Acer Chromebook 15 Review: degelijke Chromebook met een groot scherm

Inhoudsopgave:

Acer Chromebook 15 Review: degelijke Chromebook met een groot scherm
Acer Chromebook 15 Review: degelijke Chromebook met een groot scherm
Anonim

Bottom Line

De Acer Chromebook 15 is groter en helderder dan veel andere vergelijkbare opties, maar laat wat te wensen over in de opslag- en bouwcategorieën.

Acer Chromebook 15 CB3-532

Image
Image

We hebben de Acer Chromebook 15 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De CB3-532 Chromebook 15 van Acer is geenszins een flitsende laptop, maar dat is waarschijnlijk een positieve eigenschap als je op zoek bent naar een solide Chromebook. Met een prijs die ver onder de $ 200 komt, en de processor zal geen recordbrekende snelheden bieden. Wat je wel krijgt, is een perfect functionele machine voor basisproductiviteit, volledig surfen op het web, mediaconsumptie en zelfs wat licht gamen.

Je krijgt ook een enorm scherm dat indruk op ons maakte in onze tests, vooral in vergelijking met andere laptops in dit bereik. Ik heb deze Chromebook een paar dagen regelmatig gebruikt en heb uitgezocht wat hij goed doet en welke hoeken hij moet inkorten om aan deze prijs te voldoen.

Image
Image

Ontwerp: Enigszins omvangrijk met een paar leuke details

Het eerste dat opv alt aan deze laptop is hoe groot hij is. Dat is meestal te verwachten, omdat het een 15,6-inch scherm heeft, wat betekent dat het chassis minstens zo groot moet zijn. Maar de grote, ongeveer 1-inch randen rond het scherm maken het behoorlijk groot, zelfs gezien de verwachte voetafdruk.

Het kleurenschema voelt erg modern aan en lijkt erg op Apple's spacegrijs. Er is een zachte textuur in geborsteld aluminium aan de bovenkant en een donkere, opgeruwde plastic basis en binnenste randen. Er zijn ook twee grote, ronde, rechthoekige luidsprekerroosters aan weerszijden van de luidsprekers die hem een assertiever uiterlijk geven dan de gebruikelijke, eenvoudige esthetiek die door andere laptops wordt gebruikt.

Het scharnier is eigenlijk twee kleine contactpunten die in het laptopchassis rollen, wat gedateerd aanvoelt als de laptop open is, maar het er interessant uit laat zien als het gesloten is. De hele laptop is gemaakt van plastic en meet ongeveer 1 inch dik, met een gewicht van bijna 4,5 pond. Dat is een tweesnijdend zwaard, want hoewel de laptop ondanks het plastic materiaal erg stevig en premium aanvoelt, is hij niet erg draagbaar.

Configuratieproces: zo naadloos als een mobiel apparaat

Een bijkomend voordeel van het kiezen voor een Chromebook in plaats van een volledige pc is dat de software erg licht is. Dit heeft implicaties voor zowel de productiviteit als de prestaties, maar het biedt een groot voordeel voor het installatieproces. Omdat de hele ervaring, van opstarten tot browsen, is ontworpen door Google, kun je een look en feel verwachten die erg lijkt op wat je waarschijnlijk hebt ervaren bij het aanmelden en inloggen op een Gmail- of YouTube-account.

Het apparaat vraagt u eerst om uw regio's in te stellen, vervolgens verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk en ten slotte om u aan te melden bij een Google-account en machtigingen in te stellen. Vanaf hier wordt u in principe onmiddellijk naar het startscherm van de Chromebook gebracht, waar u ofwel direct naar binnen kunt duiken of de pop-uprondleiding van Google kunt volgen. Een ding dat ik hier erg leuk aan vond, was dat Google je een korte rondleiding met drie pop-ups geeft om te beginnen, en vervolgens vraagt of je dieper wilt gaan of gewoon zelf in de machine wilt springen. Deze gefaseerde versie van een apparaatrondleiding is een geweldige manier om u, de gebruiker, deze aan uw voorkeuren aan te laten passen. Dit maakt het ook geweldig voor een oudere tech-gebruiker die misschien wat handvastheid nodig heeft als ze hun laptop leren kennen.

Display: groot, helder en beter dan je zou denken

Het scherm van de Acer Chromebook 15 is groter dan je zou verwachten van een laptop met Chrome OS, met een 15,6-inch verlicht LED-scherm dat veel ruimte biedt voor vensters en programma's. De resolutie meet 1366x768, wat betekent dat het alle vakjes aanvinkt om te worden geclassificeerd als een HD-scherm.

Wat me verbaasde, was hoe goed dit scherm eruitziet voor een budgetpaneel. De meeste schermen op dit niveau geven je net genoeg pixels om zichzelf als HD te adverteren, maar beknibbelen op kijkhoeken en kleurweergave. Maar het scherm biedt voldoende helderheid, en als je de blauwe temperatuur een beetje verlaagt (doe dit in het "nachtlampje"-gedeelte van het gedeelte Instellingen, maar zet het altijd aan, niet alleen tijdens het slapen gaan), het scherm ziet er echt fatsoenlijk uit.

De hele laptop is gemaakt van plastic en is ongeveer 1 inch dik en weegt bijna 4,5 pond.

Prestaties: Echt solide, tot op zekere hoogte

Chrome OS biedt een interessant voordeel in de prestatiecategorie. Direct uit de doos zal deze laptop er erg snel uitzien en aanvoelen, maar zodra je meer dan ongeveer 6 tabbladen in Chrome probeert te openen, of je start meerdere apps en video's, vertraagt hij exponentieel. Op papier heeft het een dual-core Intel Celeron N3060-processor die geschikt is voor standaardsnelheden van 1,6 GHz.

De configuratie die ik heb gekozen, bevat ook 4 GB LPDDR3 RAM en 16 GB eMMC-geheugen. Deze laatste twee punten helpen de enigszins beperkte processor goed te maken door behoorlijke opslagbehoeften op korte termijn en een redelijk snel flash-achtig geheugen te bieden. Maar omdat het DDR3 RAM-geheugen een beetje gedateerd is en uitloopt op 4 GB, zul je merken dat het een beetje traag wordt als je erop drukt. Het is ook jammer om slechts 16 GB aan opslagruimte te zien, waardoor de hoeveelheid films, foto's en bestanden die u op het apparaat kunt plaatsen ernstig wordt beperkt.

Om eerlijk te zijn, Chromebook-gebruikers bewaren waarschijnlijk meer bestanden op cloudopslagstations, en Google voegt gratis 100 GB schijfopslag toe bij de aankoop voor 2 jaar. Dus misschien merk je de beperkte capaciteit niet, maar ik had liever 32GB gehad.

Productiviteit en componentkwaliteit: veel schermruimte en redelijke functies

Er v alt een interessante zaak te maken voor deze Acer Chromebook in termen van productiviteit. Chrome OS is een heel licht besturingssysteem, wat betekent dat het snel en licht werkt, althans in het begin. Dit betekent ook dat u meer dan een paar Chrome-tabbladen kunt laden, iets dat veel stroom verbruikt op Windows-laptops. Voeg dat toe met het grotere 15,6-inch scherm, waardoor je veel ruimte hebt voor meerdere vensters en apps, en deze Chromebook is geweldig voor diegenen die willen multitasken. Omdat het echter geen volledig besturingssysteem is, kun je niet meteen heel veel programma's uitvoeren en ben je beperkt tot wat beschikbaar is in de Play Store.

De pasvorm en afwerking van deze laptop dragen ook bij aan de productiviteitsmogelijkheden. Het full-size toetsenbord is eigenlijk best redelijk, wat verrassend is voor zo'n budgetapparaat. Omdat het chassis dikker is, heeft Acer iets meer toetsindruk kunnen aanbrengen dan je zou verwachten, en hoewel de actie van het toetsenbord een beetje papperig aanvoelt, vond ik het toetsenbord best goed om te gebruiken.

Ik ben een beetje geïrriteerd over de "zoek" -toets die Chromebooks plaatsten waar een caps lock-toets zou moeten zijn - wat resulteert in veel onbedoelde zoekoproepen. Het trackpad laat ook wat te wensen over, vereist een stevige, stevige druk en ondersteunt niet zoveel gebaren als Windows of OSX.

Audio: een onverwachte teleurstelling

Laptops zijn nooit geweldige exemplaren als het gaat om ingebouwde luidsprekers, dus ik verwachtte hier ook niet veel van. Omdat het een 15-inch machine is, is er genoeg ruimte in de Chromebook 15 voor meer componenten, en Acer heeft ervoor gekozen om twee gigantische luidsprekerroosters aan weerszijden van het toetsenbord te plaatsen. Daarmee rekening houdend, hoopte ik dat de luidsprekers luider en voller zouden zijn dan een normale laptop. Het antwoord is echter erg blikkerig en het was niet zo luid als ik had gehoopt. Dit zijn zelfs een van de slechtste luidsprekers die ik heb getest op een budgetlaptop, waardoor ik geloof dat de roosters alleen voor de show zijn.

Image
Image

Netwerk en connectiviteit: modern, snel en geoptimaliseerd voor Chrome OS

Ondanks het lichtere besturingssysteem biedt de Chromebook 15 moderne, goed uitgeruste netwerkfuncties. Ten eerste is er een ingebouwde 802.11ac-compatibele wifi-kaart, wat betekent dat je minder interferentie krijgt dan het N-protocol wifi, en je hebt toegang tot de 5GHz-banden die gebruikelijk zijn in de meeste moderne routers. Er is ook Bluetooth 4.2-mogelijkheid die me een voldoende stabiele verbinding voor mijn Bluetooth-hoofdtelefoon gaf, en zal goed werken als je een muis of andere randapparatuur wilt aansluiten.

Wat poorten betreft, zijn er de vereiste netvoeding en 3,5 mm hoofdtelefooningangen, plus een volledige HDMI-uitgang voor het aansluiten van een externe monitor. Er zijn ook twee USB 3.0-poorten - één aan elke kant - voor hogere gegevensoverdrachtsnelheden. Ik had graag ten minste één USB Type-C-poort gezien, aangezien de mobiele industrie beslist in die richting gaat, maar het is niet het einde van de wereld. Er is ook een SD-kaartsleuf van volledige grootte om de opslag van het apparaat uit te breiden, wat belangrijk is gezien de beperkte ruimte op het apparaat zelf. Over het algemeen controleert dit ding de meeste dozen, hoewel het met het grote chassis leuk zou zijn geweest om nog een paar I/O-opties te zien.

Camera: korrelig, maar redelijk

De meeste laptops die ik tegen elke prijs heb getest, hebben een hopeloze webcam, dus mijn verwachtingen zijn nooit hoog voor low-end laptops zoals deze. Hoewel de opgenomen foto's en video's opvallend korrelig zijn, was de kleurrespons redelijk goed.

Dit komt waarschijnlijk omdat Google dit een HDR-compatibele webcam noemt, wat betekent dat de software de ISO verhoogt om u duidelijke prestaties te geven. Dit geeft je een goede kleurrespons, zoals ik heb opgemerkt, maar het resulteert ook in die korreligheid. Dit zou in geen van beide richtingen een breekpunt moeten zijn voor het overwegen van een laptop als deze, maar als je veel videogesprekken voert, is het belangrijk om te overwegen.

Batterijlevensduur: Zeer betrouwbaar met slimme optimalisatie

Als licht besturingssysteem was het niet zo verwonderlijk om een uitstekende batterijduur te zien op de Chromebook 15, maar ik was blij met hoe lang de batterij meeging. Er is een 3, 920 mAh lithium-polymeerbatterij die Acer na ongeveer 12 uur gebruik vastzet. Dat klopt, misschien neigt het naar iets minder.

Dat is een indrukwekkende prestatie voor een scherm van dit formaat, omdat er veel pixels zijn om te pushen, maar dit is waarschijnlijk het resultaat van de lichte belasting van Chrome OS en de optimalisatie van de helderheid van het scherm. De batterij laadt ook heel snel op, zodat je in een mum van tijd snel wat extra sap aan een stervende laptop kunt toevoegen. Al met al is dit zeker een pluspunt voor dit apparaat, waardoor het een betrouwbare reismachine is.

Chrome OS is een heel licht besturingssysteem, wat betekent dat het snel en licht werkt, althans in het begin.

Software: licht en snel met zeer weinig aanpassingen

Het gebruik van Chrome OS is betrouwbaarder dan je zou denken. Je hebt de meeste functies die je nodig hebt, van Google Documenten tot surfen op het web tot bestandsopslag. U zult echter veel meer gespecialiseerde programma's missen, zoals de volledige Adobe Creative Suite of pc-gebaseerde mediaprogramma's. Vanwege de energiezuinige processor en de beperkte gedeelde grafische mogelijkheden, zou je deze laptop sowieso niet kunnen gebruiken voor videobewerking, zelfs als er Windows op draait. Dus, ook al is het beperkend, het is met opzet.

Dat gezegd hebbende, de Chromebook 15 werkt zo goed, hoewel waarschijnlijk alleen vanwege het lichtgewicht besturingssysteem en de beperkte app-mogelijkheden. Chrome OS lijkt op het gebruik van een Chrome-venster met een aantal tabbladen op een gewone pc. Voor de meeste mensen is het besturingssysteem meer dan in staat om aan de meeste van uw browse-behoeften te voldoen. Deze Chromebook is een goed voorbeeld van hoe ver je kunt gaan met Chrome OS op een budgetapparaat, met een groot helder scherm om ook films te kijken.

Prijs: echt betaalbaar met veel te bieden

De catalogusprijs voor deze Acer Chromebook ligt op ongeveer $ 400 (adviesprijs), maar meestal kun je hem op Amazon vinden voor tussen $ 150- $ 250. Ik heb mijn apparaat opgehaald voor ongeveer $ 185, en het heeft de neiging om daar rond te zweven.

Voor het geld kan ik vol vertrouwen zeggen dat deze laptop de prijs waard is, zolang je er maar de juiste applicaties voor in gedachten hebt. Als u een goedkope starterslaptop wilt, of een machine voor een ouder familielid die gemakkelijk te gebruiken is, maar u geen half mille wilt uitgeven om daar te komen, dan is dit een goede keuze. Ik kan niet zeggen dat het zo reisvriendelijk is als sommige van de andere budgetlaptops die er zijn, vanwege de grootte en het gewicht. Maar als u een betaalbare machine wilt die geweldig is voor lichte productiviteitstaken en een uitstekende filmmachine is, dan moet u dit overwegen.

Acer Chromebook 15 versus Lenovo Chromebook S330 14

Lenovo's intrede in het grote, goedkope Chromebook-assortiment brengt een aantal verschillende functies in het spel. Het meest opvallende verschil is de constructie: je krijgt een dunnere, slankere laptop met de Lenovo, inclusief een veel luxer uitziend en aanvoelend toetsenbord, plus 64 GB aan opslagruimte en een lager gewicht. Je zult echter de Intel-processor opofferen (de Lenovo heeft een meer gedateerde chip van MediaTek) en de levensduur van de batterij is niet zo goed. Dat pakket komt ook iets hoger op de prijsschaal binnen.

Een solide Chromebook voor productiviteit, maar beperkt in draagbaarheid

Dit is een geweldige Chromebook die veel indrukwekkende dingen te bieden heeft. Het heldere scherm biedt voldoende ruimte voor levendige videoweergave en meerdere productiviteitsvensters. De uitstekende levensduur van de batterij betekent dat u niet aan een bureau vastzit, en het lichte, snelle Chrome OS betekent dat het veel tijd kost om de Acer Chromebook 15 te vertragen. De beperkte opslag aan boord, het omvangrijke formaat en gewicht en het ontbreken van volledige app-keuzes kunnen u echter een beetje te veel beperken. Aan het eind van de dag, voor deze prijs, is het perfect voor licht, basisgebruik.

Specs

  • Productnaam Chromebook 15 CB3-532
  • Product Merk Acer
  • Prijs $185,00
  • Releasedatum juli 2018
  • Productafmetingen 15,1 x 10,1 x 1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Processor Intel Celeron N3060, 1,6 GHz
  • RAM 4GB
  • Opslag 16GB

Aanbevolen: