De nieuwe regel voor het verwijderen van accounts van Apple is geweldig voor de privacy van gebruikers

Inhoudsopgave:

De nieuwe regel voor het verwijderen van accounts van Apple is geweldig voor de privacy van gebruikers
De nieuwe regel voor het verwijderen van accounts van Apple is geweldig voor de privacy van gebruikers
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Elke app die accountaanmelding toestaat, moet accountverwijdering aanbieden.
  • Niet meer zoeken naar zorgvuldig verborgen pagina's voor het deactiveren van accounts op websites.
  • Het verwijderen van ongebruikte accounts is een goede hygiëne van persoonlijke gegevens.
Image
Image

Als je met een iPhone-app een account kunt maken, moet je deze binnenkort ook kunnen verwijderen.

Vanaf 31 januari 2022 vereist Apple dat je met apps alle accounts kunt verwijderen die met diezelfde app zijn gemaakt. Dit beschermt uw privégegevens en blokkeert effectief bedrijven die u niet gemakkelijk abonnementen laten opzeggen. Maar er is veel meer dan dat. Het nieuwe beleid voor het verwijderen van accounts van Apple ziet er eenvoudig uit, maar verandert veel.

"Je weet nooit wanneer of hoe een oud account het slachtoffer kan worden van een inbreuk of welke gevolgen dit kan hebben. Als je hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts hebt gebruikt, kan één gelekt wachtwoord je blootstellen op plaatsen die je misschien niet verwacht, " Michael X. Heiligenstein, uitgever van de cyberbeveiligings- en privacywebsite Firewall Times, vertelde Lifewire via e-mail.

"En moeilijker te wijzigen gegevens, zoals uw adres, telefoonnummer of antwoorden op beveiligingsvragen, kunnen ook worden gebruikt om uw identiteit te kapen en in te breken in uw financiën."

Voordelen voor jou

Heb je je ooit aangemeld voor een abonnement in een app of op een website en vervolgens besloten om het op te zeggen? Soms is het makkelijk. Andere keren moet je een mens op een telefoon bellen en zeggen dat je wilt annuleren. En het zijn niet alleen onbetrouwbare bedrijven die dit doen. De New York Times ha alt deze truc uit, en die mensen aan de telefoons willen je niet laten gaan.

Je weet nooit wanneer of hoe een oud account het slachtoffer kan worden van een inbreuk of welke gevolgen dit kan hebben.

"Dit zijn bedrijven die vreselijke technieken gebruiken, zoals een gebruiker dwingen om ze te bellen en met hun verkoper te praten om een account te annuleren. Als ze een nieuwe gebruiker kunnen aanmelden zonder een telefoontje, waarom zou je de gebruiker dan niet annuleren zonder telefoontje?" Vinay Sahni, mede-oprichter van klantrelatiesoftwarebedrijf Enchant, vertelde Lifewire via e-mail.

Apple's nieuwe regels hebben geen betrekking op abonnementen (het is al eenvoudig om je af te melden voor elke app in je App Store-instellingen), maar ons voorbeeld illustreert hoe moeilijk het kan zijn om een account te verwijderen. Misschien moet je even bellen. Het is waarschijnlijker dat u op een website moet rondneuzen en links moet volgen die zijn ontworpen om u weg te leiden van de pagina voor het verwijderen van uw account. Vaak is de beste manier om de juiste pagina te vinden, deze te Googlen en een handige link van een openbaar forum te volgen.

Apple's beleid maakt voorgoed een einde aan deze onzin. Als je je account niet meer wilt, kun je het opzeggen via dezelfde app waarmee je je hebt aangemeld. Makkelijk.

Beveiliging en privacy

Tenzij het heel eenvoudig is om een account te annuleren, zullen de meesten van ons het gewoon verlaten, dan de app verwijderen en vergeten dat we het ooit hebben gebruikt. Maar hierdoor blijven uw aanmeldingsgegevens in handen van het bedrijf dat de service uitvoert, of een bedrijf dat deze in de toekomst koopt. Facebook kocht bijvoorbeeld Instagram en toen Google Fitbit kocht, kreeg het al die lieve bewegingsgegevens.

En wanneer (niet als) het nieuwe bedrijf een datalek heeft, gaan uw persoonlijke gegevens mee. U kunt voor elk account een ander wachtwoord gebruiken, maar misschien gebruikt u uw echte geboortedatum, thuisadres, enzovoort.

Image
Image

De beleidswijziging van Apple weerspiegelt zeker zijn sterke standpunt over privacy, maar de wereld gaat al in deze richting."Ontwikkelaars moeten al beleid en procedures voor gegevensverwijdering hebben vanwege de AVG [Algemene Verordening Gegevensbescherming]", zegt Sahni.

Behalve het toevoegen van de code voor het verwijderen van accounts, is er een nadeel voor de ontwikkelaars?

"Als u gelooft dat privacy een mensenrecht is, is de zaak nog duidelijker: waarom zou een gebruiker niet de baas mogen zijn over zijn eigen persoonlijke informatie? De enige nadelen die ik kan zien, zijn bedrijven die verkopen of hergebruik de gegevens van hun inactieve gebruikers voor winst, "zegt Heiligenstein.

Een andere reden om het verwijderen van accounts te beperken, is dat het gebruikersnummers opvult. Een bedrijf dat naar de beurs wil gaan, wil zoveel mogelijk "actieve" gebruikersaccounts.

Het is moeilijk om deze verandering te zien als iets anders dan een overwinning voor de gebruiker. Er lijkt bijna geen nadeel te zijn, behalve dat je misschien per ongeluk je account verwijdert. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor het verkleinen van uw gegevensvoetafdruk op internet.

Aanbevolen: