MPEG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MPEG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
MPEG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de MPEG-bestandsextensie (uitgesproken als "em-peg") is een videobestand van de Moving Picture Experts Group.

Video's in dit formaat worden gecomprimeerd met behulp van MPEG-1 of MPEG-2 compressie. Dit maakt MPEG-bestanden populair voor online distributie - ze kunnen sneller worden gestreamd en gedownload dan sommige andere videoformaten.

Het MPEG-formaat kan gegevens met zo'n hoge snelheid gecomprimeerd houden, omdat in plaats van elk frame van de video te behouden, het alleen wijzigingen opslaat die tussen elk frame plaatsvinden.

Image
Image

Belangrijke informatie over MPEG

"MPEG" spreekt niet alleen van een bestandsextensie (zoals. MPEG) maar ook van een soort compressie.

Een bepaald bestand kan een MPEG-bestand zijn, maar niet de MPEG-bestandsextensie gebruiken. Een MPEG-video- of audiobestand hoeft niet per se de MPEG-, MPG- of MPE-bestandsextensie te gebruiken om als MPEG te worden beschouwd.

Een MPEG2-videobestand kan bijvoorbeeld de MPG2-bestandsextensie gebruiken, terwijl audiobestanden die zijn gecomprimeerd met de MPEG-2-codec meestal MP2 gebruiken. Een MPEG-4-videobestand wordt vaak gezien dat eindigt met de MP4-bestandsextensie. Beide bestandsextensies geven een MPEG-bestand aan, maar geen van beide gebruikt de. MPEG-bestandsextensie.

Enkele andere MPEG-standaarden zijn MPEG-7 (Multimedia Content Description Interface), MPEG-MAR (Mixed and Augmented Reality Reference Model) en MPEG-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over

Hoe een MPEG-bestand te openen

Image
Image

Bestanden die daadwerkelijk de. MPEG-bestandsextensie hebben, kunnen worden geopend met veel verschillende mediaspelers in meerdere formaten, zoals Windows Media Player, VLC, QuickTime, iTunes en Winamp.

Sommige commerciële software die het afspelen van. MPEG-bestanden ondersteunt, zijn Roxio Creator NXT Pro, CyberLink PowerDirector en CyberLink PowerDVD.

Een paar van deze programma's kunnen ook MPEG1-, MPEG2- en MPEG4-bestanden openen. Vooral VLC staat bekend om zijn ondersteuning voor een enorm scala aan audio- en videobestandsindelingen.

Als het programma waarmee u het MPEG-bestand wilt openen niet start wanneer u dubbelklikt op het bestand, probeer dan eerst het programma te openen en gebruik File >Open menu (of iets dergelijks) om naar het MPEG-bestand te bladeren. U kunt ook het standaardprogramma wijzigen dat Windows gebruikt om het bestand te openen.

Een MPEG-bestand converteren

Image
Image

De beste keuze voor het converteren van een MPEG-bestand is door deze lijst met gratis videoconversieprogramma's en online services te kijken om er een te vinden die MPEG-bestanden ondersteunt. Elke Video Converter is een voorbeeld.

Zamzar is een gratis online MPEG-converter die in een webbrowser wordt uitgevoerd om MPEG naar MP4, MOV, AVI, FLV, WMV en andere videoformaten te converteren, inclusief audioformaten zoals MP3, FLAC, WAV en AAC.

FileZigZag is een ander voorbeeld van een online en gratis bestandsconverter die het MPEG-formaat ondersteunt.

Als je een MPEG op een dvd wilt branden, kun je Freemake Video Converter gebruiken. Laad het MPEG-bestand in dat programma en kies de dvd-knop om de video rechtstreeks op een schijf te branden of er een ISO-bestand van te maken.

Als je een grotere MPEG-video hebt die je moet converteren, kun je beter een van de programma's gebruiken die je op je computer moet installeren. Anders kan het een hele tijd duren om de video te uploaden naar een site zoals Zamzar of FileZigZag en dan moet je het geconverteerde bestand terug downloaden naar je computer, wat ook even kan duren.

Meer informatie over MPEG

Image
Image

Er zijn veel verschillende bestandsindelingen die MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 of MPEG-4-compressie kunnen gebruiken om audio en/of video op te slaan. U kunt meer lezen over deze specifieke normen op de MPEG Wikipedia-pagina.

Als zodanig gebruiken deze MPEG-gecomprimeerde bestanden niet de MPEG-, MPG- of MPE-bestandsextensie, maar in plaats daarvan een waarmee u waarschijnlijk meer vertrouwd bent. Sommige MPEG-audio- en videobestandstypen omvatten MP4V, MP4, XVID, M4V, F4V, AAC, MP1, MP2, MP3, MPG2, M1V, M1A, M2A, MPA, MPV, M4A en M4B.

Als je die links volgt, kun je zien dat M4V-bestanden bijvoorbeeld MPEG-4-videobestanden zijn, wat betekent dat ze tot de MPEG-4-compressiestandaard behoren. Ze gebruiken de MPEG-bestandsextensie niet omdat ze specifiek worden gebruikt met Apple-producten en daarom gemakkelijker te herkennen zijn aan de M4V-bestandsextensie en kunnen worden geopend met programma's die zijn toegewezen om dat specifieke achtervoegsel te gebruiken. Het zijn echter nog steeds MPEG-bestanden.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Het kan behoorlijk verwarrend zijn als je te maken hebt met codecs voor audio- en videobestanden en de bijbehorende bestandsextensies. Als uw bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, is het mogelijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest of niet volledig begrijpt met wat voor soort MPEG-bestand u te maken heeft.

Laten we het M4V-voorbeeld opnieuw gebruiken. Als je een MPEG-videobestand probeert te converteren of openen dat je hebt gedownload via de iTunes Store, gebruikt het waarschijnlijk de M4V-bestandsextensie. Op het eerste gezicht zou je kunnen zeggen dat je een MPEG-videobestand probeert te openen, want dat is waar, maar het is ook waar dat het specifieke MPEG-videobestand dat je hebt een beveiligde video is die alleen kan worden geopend als je computer geautoriseerd is om af te spelen het bestand.

Zeggen dat je alleen maar een generiek MPEG-videobestand hebt dat je moet openen, betekent niet per se veel. Het kan M4V zijn, zoals we hebben gezien, of het kan iets heel anders zijn, zoals een MP4, die niet dezelfde afspeelbeveiliging heeft als M4V-bestanden.

Het punt hier is om goed op te letten wat de bestandsextensie zegt. Als het een MP4 is, behandel het dan als zodanig en gebruik een MP4-speler, maar zorg ervoor dat je hetzelfde doet voor al het andere dat je hebt, of het nu een MPEG-audio- of videobestand is.

Veelgestelde vragen

  • Hoe comprimeert u een MPEG-bestand? U kunt een MPEG-bestand verkleinen met een van de gratis videobewerkingssoftwareprogramma's. Hoewel de stappen per programma verschillen, gaat u meestal naar File > Import, selecteert u het MPEG-bestand en sleept u het bestand naar de tijdlijn van de editor. Selecteer File > Export > MPEG > Advanced Options en kies een kleinere resolutie voordat u het bestand exporteert.
  • Hoe verwijder ik de beveiliging van een MPEG-4-audiobestand? Download een DRM-verwijderingstool, zoals DRmare Audio Converter om de beveiliging van MPEG-bestanden op te heffen voor legitieme juridische doeleinden (bijv. up), op voorwaarde dat het niet in strijd is met de servicevoorwaarden waarmee u akkoord bent gegaan bij de aankoop van het bestand. Voeg het audiobestand toe aan de tool, kies de uitvoermap en het formaat en converteer het bestand.
  • Hoe plaats ik een MPEG-bestand op Facebook? MPEG-bestanden zijn een van de vele videobestandsindelingen die Facebook ondersteunt. Wanneer je een post maakt, selecteer Photo/Video en navigeer naar het MPEG-bestand dat je wilt posten. Selecteer Open en voeg desgewenst een opmerking of andere informatie toe > Post

Aanbevolen: