Waarom uw volgende telefoon waarschijnlijk geen Ray Tracing heeft

Inhoudsopgave:

Waarom uw volgende telefoon waarschijnlijk geen Ray Tracing heeft
Waarom uw volgende telefoon waarschijnlijk geen Ray Tracing heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AMD en Samsung werken eraan om RDNA 2 en meer geavanceerde grafische functies naar smartphones te brengen.
  • Ray tracing en variabele verversingssnelheid zijn de belangrijkste van de volgende generatie visuele opties die Samsung en AMD willen leveren aan vlaggenschiptelefoons.
  • Hoewel het opwindend is, zeggen experts dat het nog te vroeg is voor raytracing en meer geavanceerde grafische functies om een mainstream stap in de telefoonindustrie te maken.
Image
Image

Smartphonebedrijven praten over het brengen van ray tracing en andere next-gen grafische functies naar smartphones, maar experts zeggen dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat de meeste consumenten deze updates belangrijk zouden vinden.

AMD en Samsung werken samen om RDNA 2, AMD's nieuwste grafische technologie, naar de grafische processors van smartphones te brengen. Mobiele games kunnen profiteren van next-gen visuals zoals ray tracing en variabele verversingssnelheden met RDNA 2 ingeschakeld, en experts zeggen dat de nieuwe technologie mobiel gamen kan verbeteren. Het kan ook voordelen opleveren voor alle soorten mobiele gebruikers.

"De samenwerking van AMD en de grafische technologie van RDNA2 in het bijzonder, geeft telefoons veel meer rekenkracht voor graphics", vertelde Rex Freiberger, een tech-expert en CEO van GadgetReview, in een e-mail aan Lifewire.

"Naarmate de technologie gemakkelijker te produceren en dus goedkoper wordt, denk ik dat het uiteindelijk alle gebruikers ten goede zal komen. Betere grafische mogelijkheden betekenen dat elke grafische functie van een telefoon zoveel beter werkt."

De voordelen

RDNA 2 is een robuuste grafische architectuur die AMD gebruikt in zijn huidige grafische kaarten voor pc's en de Xbox Series X en Xbox Series S. Naast het aanbieden van functies zoals ray tracing, biedt RDNA 2 vele andere prestatievoordelen voor de tafel.

Natuurlijk is er het voordeel dat deze updates en ontwikkelingen bieden voor mobiel gamen. Ray tracing zorgt voor meer realistische schaduwen en belichting, iets wat we al zien in nieuwere games.

Als alternatief kan het ook meer prestatieverhogende opties mogelijk maken, vergelijkbaar met Nvidia's DLSS, dat een klein onderdeel is geweest van de next-gen game-ervaring. AMD werkt momenteel aan een eigen vorm van DLSS, die in de toekomst ook de overstap naar telefoons zou kunnen maken.

Het belangrijkste is echter dat RDNA 2 een efficiëntere verwerking mogelijk maakt van elk grafisch systeem dat wordt aangetroffen op het apparaat dat het gebruikt. Dit kan zich uitstrekken tot telefoonanimaties, overgangen en andere alledaagse functies waar gebruikers op vertrouwen.

Het water testen

Hoewel er veel potentieel is voor RDNA 2 en de grafische functies die het smartphonegebruikers kan bieden, zegt Freiberger dat dit hoogstwaarschijnlijk slechts een test is om te zien hoeveel consumenten deze vooruitgang zullen waarderen.

Momenteel vereisen mobiele games geen uitgebreide grafische processors met de functies die RDNA 2 biedt. Maar als fabrikanten kunnen bewijzen dat er een markt voor is, zouden we een bredere acceptatie van de technologie kunnen zien.

Maar wie heeft de krachtigere grafische opties van RDNA 2 echt nodig? Nou, ten eerste zegt Freiberger dat het meer grafische en creatieve industrieën naar smartphones zou kunnen trekken.

Hoewel Ray Tracing een enorm modewoord is geworden dat de game-industrie voor pc's en consoles stormenderhand heeft veroverd met al zijn publiciteit, is het nog lang niet algemeen aanvaard.

"Het geeft telefoons ook meer kans om te concurreren om de aandacht van grafische professionals. Veel artiesten en fotografen gebruiken tablets, maar een betere grafische processor op telefoons zou kunnen betekenen dat duurdere telefoons worden gebruikt als creatieve hulpmiddelen, " legde hij uit.

Buiten dit zou meer grafische kracht ook het potentieel voor schermondersteuning met een hogere resolutie kunnen ontsluiten, wat een betere kwaliteit betekent.

Niet helemaal mainstream

Hoewel ray tracing en geavanceerde grafische functies een leuk extraatje zullen zijn voor smartphones, blijft het een feit dat de meeste consumenten waarschijnlijk gewoon niet om deze functies geven. Zelfs op pc en console, waar raytracing en andere geavanceerde visuele opties niet meer weg te denken zijn, spelen de meeste consumenten de games nog steeds zonder deze omdat dit de algehele prestaties bespaart.

Bovendien zeggen experts dat ray tracing geen functie is die de meeste consumenten kunnen kiezen, alleen omdat de veranderingen die het met zich meebrengt genuanceerder zijn.

"Het is te vroeg voor raytracing in de smartphone-industrie", vertelde Tom Lindén, een 3D-grafisch expert, in een e-mail aan Lifewire.

Image
Image

"Hoewel Ray Tracing een enorm modewoord is geworden dat de game-industrie voor pc's en consoles stormenderhand heeft veroverd met al zijn publiciteit, is het nog lang niet algemeen aanvaard. De lijst met games met ondersteuning voor ray tracing is nog steeds vrij kort, omdat ontwikkelaars er geen prioriteit aan geven, wetende dat de meeste mensen er nog niet de hardware voor hebben, "zei hij.

"Een andere reden is dat hoewel het duidelijke voordelen heeft voor graphics, veel consumenten het moeilijk zullen hebben om het spel te kiezen met ray tracing ingeschakeld in een blinde test. Voor iemand met meer kennis van renderen, is het gemakkelijk om vertellen of een game het gebruikt of niet, maar de gemiddelde gamer zal het verschil vaak niet zien."

Aanbevolen: