E-mails opslaan als platte tekst vanuit Outlook

Inhoudsopgave:

E-mails opslaan als platte tekst vanuit Outlook
E-mails opslaan als platte tekst vanuit Outlook
Anonim

Als u uw Microsoft Outlook-e-mails in een bestand wilt opslaan, gebruikt u Outlook om het bericht eerst naar platte tekst (met de. TXT-bestandsextensie) te converteren en vervolgens het bestand op uw computer, flashstation of waar dan ook op te slaan anders vind je het leuk. Zodra uw e-mail in een tekst zonder opmaak staat, kunt u deze openen met een teksteditor, zoals Kladblok in Windows, Kladblok ++, Teksteditor op Macs of Microsoft Word. Het is gemakkelijk om de tekst uit het bericht te kopiëren, met anderen te delen of het bestand op te slaan als back-up.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 en Outlook voor Microsoft 365.

Hoe Outlook-e-mails op te slaan in een bestand

Wanneer u e-mail opslaat in een bestand met Outlook, kunt u slechts één e-mail of meerdere e-mails opslaan in één tekstbestand. Alle berichten worden gecombineerd in één document.

Converteer uw Outlook-berichten naar tekst en stuur een bericht in platte tekst in Outlook zonder afbeeldingen.

  1. Selecteer in de Berichtenlijst het bericht dat je wilt bewaren. Om meerdere berichten in één tekstbestand op te slaan, drukt u op Ctrl en selecteert u de berichten.

    Image
    Image
  2. Ga naar Bestand > Opslaan als. (Ga in Outlook 2007 naar de knop Office en selecteer Opslaan als.)

    Image
    Image
  3. Navigeer in het Opslaan als dialoogvenster naar de map waar u het bestand wilt opslaan.
  4. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies Text Only of Text Only (.txt).

    Als je een enkel bericht opslaat, vind je opties om de e-mail op te slaan in een MSG-, OFT-, HTML/HTM- of MHT-bestand, maar geen van deze formaten is platte tekst.

    Image
    Image
  5. Voer in het Bestandsnaam tekstvak een naam in voor het bestand.

    Image
    Image
  6. Selecteer Save om de e-mail op te slaan in een bestand.

Als meerdere e-mails in één bestand zijn opgeslagen, worden de afzonderlijke e-mails niet gesegmenteerd; ze rennen samen. Kijk naar de kop en de hoofdtekst van elk bericht om te zien waar het ene begint en het andere eindigt.

Andere manieren om Outlook-e-mails in een bestand op te slaan

Als je vaak berichten moet opslaan, zijn er alternatieven voor het opslaan van een bericht als tekstbestand. Bijvoorbeeld:

  • CodeTwo Outlook Export is een gratis tool die Outlook-e-mail converteert naar het CSV-formaat.
  • Druk de Outlook-e-mail af naar een PDF-bestand om het bericht op te slaan in de PDF-indeling.
  • ThinkAutomation ontleedt berichten en slaat de informatie op in databases.
  • Converteer de e-mail naar een Word-indeling om met Microsoft Word te werken, zoals DOC of DOCX. Sla het bericht op in de MHT-bestandsindeling, importeer het MHT-bestand in Microsoft Word en sla het vervolgens op in Word-indeling.

Om een MHT-bestand te openen met MS Word, ga naar File > Open, selecteer de Alle Word-documenten vervolgkeuzepijl en kies Alle bestanden zodat u door het MHT-bestand kunt bladeren en het kunt openen.

Een Outlook-bericht opslaan in een ander soort bestand is mogelijk met een gratis bestandsconverter.

Aanbevolen: