De 12 beste tips voor het gebruik van Excel voor Android in 2022

Inhoudsopgave:

De 12 beste tips voor het gebruik van Excel voor Android in 2022
De 12 beste tips voor het gebruik van Excel voor Android in 2022
Anonim

Neem uw gegevensintensieve spreadsheets mee en werk overal vandaan. Met Excel voor Android denkt uw team dat u op uw desktop werkt.

Hier is een lijst met 12 handige tips voor Microsoft Excel voor Android. Voeg deze taken toe aan je cv met spreadsheetvaardigheden en je zult de coolste mobiele Excel-gebruiker van je team zijn.

Opmerking: De volgende aanwijzingen zijn van toepassing op Excel voor Android op telefoons en tablets.

Type tekst met gemak

Image
Image

Het invoeren van tekst in een spreadsheetcel is een beetje anders in Excel voor Android. De bekende toetsaanslagen die u in Excel op uw bureaublad gebruikt, hebben een kleine aanpassing nodig wanneer u overstapt naar uw mobiele apparaat.

Hier zijn een paar typetips:

  • Typ tekst: Dubbeltik op een cel, typ uw tekst en tik vervolgens op het groene vinkje. Nadat u klaar bent met typen, tikt u op Enter om naar de cel hieronder te gaan.
  • Verwijder tekst in een cel: tik op een cel en houd vast om een context weer te geven mannen, tik vervolgens op Wissen.
  • Bewerk tekst in een cel: Dubbeltik op de cel met de tekst om de blauwe cursor weer te geven. Tik en sleep de cursor waar je hem wilt hebben en breng je wijzigingen aan.

Tip: Als u een extern toetsenbord gebruikt met de Excel-app, werken de sneltoetsen die u gebruikt met Excel voor Windows op uw Android-apparaat.

Type meerdere regels tekst in een cel

Image
Image

Het is mogelijk om meerdere regels of alinea's in een cel te maken, maar in tegenstelling tot Excel op je bureaublad, heb je nog een paar toetsen om in te drukken.

Om meerdere alinea's in een cel te maken:

  1. Dubbeltik op een cel en begin te typen.
  2. Tik op de cel om de blauwe cursor weer te geven.
  3. Tik op de cursor en tik vervolgens op Nieuwe regel.
  4. Ga door met typen.
  5. Tik op het groene vinkje als je klaar bent.

Opmerking: Er zijn veel manieren om te navigeren in Excel voor Android. Leer de Android-aanraakbewegingen voor Excel voor Android om optimaal te profiteren van de app.

Voeg snel nummers toe

Image
Image

Als je een rij of kolom met getallen wilt toevoegen, gebruik dan AutoSom om de klus snel te klaren.

Om getallen toe te voegen, tikt en sleept u om de cellen in de rij of kolom te selecteren die u bij elkaar wilt optellen. Tik vervolgens op Formulas > AutoSum > Sum om het totaal aan het einde van de rij of kolom weer te geven.

Tip: Als u problemen ondervindt bij het selecteren van een groot deel van de gegevens, tikt u op Home > Select Rangeen typ het gewenste cellenbereik.

Gebruik filters om gegevens te sorteren

Image
Image

Als u uw gegevens wilt ordenen, sorteert u de gegevens met filters. Met filters kunt u gegevens in alfabetische of numerieke volgorde sorteren.

Om de filterknoppen weer te geven, tikt u op Home > Filter > Show Filter Buttons. De filterknoppen verschijnen in de bovenste rij van de spreadsheet.

Om een spreadsheet te filteren, tik je op een filterknop voor de kolom die je wilt sorteren en kies je een sorteeroptie.

Teken op een spreadsheet

Image
Image

Het touchscreen op je Android-telefoon of -tablet maakt het gemakkelijk om op een spreadsheet te tekenen en belangrijke informatie te markeren. Je hoeft alleen maar met je vinger te vegen om lijnen, cirkels en andere vormen te tekenen.

To toegang tot de tekengereedschappen:

  1. Select Draw > Tekenen met muis of aanraken.
  2. Selecteer een kleur en een dikte.
  3. Nadat je je selectie hebt gemaakt, tik je op de spreadsheet en sleep je om te tekenen.

Gebruik je camera met Excel

U kunt uw camera gebruiken om afbeeldingen rechtstreeks in uw Excel-spreadsheet in te voegen.

Als u een foto wilt maken, tikt u op de plaats in de spreadsheet waar u de foto wilt hebben en tikt u vervolgens op Invoegen > Pictures > Camera. Als je de perfecte foto hebt, selecteer je OK en deze verschijnt in de spreadsheet.

Tip: Gebruik het tabblad Afbeelding om stijlen en effecten toe te voegen, het formaat van de afbeelding te wijzigen en ongewenste delen van de afbeelding uit te snijden.

Verander gegevens in een afbeelding

Image
Image

Er zijn verschillende manieren om uw gegevens te beschermen tegen wijzigingen. Een gemakkelijke manier is om er een afbeelding van te maken die niet kan worden bewerkt. Het is net zo eenvoudig als de gegevens kopiëren en als afbeelding ergens anders in uw spreadsheet plakken.

Om gegevens in een afbeelding om te zetten:

  1. Selecteer de gegevens.
  2. Tik in het contextmenu dat verschijnt op Kopiëren.
  3. Tik op de cel en houd vast waar je de afbeelding wilt plakken.
  4. Tik in het contextmenu op de pijl omlaag naast Plakken en tik op Picture.

Tip: Heeft u een afgedrukte spreadsheet of tabel die u in Excel wilt invoeren? Maak er een foto van en snijd de foto bij zodat alleen de gegevens verschijnen. Excel converteert de afbeelding naar tekst en voegt deze toe aan uw spreadsheet.

Ontzoek hulp

Image
Image

Je hoeft de Excel-app voor Android niet te verlaten als je wat onderzoek moet doen. Het vinden van informatie, definities, geschiedenis en andere bronnen is eenvoudig wanneer u Smart Lookup gebruikt.

Slim opzoeken gebruiken:

  1. Selecteer een woord of zin.
  2. Tik op Review > Smart Lookup. Hiermee wordt het Smart Lookup-venster weergegeven en worden de populairste zoekopdrachten op internet weergegeven.
  3. Scroll door de lijst om een zoekresultaat te vinden dat overeenkomt met uw onderzoeksbehoeften.
  4. Tik op Meer om de rest van de informatie te lezen.

Voeg opmerkingen toe aan een spreadsheet

Image
Image

Jij en je team werken aan een dataproject. Als je vragen wilt stellen over de spreadsheetgegevens, voeg dan een opmerking toe.

Om een opmerking te maken:

  1. Tik op de cel waar je een opmerking wilt achterlaten.
  2. Tik op Insert > Comment om het opmerkingenvenster weer te geven.
  3. Typ de tekst voor je opmerking.
  4. Selecteer een leeg gebied van het werkblad als je klaar bent.

Tip: Om een opmerking te bekijken, tikt u op het opmerkingspictogram in het werkbladgebied. Tik op Sluiten als je klaar bent met het lezen van de opmerking.

Een Excel-werkmap delen met anderen

Image
Image

Als u wilt dat anderen uw Excel-werkmap bekijken of bewerken, deel deze dan met hen.

Als u een werkmap wilt delen, tikt u op Delen, voert u de e-mailadressen in van de mensen met wie u het bestand wilt delen en kiest u een optie voor delen:

  • Delen als link: kies deze methode om de link in een e-mailbericht te verzenden, naar het klembord te kopiëren of in OneNote in te voegen. U bepa alt welke mensen de werkmap kunnen bekijken of bewerken.
  • Deel als bijlage: Kies deze methode om het bestand bij een e-mailbericht te voegen. U kunt het bestand delen als Excel-werkmap of als PDF-bestand.

Hulp bij het maken van grafieken

Image
Image

Je hebt gegevens en je wilt deze visualiseren, maar waar begin je? Als u hulp nodig heeft bij het maken van grafieken, gebruikt u de aanbevolen grafieken om de beste manier te vinden om uw gegevens in kaart te brengen.

Om de Excel-app een grafiek voor u te laten kiezen die uw gegevens het beste weergeeft:

  1. Selecteer de gegevens die u voor de grafiek wilt gebruiken.
  2. Tik op Invoegen > Aanbevolen. U ziet een selectie van grafieken die bij uw gegevens passen.
  3. Tik op een aanbevolen diagram om het in je werkblad te zien.

Tip: Wanneer u een grafiek selecteert, wordt het tabblad Grafiek weergegeven. Gebruik deze opties om de lay-out, kleur, grootte en andere kenmerken van uw diagram te wijzigen.

Maak een kaart met uw gegevens

Image
Image

Als je geografische gegevens hebt, gebruik dan een kaart om vergelijkingen te tonen.

Een kaart maken:

  1. Selecteer de gegevens die u in de grafiek wilt opnemen.
  2. Tik Invoegen > Kaart > Kaarten.
  3. Tik op de kaart die in de vervolgkeuzelijst verschijnt.
  4. Tik op Ik ga akkoord als dit de eerste keer is dat u een kaart maakt.
  5. Pas de grafiek aan op het tabblad Grafiek door de titel, kleur of stijl van de grafiek te wijzigen.

Aanbevolen: