De 5 beste externe Blu-ray-schijven voor desktops van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste externe Blu-ray-schijven voor desktops van 2022
De 5 beste externe Blu-ray-schijven voor desktops van 2022
Anonim

Minder computers hebben ingebouwde optische stations, dus externe schijfstations zijn het alternatief geworden voor het lezen, schrijven en afspelen van schijfmedia. Deze Blu-ray-drives zijn niet hetzelfde als Blu-ray-spelers. Hoewel ze Blu-ray-films op uw computer kunnen afspelen, zijn ze ook ontworpen om andere soorten gegevens op Blu-ray-schijven te schrijven en te lezen.

Je kunt dit fysieke medium gebruiken om veilig back-ups van je computer op te slaan of ruimte op je harde schijf vrij te maken door fotobibliotheken en oude bestanden te offloaden. U kunt belangrijke gegevens ook opslaan op de schijfindelingen van archiefkwaliteit die door veel van deze stations worden ondersteund.

Beste algemeen: OWC Mercury Pro 16X Blu-ray, 16X DVD, 48X CD lees-/schrijfoplossing

Image
Image

De OWC Mercury Pro is onze favoriete externe Blu-ray-drive op basis van pure snelheid. Onze producttester James Huenink merkte op dat de leessnelheden meer dan twee keer zo snel waren als de meeste schijven die hij testte, wat een enorme prestatiesprong is. Hij testte de 16x schrijfsnelheden met even indrukwekkende resultaten: een beeldbibliotheek van 13 GB brandde van begin tot eind in minder dan 20 minuten op een Blu-ray-schijf.

Als je veel Blu-rays wilt lezen of branden, is de Mercury Pro de beste die we hebben geprobeerd. Maar James merkte ook op dat het geen vervanging is voor een speciale Blu-ray-speler. Hoewel video's er geweldig uitzien op de aangesloten laptop, wordt die kwaliteit niet vertaald als je de laptop op een tv aansluit.

Met 8,6 x 6,6 x 2,3 inch en bijna 4 pond is dit een ietwat omvangrijk apparaat dat te zwaar is om echt draagbaar te zijn. De aluminium constructie ziet er geweldig uit en voelt duurzaam aan, maar je kunt hem het beste thuis laten.

Blu-Ray schrijfsnelheid: 16x | Blu-Ray Leessnelheid: 12x | 4K UHD-ondersteuning: Nee | Compatibiliteit: Mac, Windows

"Om de leessnelheden te testen, hebben we een kopie van Die Hard, een bestand van ongeveer 37 GB, geript met MakeMKV. De Mercury Pro ripte het in een razendsnelle 24 minuten, meer dan twee keer zo snel als de meeste schijven die we hebben getest." - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste voor back-ups: ASUS BW-16D1X-U Blu-ray Drive

Image
Image

De ASUS BW-16D1X-U kan zowel Blu-ray-schijven lezen als schrijven (evenals dvd- en cd-formaten). Maar de belangrijkste verkoopargumenten zijn de 16x schrijfsnelheden en de meegeleverde back-upsoftware. Asus biedt toegang tot het online NeroBackup-programma, waarmee u een back-up kunt maken van gegevens van uw Android-apparaat naar Blu-ray.

Het bevat ook CyberLink Power2Go 8-software, die het proces van het branden van uw gegevens op schijven stroomlijnt en optionele gegevenscodering bevat om uw bestanden en persoonlijke informatie te beschermen. Onze recensent James merkte op dat deze software niet lijkt te werken op Macs.

De BW-16D1X-U biedt ondersteuning voor zowel M-Disc- als BDXL-schijfformaten. M-Disc is een eigen archiefschijfformaat dat is ontworpen om gegevens tot 1.000 jaar te bewaren. BDXL (wat staat voor Blu-ray Disc Extra Large), is een type Blu-ray-schijf die meer dan vijf keer de gegevens van een gewone Blu-ray kan opslaan, waardoor het een effectief opslagformaat is voor grote verzamelingen bestanden. Deze Blu-ray-drive kan deze archiverings- en high-capacity-indelingen ondersteunen als een oplossing voor gegevensback-up.

Blu-Ray schrijfsnelheid: 16x | Blu-Ray Leessnelheid: Niet vermeld | 4K UHD-ondersteuning: Nee | Compatibiliteit: Mac, Windows

"We hebben de schrijfsnelheden getest door een kopie te maken van een fotobestand van 14 GB, wat iets meer dan 33 minuten duurde, vergelijkbaar met wat je zou krijgen van een dunne schijf." - James Huenink, producttester

Image
Image

Meest draagbare: Pioneer BDR-XD05B Blu-ray-brander

Image
Image

De Pioneer BDR-XD05B Blu-Ray Burner is een lichtgewicht apparaat dat het meest geschikt is voor onregelmatige lees- en schrijftaken. De 6x lees- en schrijfsnelheden zijn behoorlijk traag, maar de schijf presteert over het algemeen goed en neemt weinig ruimte in beslag.

Als je af en toe kopieën van schijven wilt maken of bestanden op een Blu-ray wilt branden, is de BDR-XD05B een solide apparaat om bij de hand te hebben. Het grootste voorbehoud is dat het alleen compatibel is met Windows.

Dit apparaat weegt slechts 8 ons, dus het is zeker draagbaar. Maar onze recensent James merkte tijdens zijn testen op dat de lichtgewicht constructie behoorlijk dun aanvoelt. Ook presteert het, zoals de meeste van deze schijven, niet als een speciale Blu-ray-speler.

Blu-Ray schrijfsnelheid: 6x | Blu-Ray Leessnelheid: 6x | 4K UHD-ondersteuning: Nee | Compatibiliteit: Windows

"Er zijn veel Blu-ray-branders die veel sneller kunnen lezen en schrijven, maar de Pioneer BDR-XD05B combineert lage kosten met draagbaarheid om dit goed te maken. " - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste voor opslagformaten: LG WP50NB40 Ultradunne draagbare Blu-ray-schrijver

Image
Image

De LG Ultra Slim Portable Blu-ray/DVD-writer doet zijn naam eer aan wat betreft vormfactor. Deze schijf is slechts 2 inch dik, waardoor het een van de meest compacte apparaten op onze lijst is. Het is een solide optie voor iedereen die archief- of Blu-ray-schijven met hoge capaciteit moet branden voor gegevensopslag.

De schrijfsnelheden zijn niet de snelste, maar het ondersteunt zowel M-Disc- als BDXL-schijven en is goedkoper dan veel schijven met deze technologie. M-Discs zijn een archiefmedia-indeling (deze drive wordt eigenlijk geleverd met een Verbatim M-Disc), en BDXL-schijven zijn Blu-ray-indelingen met hoge capaciteit die meerdere keren de gegevens van standaard Blu-rays bevatten.

Een nadeel is dat er twee USB-aansluitingen voor nodig zijn: een naar je computer en een andere naar een voeding. De korte lengte van de meegeleverde snoeren kan het lastig maken om het zo nodig op een muuradapter aan te sluiten.

Blu-Ray schrijfsnelheid: 6x | Blu-Ray Leessnelheid: 6x | 4K UHD-ondersteuning: Nee | Compatibiliteit: Mac, Windows, Vista

Beste ontwerp: Pioneer BDR-XU03

Image
Image

De Pioneer BDR-XUO3 is alleen compatibel met Macs en weerspiegelt de gestroomlijnde esthetiek van Apple-producten in zijn ontwerp. Deze slanke schijf meet 5,2 x 0,8 x 5,2 inch en weegt ongeveer een half pond. Hij heeft een duurzame behuizing van magnesium en wordt geleverd met een standaard, zodat hij verticaal kan worden geplaatst met een nog compacter oppervlak.

Maar deze Blu-ray-drive heeft nog een paar andere opvallende kenmerken. Het ondersteunt het BDXL-schijfformaat met hoge capaciteit en heeft een aantal intelligente afspeelmodi, waaronder PowerRead, PureRead2+ en Auto Quiet-modus.

De PowerRead- en PureRead2+-modi zorgen automatisch voor een soepelere weergave van muziek en films, en de Auto Quiet-modus vermindert automatisch het geluid van de schijf in het station. Deze modi benadrukken de BDR-XUO3 als niet alleen een schijflezer en schrijver, maar ook een apparaat dat geschikt is voor het afspelen van media.

Blu-Ray schrijfsnelheid: 6x | Blu-Ray Leessnelheid: 6x | 4K UHD-ondersteuning: Nee | Compatibiliteit: Mac

Onze topkeuze is de OWC Mercury Pro (bekijk bij Amazon) vanwege zijn supersnelle lees- en schrijfsnelheden en duurzame constructie. Als u iets voornamelijk voor back-ups en gegevensopslag wilt, ondersteunt de ASUS BW-16D1X-U (bekijken bij Walmart) archiverings- en schijfformaten met hoge capaciteit met de optie voor gegevenscodering.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en heeft meerdere jaren ervaring met het onderzoeken en schrijven over de beste consumentenproducten die er zijn. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie, waaronder Blu-ray-drives.

James Huenink is een schrijver en copywriter die heeft geschreven voor verschillende publicaties, waaronder VPNside.com, The Federalist, Amendo.com en Brew Your Own Magazine. Hij is gespecialiseerd in draagbare entertainmentapparaten en heeft verschillende Blu-ray-drives op deze lijst beoordeeld.

FAQ

    Kunt u een dvd lezen in een Blu-Ray-station?

    Ja, zowel cd's als dvd's zijn compatibel met Blu-Ray-drives en er zijn combo-drives die ook alle drie de typen schijven kunnen branden. Daarentegen kunnen dvd-stations geen Blu-Ray-media lezen.

    Wat zijn de voordelen van Blu-Ray?

    Blu-Ray levert een uitstekende beeldkwaliteit (tot 4K Ultra HD), evenals enkele van de best mogelijke audio in fysieke media. Blu-Ray kan 7.1-audio leveren, wat betekent dat er tot zeven kanalen met onderscheidend geluid zijn, evenals subwooferondersteuning voor low-end audio.

    Is Blu-Ray beter dan streamen?

    Als je het fysieke element van Blu-Ray-media niet erg vindt, is het formaat zeker in staat om een superieure ervaring te bieden ten opzichte van streaming video (die ook sterk afhankelijk is van je internetverbinding en de bandbreedte die beschikbaar is voor je apparaat). Hoewel Blu-Ray verouderd raakt, blijft het een van de beste manieren om films en televisie te ervaren.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een externe Blu-ray-drive op uw bureaublad

Schrijven en herschrijven

De meest elementaire Blu-ray-drives zijn alleen nuttig voor het afspelen van Blu-ray-films. Als u uw eigen Blu-ray-schijven wilt branden, zoek dan naar een die kan schrijven of herschrijven. Schijven die Blu-ray-schijven zowel kunnen schrijven als herschrijven zijn flexibeler, maar herschrijfbare Blu-ray-schijven kunnen niet zoveel informatie opslaan als gewone.

Compatibiliteit

Er zijn twee compatibiliteitsproblemen waar u op moet letten bij een externe Blu-ray-speler: poorttype en besturingssysteem. Blu-ray-spelers die USB 3.0 ondersteunen, dragen gegevens sneller over, maar dat helpt niet als uw computer alleen USB 2.0-poorten heeft. In dezelfde geest werken sommige externe Blu-ray-drives alleen met Windows, andere alleen met Macs en sommige kunnen met beide worden gebruikt.

Image
Image

Snelheid

Als je een externe Blu-ray-drive alleen wilt om films te kijken, is snelheid geen groot probleem. Maar als u Blu-ray-films naar uw harde schijf wilt rippen of uw eigen Blu-ray-schijven wilt branden, bespaart een snellere schijf u veel tijd.

Aanbevolen: