Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Gmail

Inhoudsopgave:

Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Gmail
Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in het venster voor het opstellen van berichten het menu met drie stippen en kies vervolgens Lettertype-modus.
  • Om de opmaak van een reeks tekst te verwijderen, markeert u de tekst en kiest u de knop Opmaak verwijderen op de werkbalk Opmaak.

In Gmail kun je eenvoudig berichten verzenden met rich HTML-opmaak of platte tekst. Platte tekstformaten stripopmaak, evenals kleuren en afbeeldingen. Ga als volgt te werk om berichten in platte tekst te verzenden via de webversie van Gmail.

Een bericht in platte tekst verzenden vanuit Gmail

Als u een e-mail in platte tekst in Gmail wilt verzenden, stelt u een bericht op zoals u dat normaal zou doen. Klik onderaan het opstelvenster op het menu met drie stippen en klik vervolgens op Platte tekstmodus.

Deze instelling werkt als een schakelaar. Om de platte-tekstmodus te deactiveren, selecteert u de menuoptie opnieuw.

Om de opmaak van een reeks tekst te verwijderen, markeert u de tekst en kiest u de knop Opmaak verwijderen op de werkbalk Opmaak.

Image
Image

Waarom e-mails met platte tekst belangrijk zijn

Sms-berichten zijn technisch gezien de standaardmethode waarmee e-mails worden verzonden. Als u echter speciale formaten zoals HTML of RTF gebruikt, ziet de e-mail er achter de schermen uit als wartaal; de onbewerkte opmaakcode is wat via internet wordt verzonden. Het e-mailprogramma van de ontvanger leest de gecodeerde instructies om de e-mail te reconstrueren en presenteert vervolgens de e-mail zoals u het bedoeld had.

In de meeste gevallen is dit reconstructieproces geen probleem. Bij de meeste e-mailprogramma's kunnen gebruikers echter de HTML-weergave van berichten uitschakelen als veiligheidsmaatregel. Omdat spamberichten, virussen en andere soorten malware kunnen worden uitgevoerd wanneer een e-mailprogramma code leest en vervolgens uitvoert, hebben programma's (zoals Microsoft Outlook) de neiging om standaard HTML te onderdrukken.

Als je bericht afhankelijk is van HTML, zal een groot deel van je publiek het misschien niet zien, vooral als ze je e-mailadres niet hebben toegevoegd als een vertrouwde of veilige correspondent.

Aanbevolen: