Waarom u dat onbeperkte data-abonnement waarschijnlijk niet nodig heeft

Inhoudsopgave:

Waarom u dat onbeperkte data-abonnement waarschijnlijk niet nodig heeft
Waarom u dat onbeperkte data-abonnement waarschijnlijk niet nodig heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AT&T heeft het voorbeeld van T-Mobile gevolgd door meer voordelen toe te voegen en de datalimiet op zijn duurste mobiele telefoonabonnement te verwijderen.
  • Veel van deze providers boden vroeger "echte" onbeperkte data aan, maar zijn de afgelopen jaren begonnen met het beperken van de hoeveelheid snelle data die klanten konden gebruiken.
  • Experts zeggen dat de behoefte aan echt onbeperkte data-abonnementen in de loop der jaren is afgenomen, vooral omdat breedband is uitgebreid en de toegang tot meer openbare wifi is toegenomen.
Image
Image

Naarmate meer providers echt onbeperkte data-abonnementen beginnen aan te bieden, zeggen experts dat de redenen waarom gebruikers deze duurdere abonnementen oorspronkelijk nodig hadden, zijn veranderd en dat ze je geld misschien niet meer waard zijn.

Enkele jaren geleden, toen AT&T, Verizon en andere grote telecomproviders begonnen met het afschaffen van onbeperkte data-abonnementen, maakten gebruikers zich zorgen over hoeveel data ze elke maand zouden gebruiken. Nu, na een paar jaar onbeperkte abonnementen met snelle datalimieten aan te bieden, veranderen grote telecombedrijven opnieuw hoe onbeperkt data werkt. Deze keer beginnen T-Mobile en AT&T de limieten te verwijderen en bieden ze echt onbeperkte gegevens over hun duurdere abonnementen. Maar experts zeggen dat die plannen de prijs misschien niet waard zijn.

"De meeste mensen hebben niet echt onbeperkte data-abonnementen nodig", schreef David Lynch, een expert op het gebied van mobiele telefoonmaatschappijen en abonnementsopties, in een e-mail aan Lifewire. "Gratis openbare wifi is bijna overal beschikbaar en de gemiddelde persoon gebruikt niet meer dan 7 gigabyte aan snelle data."

De waarde ervan vinden

Experts zoals Lynch zeggen dat de behoefte aan onbeperkte abonnementen voortkomt uit het feit dat we ze vroeger hadden. Als zodanig vinden veel gebruikers dat het iets is dat mobiele telefoonmaatschappijen zouden moeten aanbieden, vooral in een tijd waarin zovelen op hun telefoon vertrouwen voor communicatie en entertainment.

De realiteit van de situatie is echter dat deze plannen meestal duurder uitvallen dan nodig is. Dit is vooral het geval als u niet elke maand een overmatige hoeveelheid gegevens gebruikt.

Voor het grootste deel gebruikt de gemiddelde Amerikaan slechts 7 GB aan data per maand, volgens een onderzoek dat oorspronkelijk in maart 2020 werd uitgevoerd. - een gerapporteerde 162 miljoen in 2019 - had geen toegang tot breedbandinternet. Het was dus logisch om een toename van mobiele data te zien.

De meeste mensen hebben niet echt onbeperkte data-abonnementen nodig.

Het is echter belangrijk op te merken dat het feit dat sommige gebruikers geen breedbandtoegang hebben, niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze elke maand een buitensporige hoeveelheid gegevens zullen gebruiken. Daarom raadt Lynch aan te kijken hoeveel data je daadwerkelijk gebruikt voordat je een duurder abonnement kiest.

"Wat de toekomst van data-abonnementen betreft, hoop ik dat mensen de drang zullen weerstaan om zich aan te melden voor een echt onbeperkt data-abonnement, omdat ze duur en onnodig zijn. Goedkopere prepaid-abonnementen met 5-10 GB high- snelheidsgegevens zijn een betere optie voor de meeste consumenten, "legde hij uit.

De deal zoeter maken

Het lijkt er ook op dat het idee van onbeperkte data niet per se zo aanlokkelijk is als het ooit was. Nu gebruikers minder afhankelijk zijn van hun mobiele data om rond te komen, zijn grote telecombedrijven begonnen met het toevoegen van extra voordelen aan hun plannen.

AT&T neemt bijvoorbeeld HBO Max op in zijn duurste abonnement, dat momenteel $ 50 per regel kost. Andere providers blijven de voordelen die ze bieden veranderen en vormgeven om nieuwe klanten binnen te halen, waarbij ze vaak nieuwe deals maken voor degenen die overstappen op een abonnement met een grotere datapool.

Image
Image

We bevinden ons ook in een ongebruikelijke tijd voor vervoerders, waar het streven naar een nieuw netwerk in volle gang is. Nu bedrijven als T-Mobile, Verizon en AT&T hun 5G-netwerken uitbreiden, proberen bedrijven volgens Lynch klanten terug te sturen naar de duurdere opties. Deze nieuwere netwerken bieden een betere bandbreedte en algehele capaciteit, wat betekent dat onbeperkte abonnementen haalbaarder zijn dan in het verleden.

"Ik denk niet dat het toeval is dat abonnementen voor onbeperkte data een comeback maken terwijl providers 5G-netwerken uitbreiden", zei Lynch. "Vervoerders weten dat het aantal klanten dat de hoogste datalimieten overschrijdt extreem klein is, dus het opnieuw invoeren van echt onbeperkte abonnementen kost hen niets."

Aanbevolen: