfde uitzien (een deel van dezelfde letters delen), betekent niet dat ze met dezelfde programma's kunnen worden geopend.

Hetzelfde geldt voor anderen zoals FB2, wat voor eBook-bestanden is; FBC-bestanden die Family Tree Compressed Backup-bestanden zijn; ABR-bestanden die met Adobe Photoshop worden gebruikt als penseelbestanden; en FlashGet's onvolledige downloadbestanden die de FB! bestandsextensie.

Houd er ook rekening mee dat oudere versies van BB TestAssistant (vóór 1.5) de FBZ-bestandsextensie gebruiken, maar dat het bestand nog steeds kan worden geopend met FlashBack Express Player.

Als je zeker weet dat je te maken hebt met een FBR-bestand dat is gemaakt door de FlashBack-software voor schermopname en als je dubbelklikt op het bestand, kun je het niet afspelen, overweeg dan om het standaardprogramma dat FBR opent te wijzigen bestanden; het zou FlashBack Express Player moeten zijn.

Een alternatieve methode voor het afspelen van de FBR-video is om eerst de spelersoftware te openen en vervolgens het File > Open menu te gebruiken om te selecteren de video handmatig.

FAQ

    Hoe open je een FBR-bestand in VLC?

    Om een FBR-videobestand in de VLC-mediaspeler af te spelen, moet u het converteren naar een compatibel formaat zoals AVI. U kunt een conversietool van derden gebruiken, zoals IOTransfer.

    Kan ik een FBR-bestand openen in Windows Media Player?

    Je kunt FBR naar WMV converteren met FlashBack Player. Ga naar File > Open en selecteer het FBR-bestand. Selecteer File > Export en kies het gewenste videoformaat.

Aanbevolen: