Robots kunnen binnenkort een plek krijgen in fruitboomgaarden

Inhoudsopgave:

Robots kunnen binnenkort een plek krijgen in fruitboomgaarden
Robots kunnen binnenkort een plek krijgen in fruitboomgaarden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers ontwikkelen robots die fruit kunnen plukken.
  • De robot fruitplukkers zouden het tekort aan arbeidskrachten kunnen verlichten, maar hebben het potentieel om sommige mensen werkloos te maken.
  • Robotgeplukt fruit ligt al in de schappen van sommige winkels in Groot-Brittannië.
Image
Image

Robots kunnen binnenkort het fruit plukken dat je eet in een beweging die het tekort aan arbeidskrachten zou kunnen verlichten en mogelijk mensen werkloos zou kunnen maken.

Onderzoekers van de Oregon State University observeren menselijke fruitplukkers in een poging hun bewegingen te kopiëren met robotvingers. De technologie zou mensen kunnen verlossen van het zware werk van het oogsten van fruit.

"Het is waarschijnlijk dat robots werknemers nodig zullen hebben voor overbodige taken zoals oogsten en snoeien", vertelde George Kantor, een professor aan het Robotics Institute aan de Carnegie Mellon University, die niet betrokken was bij het onderzoek, aan Lifewire in een e-mail interview. "Er zal echter altijd behoefte zijn aan menselijke managers om beslissingen te nemen over de beste manier om middelen te gebruiken en risico's in evenwicht te brengen."

Uitdagingen kiezen

Ongeveer 70% van de telers en fabrikanten van versproducten had moeite om het seizoenspersoneel te werven dat ze nodig hadden in 2021. Maar het efficiënt oogsten van fruit is een vaardigheid die mensen al millennia hebben aangescherpt, maar het is een uitdaging gebleken om robots dit aan te leren.

"Snelheid, betrouwbaarheid en kosten zijn de belangrijkste drijfveren", zei Kantor. "Het is ook nodig om het fruit vast te pakken zonder het te beschadigen, hoewel dat lang niet zo uitdagend is als de eerste drie. Een mens oogst 1-2 appels per seconde. Boeren hebben een zeer lage tolerantie voor apparatuurstoringen op het veld. Het is relatief eenvoudig om een kleinschalige proof-of-concept oogstrobot te maken, en veel universitaire onderzoekers en startups zijn zo ver gekomen. Opschalen naar betrouwbare, kosteneffectieve productie is een grote uitdaging."

Maar fabrikanten racen om robots te bouwen die menselijke plukkers kunnen verslaan. Tevel Aerobotics Technologies werkt aan een vliegende, autonome robot die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om fruit uit de lucht te plukken.

"Boeren worstelen vandaag met het werven van fruitplukkers, een situatie die de hele sector in gevaar brengt", vertelde Tevel-oprichter en CEO Yaniv Maor aan Ag Funder News. "De situatie in boomgaarden is om een paar redenen slechter dan in kassen. Het fruitseizoen in de boomgaard is korter dan in kassen, en boomgaarden bevinden zich meestal in afgelegen dorpen [waar] de lokale arbeid niet beschikbaar is en de geïmporteerde arbeid niet voldoende."

Veel manieren om fruit te plukken

Robotgeplukt fruit ligt al in de schappen van enkele winkels in Groot-Brittannië. Automaten Twee door Fieldwork Robotics ontwikkelde robots oogsten bessen in Portugal. In de Verenigde Staten heeft het Georgia Tech Research Institute (GTRI) een robot ontwikkeld die is ontworpen om perzikbomen uit te dunnen.

"De meeste mensen zijn bekend met het oogsten van fruit en het oppakken op de markt", zei Ai-Ping Hu, een senior onderzoeksingenieur van GTRI die het robotontwerpproject leidt, in een persbericht. "Maar er wordt nog veel meer gedaan vóór dat punt in de teeltcyclus."

De Georgia-robot gebruikt een LIDAR-detectiesysteem en GPS om zijn weg door perzikboomgaarden te vinden en obstakels te vermijden. Het LIDAR-systeem bepa alt afstanden door met een laser op een object te richten en de hoeveelheid tijd te meten die de laserstraal nodig heeft om terug te reflecteren, terwijl de GPS-technologie locaties meet die zo specifiek zijn als een fractie van een inch.

Image
Image

Zodra hij een geschikte perzikboom heeft gevonden, gebruikt de robot een 3D-camera om te bepalen welke perziken moeten worden verwijderd en grijpt de robot de perziken met een klauwachtig apparaat."Er is op dit moment geen robot ter wereld die perziken zo goed kan oogsten of uitdunnen als mensen," zei Hu. "De technologie is er nog niet helemaal."

Het nabootsen van de behendigheid van een menselijke hand is nog steeds een grote uitdaging voor robotici. Hillel Chiel, een biologieprofessor aan de Case Western Reserve University, vertelde Lifewire via e-mail dat je hand, in tegenstelling tot de huidige robotsystemen, snel tactiele feedback kan integreren om veel verschillende vrijheidsgraden te activeren. De menselijke hand heeft ook het vermogen "een verscheidenheid aan stimuli te gebruiken (beweging langs een oppervlak, druk, reacties op kracht, die allemaal kunnen worden geïntegreerd om de kwetsbaarheid, vorm of het gewicht van een object te bepalen) om de greep snel en dynamisch aan te passen zijn cruciale kenmerken van wat de menselijke hand kan doen, "zei hij.

Zachte grijpers kunnen zich aanpassen aan de vorm van veel verschillende objecten, en ingebedde zachte sensoren kunnen delicate grepen mogelijk maken, vertelde Roger Quinn, een professor in de techniek bij Case Western die robotica bestudeert, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Ondanks tientallen jaren van werkelijk opmerkelijk werk in het ontwikkelen van mensachtige handen en soortgelijke grijpers, blijven bediening, tactiele sensatie en controle primaire onderzoeksproblemen voor de controle van fijne bewegingen en kracht, zodat zowel rigide als zeer zacht en delicaat objecten kunnen worden gemanipuleerd, " voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: