Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Yahoo Mail

Inhoudsopgave:

Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Yahoo Mail
Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Yahoo Mail
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Compose en stel vervolgens uw bericht op. Selecteer three-dot pictogram > platte tekst pictogram > OK. Selecteer het rich text pictogram om terug te schakelen.
  • Wanneer uw bericht wordt omgezet in platte tekst, verliest het alle opmaak, hyperlinks en inline-afbeeldingen.

Mensen zijn gewend geraakt aan het verzenden en ontvangen van rich-text e-mailberichten, waaronder tekstopmaak, inline foto's, links en schilderachtige achtergronden. Maar platte tekst heeft nog steeds zijn toepassingen. Yahoo Mail maakt het voor u mogelijk om beide formaten te verzenden.

Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Yahoo Mail

Een tekstbericht opstellen of een rich-text-e-mail converteren naar platte tekst in Yahoo Mail:

  1. Klik op de Compose knop in Yahoo Mail om een nieuwe e-mail aan te maken.

    Image
    Image
  2. Voer de tekst en andere inhoud in de hoofdtekst van de e-mail in en klik vervolgens op het three-dot icoon voor meer opties.

    Image
    Image
  3. Selecteer Platte tekst in het venster dat wordt geopend. Het pictogram ziet eruit als een hoofdletter T met een kleine x ernaast.

    Image
    Image
  4. Klik OK om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Wanneer uw bericht wordt omgezet in platte tekst, verliest het alle opmaak (zoals vet en cursief), hyperlinks en inline-afbeeldingen. U raakt geen bestanden kwijt die u afzonderlijk aan de e-mail hebt toegevoegd.

Terugschakelen naar Rich Text

Je kunt teruggaan naar rich-text-opmaak als je van gedachten verandert. Klik op de rich-text knop onder aan het opstelvenster. Het ziet eruit als een hoofdletter T met een klein plusteken ernaast.

Image
Image

Als je rich-text-elementen aan een e-mail toevoegt en vervolgens overschakelt naar platte tekst en terug, zullen je opmaak en links niet terugkeren.

Waarom platte tekst gebruiken?

Rich-text is de standaardindeling voor e-mail, maar misschien wilt u soms de oudere versie gebruiken. Hier zijn enkele voordelen van platte tekst.

  • Geavanceerde e-mailfilters identificeren rich-text-e-mails als "commercieel" en filteren ze er vaak uit. Uit marketingenquêtes blijkt ook dat mensen minder vaak rich-text-e-mails openen dan platte-tekst-e-mails.
  • Sommige mensen ontvangen liever e-mails met platte tekst. Als je weet wat de ontvanger van een e-mail die je opstelt, de voorkeur geeft, kun je daar rekening mee houden.
  • Als u regelmatig veel e-mail verstuurt en bandbreedte een probleem is, kunt u het probleem tot een minimum beperken door bij e-mails met platte tekst te blijven, omdat ze minder gegevens nodig hebben.

Aanbevolen: