Hoe nieuwe elektrische scooters het transport kunnen veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe elektrische scooters het transport kunnen veranderen
Hoe nieuwe elektrische scooters het transport kunnen veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe ontwerpen en betere batterijen zorgen voor de hausse in elektrische scooters.
  • Honda's nieuwe U-BE elektrische scooter is een nieuwe elektrische scooter voor de Chinese markt die slechts $ 475 zal kosten.
  • De pandemie heeft de belangstelling voor scooters vergroot door forenzen te dwingen naar alternatieven voor het openbaar vervoer te kijken.
Image
Image

Elektrische scooters worden steeds populairder en nieuwe technologieën zouden ze een levensvatbaar alternatief kunnen maken voor benzineslurpende auto's.

Het zijn niet alleen stand-up scooters die booming zijn. Honda's nieuwe U-BE elektrische scooter is een nieuwe elektrische scooter voor de Chinese markt die slechts $ 475 zal kosten.

"Omdat het merendeel van het woon-werkverkeer in de VS minder dan 10 mijl is, hebben mensen niet langer de neiging om schulden aan te gaan voor een waardeverminderingsactiva zoals een auto, die kan worden vervangen door iets dat net zo effectief is voor een fractie van de kosten, "vertelde Jeff Lawrence, de marketingdirecteur van de fabrikant van elektrische voertuigen GOTRAX, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Koopjes op twee wielen

De Honda U Be kan tegen betaling tot 80 kilometer rijden en biedt een zittende positie. De U Be heeft zelfs pedalen voor het geval je zonder stroom komt te zitten. Er is een motor van 350 watt waarmee de scooter snelheden tot 15 mph kan halen.

Dit zijn hoogtijdagen voor elektrische scooters. Volgens een rapport van de National Association of City Transportation Officials, maakten Amerikanen in 2019 86 miljoen ritten op e-scooters, een stijging van 123% in ritten op jaarbasis.

In de VS komen stand-up scooters veel vaker voor, dankzij de agressieve expansie door goed gefinancierde scooterdeelbedrijven zoals Bird en Lime, vertelde Julian Fernau van FluidFreeride, dat elektrische scooters maakt, aan Lifewire in een e-mail interview.

"Sinds 2017 zijn scooters net begonnen te verschijnen in steden in de hele VS, waardoor iedereen de nieuwe manier van bewegen kan uitproberen voor slechts een paar dollar," zei Fernau. "Dit positioneerde scooters als een haalbare optie voor persoonlijk vervoer versus dat ze alleen als speelgoed voor kinderen werden beschouwd."

De pandemie heeft ook de belangstelling voor scooters vergroot door forenzen te dwingen naar alternatieven voor het openbaar vervoer te kijken.

"Hoewel de voordelen van een elektrische scooter duidelijk zijn voor iedereen die er een heeft geprobeerd, heeft de pandemie die ontwikkeling in steden bevorderd", zei Fernau. "Net als fietsen waar een enorme vraag naar was, helpen scooters om druk openbaar vervoer te vermijden."

Elektrische scooters verslaan ook fietsen voor het gemak.

Door de verbeterde motor- en batterijtechnologieën zijn scooters goedkoper, betrouwbaarder, groter bereik en krachtiger geworden en over het algemeen aantrekkelijker als een optie voor transport.

"De grootte en het gewicht van elektrische fietsen maken het moeilijk om ze naar binnen te brengen, en als ze buiten worden vergrendeld, bestaat het risico op diefstal", zei Lawrence. "Scooters kunnen worden neergeklapt en passen gemakkelijk onder uw bureau, een kast of zowat elke andere opslagruimte in uw kantoor of thuis."

Technische vooruitgang voor scooters

In 2009 creëerde de Israëlische ontwerper Nimrod Sapir de eerste elektrische scooter zoals we die nu kennen, door Li-ion-batterijtechnologie te combineren met een borstelloze naafmotor, zei Fernau. Voor het eerst creëerde het ontwerp van Sapir een echt draagbare elektrische scooter door het gewicht te verminderen en de kettingaandrijvingsstandaard op lood-zuur batterij-aangedreven scooters te verwijderen.

"Veel bedrijven bouwden voort op die innovatie", voegde Fernau eraan toe. "En met de verbeterde motor- en batterijtechnologieën zijn scooters goedkoper, betrouwbaarder, groter bereik en krachtiger geworden en over het algemeen aantrekkelijker als een optie voor transport."

Zelfs de basisvorm van staande scooters verbetert, vertelde Warren Schramm, de technisch directeur van ontwerpadviesbureau Teague, dat aan scooters werkt, in een e-mailinterview aan Lifewire. "Nieuwe scooters zijn structureel sterker dan hun voorgangers en hebben meer oppervlakte om op te staan en om contact te maken met de grond," zei hij.

Image
Image

"Een langere wielbasis en beter regeneratief remmen zorgen ervoor dat de scooter stabieler aanvoelt en minder als speelgoed."

GOTRAX heeft onlangs op sommige modellen achtervering geïntroduceerd, bredere dekken en robuustere motoren voor heuvelachtige gebieden. "We hebben ook enkele wijzigingen aangebracht in ons algehele ontwerp met als doel rijders comfortabeler te maken voor veel langere woon-werkverkeer, inclusief cruisecontrol, stabiliteit en achterwielaandrijving", voegde hij eraan toe.

Maar de belangrijkste vooruitgang die gebruikers de komende jaren kunnen verwachten, is de batterijtechnologie die elektrische scooters aandrijft. Goedkopere lithium-ionbatterijtechnologie met grotere capaciteit zal scooters transformeren, voorspelt Fernau.

"De technologie om batterijen te ontwikkelen wordt steeds beter en drukt de kosten, zelfs met het wereldwijde tekort aan onderdelen," zei Lawrence.

Aanbevolen: