Hoe meerdere desktops te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere desktops te gebruiken in Windows 10
Hoe meerdere desktops te gebruiken in Windows 10
Anonim

Met Windows 10 bracht Microsoft eindelijk een functie die standaard is op andere desktopbesturingssystemen naar Windows: meerdere desktops, die het bedrijf virtuele desktops noemt. Dit is weliswaar een krachtige gebruikersfunctie, maar het kan nuttig zijn voor iedereen die een extra beetje organisatie wil.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Image
Image

Het begint met taakweergave

Het belangrijkste startpunt voor meerdere desktops is de taakweergave van Windows 10. De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen is het pictogram rechts van Cortana op de taakbalk - het ziet eruit als een grote rechthoek met een kleinere rechthoek aan elke kant ervan. U kunt ook op de Windows-toets+ Tab tikken

Image
Image

Task View is een mooiere versie van Alt+ Tab. Het toont al uw geopende programmavensters in één oogopslag en u kunt ertussen kiezen.

Het grootste verschil tussen Taakweergave en Alt+ Tab is dat Taakweergave open blijft totdat je deze sluit - in tegenstelling tot de sneltoets.

Als je in de Taakweergave bent, zie je een knop met de tekst Nieuw bureaublad. Selecteer dat, en onderaan het Taakweergave-gebied verschijnen twee rechthoeken met het label Desktop 1 en Desktop 2.

Image
Image

Selecteer Desktop 2 en je komt terecht op een schoon bureaublad zonder dat er programma's draaien. Je geopende programma's zijn nog steeds beschikbaar op het eerste bureaublad, maar nu heb je er nog een geopend voor andere doeleinden.

Image
Image

Waarom meerdere desktops?

Als je nog steeds je hoofd krabt over waarom je meer dan één desktop zou willen, bedenk dan hoe je je pc elke dag gebruikt. Als u op een laptop werkt, kan het lastig zijn om te schakelen tussen Microsoft Word, een browser en een muziek-app. Door elk programma op een ander bureaublad te plaatsen, wordt het veel gemakkelijker om tussen de programma's te schakelen en is het niet meer nodig om elk programma naar behoefte te maximaliseren en te minimaliseren.

Een andere manier om meerdere desktops te gebruiken, is door al uw productiviteitsprogramma's op één desktop te hebben en uw entertainment- of game-items op een andere, of u kunt e-mail en surfen op het ene bureaublad plaatsen en Microsoft Office op een ander. De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen af van hoe je je programma's organiseert.

Je kunt geopende vensters tussen bureaubladen verplaatsen door Taakweergave te openen en vervolgens je muis te gebruiken om van het ene bureaublad naar het andere te slepen.

Nadat u al uw bureaubladen hebt ingesteld, kunt u ertussen schakelen met Taakweergave of met de sneltoets Windows-toets+ Ctrl +right of pijl naar links toets. Het gebruik van de pijltjestoetsen is lastig omdat je moet weten op welk bureaublad je zit. Meerdere desktops zijn georganiseerd op een virtuele rechte lijn met twee eindpunten. Zodra je het einde van die regel hebt bereikt, moet je teruggaan zoals je gekomen bent.

In de praktijk ga je van bureaublad 1 naar bureaublad 2, 3, enzovoort met de rechterpijltoets. Wanneer je het laatste bureaublad bereikt, ga je terug door met de linkerpijl. Als je merkt dat je tussen verschillende desktops springt die niet in orde zijn, is het beter om Taakweergave te gebruiken, waar alle geopende desktops op één plek worden samengevoegd.

Meerdere bureaubladopties

De functie voor meerdere desktops heeft twee belangrijke opties die u naar wens kunt aanpassen.

  1. Selecteer Start.
  2. Kies Instellingen in het menu Start.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  4. Select Multitasking en scroll naar beneden tot je de kop Virtuele desktops. ziet

    Image
    Image

Hier zijn twee opties die gemakkelijk te begrijpen zijn:

  • Met de bovenste optie kun je beslissen of je de pictogrammen voor elk afzonderlijk geopend programma op de taakbalk van elk bureaublad wilt zien of alleen op het bureaublad waarop het programma is geopend.
  • De tweede optie is een vergelijkbare instelling voor de eerder genoemde Alt+ Tab sneltoets.

Meerdere desktops zijn niet voor iedereen, maar als je problemen hebt om je programma's georganiseerd te houden in één werkruimte, probeer er dan twee, drie of vier te maken in Windows 10.

Aanbevolen: