Ford's en Lamborghini's elektrische kolossen missen het punt helemaal

Inhoudsopgave:

Ford's en Lamborghini's elektrische kolossen missen het punt helemaal
Ford's en Lamborghini's elektrische kolossen missen het punt helemaal
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ford's F-150 Lightning is net zo groot en krachtig als het benzineslurpende model.
  • Elektrische auto's die op benzineauto's lijken, zijn vertrouwd en aantrekkelijk voor kopers.
  • De overstap naar elektrisch zou een kans moeten zijn om de voertuiginfrastructuur in steden te heroverwegen.
Image
Image

Ford's elektrische F-150 Lightning en Lamborghini's geplande elektrische supercar zijn totaal ongeschikt voor het elektrische tijdperk.

Het is alsof je paard en wagen neemt en het paard vervangt door een op gas aangedreven paardenrobot in plaats van de auto uit te vinden. Elektrisch aangedreven auto's moeten lichtgewicht zijn en persoonlijke stadsvoertuigen hebben geen vier zitplaatsen, 20 bekerhouders of een topsnelheid van meer dan 200 km/u nodig. Aan de andere kant zullen deze extreme EV's diehard petrolheads misschien overtuigen om elektrisch te gaan rijden.

"Er zit geen motor meer onder de motorkap van een elektrische F-150. Het is nu opslag", zei stadsplanner Gil Meslin op Twitter. "Er is geen andere reden dan stijl boven veiligheid, om de voorkant niet aan te passen om de dode hoek te verkleinen en deze minder dodelijk te maken in het geval van een botsing met een menselijk lichaam."

Kleiner en lichter, niet zwaarder

Ten eerste is er een heel praktische reden dat grote elektrische auto's niet zo goed werken als kleine. Benzine biedt een waanzinnige energiedichtheid. Slechts een paar liter kan een kleine auto honderden kilometers kosten. Het is deze opslagefficiëntie, samen met het goedkope gas van de VS, die de opkomst van de enorme, gasverslindende auto's van vandaag heeft aangewakkerd.

Image
Image

Elektrische batterijen zijn relatief slecht in het opslaan van energie. Als u meer bereik of meer vermogen wilt, moet u batterijen toevoegen, die zelf zwaar zijn en meer kracht nodig hebben om ze te vervoeren. Daarom werkt elektrisch het beste met kleinere voertuigen, zoals fietsen of speciaal ontworpen, lichtgewicht auto's zonder al het gebruikelijke extra gewicht.

Bekende rassen Inhoud

Nieuwe technologie heeft de neiging om oude technologie na te bootsen, mogelijk omdat kopers gerustgesteld worden door vertrouwdheid. Elektrische auto's doen zich voor als gasauto's, tot aan de laadkabels die op benzinepompen lijken. Op dit moment is dat logisch.

Als alle elektrische auto's eruit zouden zien als de kleine Twizy van Renault, wie zou ze dan kopen? Zelfs de schattige en slimme auto, die alomtegenwoordig is in Europa, faalde in de VS. Waarom? Te klein misschien? Te eigenwijs? Niet genoeg als een "echte" auto?

Maar om elektrische auto's te laten werken, moeten ze kleiner zijn. Hoe kleiner en lichter het voertuig, hoe minder batterijen het hoeft te vervoeren. En minder batterijen betekent minder oplaadtijd, wat een groot probleem is als de oplaadtijden zo veel langer zijn dan het vullen van uw tank.

Als EV's kleiner en lichter worden, hebben ze ook een compleet nieuw ontwerp nodig. Een voertuig uit de SUV-klasse is gewoon geen praktisch startpunt. De "mislukte" Smart Car is een veel betere optie.

Het probleem is dat mensen de dingen kopen, en dat is waar de enorme nieuwe elektrische F-150 Lightning van Ford binnenkomt. Door zijn grootste, meest macho-truck om te bouwen naar elektrisch, geeft Ford aan dat het a) serieus is elektrisch, en dat elektrisch de taak aankan om benzine te vervangen, en b) dat elektrisch krachtig genoeg is voor kopers van SUV's en vrachtwagens.

Image
Image

Maar een enorme, zware elektrische vrachtwagen zal nooit groen zijn. Het is misschien een marketingbeweging, maar het is er een die weinig zin heeft zodra je over de gevolgen nadenkt.

Levering en gebruik

Geen Lamborghini, elektrisch of gas, heeft een plaats op de openbare weg, althans niet wanneer het wordt gebruikt waarvoor het is ontworpen. Maar utility-trucks zoals de F-150 zijn gereedschap. Het punt is dat hun natuurlijke habitat landelijk is, of in ieder geval buiten het centrum. En terwijl steden zorgen voor een efficiënte oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, is gas in het land logisch.

Je kunt niet naar het dichtstbijzijnde SuperCharger-station lopen en een blikje vullen. En de uitstoot van een paar vrachtwagens in het midden van nergens heeft niet dezelfde lokale impact als vermenigvuldigd in steden, vooral als die elektriciteit afkomstig is van het verbranden van steenkool.

Met emissiedoelstellingen zijn elektrische voertuigen de toekomst. Maar ze hoeven niet de plaag te zijn die gasauto's nu zijn. Het bouwen van een geheel nieuwe infrastructuur voor het opladen van EV's is een kans om wat veranderingen door te voeren en de privéauto op zijn plaats te zetten. En zijn plaats is niet de stad.

Aanbevolen: