Aanstaande iCloud+-service om gepersonaliseerde e-maildomeinen aan te bieden

Aanstaande iCloud+-service om gepersonaliseerde e-maildomeinen aan te bieden
Aanstaande iCloud+-service om gepersonaliseerde e-maildomeinen aan te bieden
Anonim

Met de release van iOS 15 in het verschiet en een aantal details onthuld, was ook een update van de iCloud-service van Apple te verwachten.

Het nieuwe iCloud+ premium-abonnement zal verschillende nieuwe privacygerichte functies bevatten. MacRumors meldt echter dat de service ook iets zal toevoegen dat niet werd genoemd in de recente conferentie van Apple: het maken van aangepaste e-maildomeinnamen.

Image
Image

Gedetailleerd op de officiële iOS 15-voorbeeldpagina met functies, onthult Apple dat de premium-service abonnees in staat zal stellen hun iCloud-e-mailadres te personaliseren met een aangepaste domeinnaam. Ze kunnen ook familieleden uitnodigen die iCloud Mail gebruiken om dezelfde domeinnaam te gebruiken.

Deze nieuwe functie geeft gebruikers de mogelijkheid om het domein "@icloud.com" van hun e-mailadres te verwijderen en in plaats daarvan iets persoonlijkers of professionelers te gebruiken. Hoewel e-mailpersonalisatie niet nieuw is voor andere services zoals Google Workspace, is het iets dat iCloud Mail-gebruikers hebben gemist. Het zou voor meer concurrentie voor deze andere e-mailproviders kunnen zorgen en mogelijk mensen overhalen naar het nieuwe abonnement van Apple.

Sommigen overwegen al om de overstap te maken, waarbij Twitter-gebruiker @rom enthousiast is over de mogelijkheid om een niet-Apple-merkdienst te hebben die draagbaarder is. Terwijl MacRumors-gebruiker Bob24 zegt: "Dit kan me ertoe brengen mijn e-mails naar iCloud te verplaatsen! Ik heb me lange tijd onthouden omdat ik niet vast wil zitten aan een Apple-domein dat niet naar een ander kan worden gemigreerd provider als ik dat wil."

Hoewel de prijzen voor iCloud+ nog niet bekend zijn gemaakt, zal dit vermoedelijk een stijging zijn ten opzichte van de huidige abonnementen van iCloud vanaf $0.99/maand voor 50GB. Toch zou het een solide concurrent kunnen zijn met services zoals Microsoft 365 ($ 6,99 / maand voor 1 TB) en Google Workspace ($ 6 / maand voor 30 GB).