Waarom de volgende iPhone geen nieuwe chip nodig heeft

Inhoudsopgave:

Waarom de volgende iPhone geen nieuwe chip nodig heeft
Waarom de volgende iPhone geen nieuwe chip nodig heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple kan de A15-chip van vorig jaar gebruiken in de iPhone van dit jaar.
  • De iPhone is al snel genoeg voor alles.
  • Er kunnen verschillende voordelen zijn voor klanten met deze nieuwe strategie.

Image
Image

Voor de eerste keer ooit zal Apple een nieuwere, snellere chip in zijn volgende iPhone Pro-model plaatsen, maar het reguliere niet-professionele model laten wegkwijnen met de chip van dit jaar. En het maakt niet uit.

Superstar-analist Ming-Chi Kuo zegt dat de nieuwe iPhone 14 van dit najaar de huidige A15-chip zal behouden, terwijl de iPhone Pro-modellen de volgende generatie A16-chip zullen gebruiken. Dit kan een bewuste strategie zijn om de twee lijnen verder te differentiëren, of het kan te maken hebben met de leveringsproblemen die de wereld treffen. Hoe dan ook, het maakt voor de meesten van ons niet echt een verschil, omdat iPhones en iPads al een tijdje te snel zijn.

"Eerlijk gezegd denk ik niet dat de standaard iPhone 14 [hoeft] een A16-chip te hebben. [En] het behoud van de chipset van vorig jaar doet niets af aan de kracht en prestaties van 's werelds populairste en meest begeerde telefoon modellen, "vertelde tech-uitlegger Victoria Mendoza via e-mail aan Lifewire.

Waarom, Apple?

Het beroemde wereldwijde chiptekort heeft niet zoveel invloed op aangepaste productielijnen zoals de A-serie en M-serie van Apple. Het tekort is voornamelijk te wijten aan kleinere basischips, jarenoude ontwerpen die naast aangepaste processors worden gebruikt.

Er is dus niet per se een tekort aan chips uit de A-serie. Waarom zou Apple dan stoppen met het plaatsen van de nieuwste chips in al zijn iPhones?

Kijk eens naar de manier waarop Tim Cook's Apple zaken doet. Het houdt ervan om oude modellen jarenlang te behouden nadat ze in de line-up zijn vervangen. Zo kun je vandaag nog een iPhone 11 uit 2019 kopen. Gadgets worden in de loop van de tijd goedkoper om te produceren en die besparingen kunnen worden doorgegeven aan de koper, worden bewaard door Apple of worden gesplitst.

Het is ook gemakkelijker om hetzelfde product te blijven maken in plaats van elk jaar een nieuw product te kopen. Door de basis-iPhone een jaar achter het Pro-model te plaatsen, kan Apple altijd een jaar oud ontwerp gebruiken in zijn (vermoedelijk beter verkopende) massamarktmodel. Dat zou het bedrijf meer geld kunnen opleveren, en het kan het ook een stuk gemakkelijker maken om aan de enorme vraag om te gaan wanneer de nieuwere modellen elk najaar op de markt komen.

En als Apple de introductie van deze verandering combineert met een fraai nieuw exterieurontwerp, wie zal het dan merken?

Oud model

De iPhone-chips zijn snel. Absurd snel. De A15 die de huidige line-up aandrijft, is al een generatie verder dan de A14, de chip waarop Apple's M1-serie Mac en iPad zijn gebaseerd. De M1 heeft veel extra's, maar de afhaalma altijd is dat de A15 niet traag is.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat de huidige chips al te snel zijn voor de iPhone en zelfs de iPad. De M1 iPads (momenteel de iPad Pro en Air) hebben moeite om al dat vermogen te gebruiken. Hun vereenvoudigde besturingssystemen kunnen de grenzen niet verleggen zoals een flexibelere Mac dat kan. Ik heb een iPad Pro uit 2018 en het is niet eens in de buurt van een vervanging. Die iPad draait op de A12X Bionic, drie generaties achter de A15.

Vergeet de concurrentie voor te blijven. Apple is zichzelf al te ver vooruit. Het kan het zich veroorloven om de gewone iPhone een generatie terug te laten glippen, en in ruil daarvoor krijgen we verschillende voordelen.

Image
Image

Een voordeel, zoals hierboven vermeld, is dat het gemakkelijker kan zijn om aan de vraag te voldoen wanneer nieuwe telefoons worden gelanceerd. Een andere is dat het voor Apple mogelijk zal zijn om creatiever te zijn met zijn chipontwerpen.

Een groot probleem als je op iPhone-schaal werkt, is om voldoende onderdelen te krijgen. Stel dat je besluit dat je een mooie nieuwe camera op je volgende telefoon wilt. Uw leverancier moet ze in de tientallen miljoenen kunnen maken. Dat sluit veel geavanceerde technologie uit. Apple stopt de nieuwste camera's al in de iPhone Pro-modellen en voegt ze het jaar daarop toe aan de populairdere iPhone. Misschien geldt hetzelfde voor chipontwerp.

En tot slot, het kan het een beetje makkelijker maken om je oude telefoon nog een jaar vast te houden als je weet dat er nog steeds de "nieuwste" chip in zit.

"Dit zou me [zeker] een beter gevoel geven over een late iPhone 13 Mini-aankoop", zei Apple-nerd Neoelectronaut op de MacRumors-forums.

Het resultaat van deze verandering is dat tech-journalisten mopperen als het gebeurt, maar daarna zal niemand het merken. Na de overgang zal de iPhone nog steeds een jaarlijkse chip-updatecyclus hebben, slechts een jaar achter op het Pro-model. En dat is prima.

Aanbevolen: