Het raster zou goed moeten zijn als we allemaal in elektrische auto's rijden

Inhoudsopgave:

Het raster zou goed moeten zijn als we allemaal in elektrische auto's rijden
Het raster zou goed moeten zijn als we allemaal in elektrische auto's rijden
Anonim

Een van de leukere anti-EV-memes is degene die concludeert dat het netwerk zal instorten onder het gewicht van EV's. Ze voorspellen in wezen een wereld waarin iedereen van de ene op de andere dag overstapt op een elektrische auto en we in een chaotische black-out terechtkomen. Dankzij de stroomzuigende elektrische auto die in onze garages staat, zijn we gedoemd tot eeuwige duisternis.

De realiteit is echter minder kommer en kwel. Zullen elektrische voertuigen het elektriciteitsnet belasten als iedereen ermee rijdt? Er is altijd een mogelijkheid, maar het zal jaren duren voordat dat gebeurt. Gelukkig gebeuren er op dit moment dingen die ons ervan zouden moeten weerhouden terug te worden gegooid in het stenen tijdperk.

Image
Image

Milieuvriendelijk snel opladen

Ik heb het al gehad over het feit dat het net schoner is dan sommige mensen denken. Met andere woorden, EV's worden niet uitsluitend opgeladen door kolencentrales. Steenkool is slechts ongeveer 19 procent van ons elektriciteitsnet en het gebruik ervan zal in de loop van de tijd blijven krimpen.

Toch wordt het net niet volledig aangedreven door zonneschijn en regenbogen. Wat leuk is, is dat binnenkort de laadstations van Electrify America door de lucht worden bevoorraad. Het deel van de zon, niet de regenbogen. Die technologie hebben we nog steeds niet.

Image
Image

Electrify America heeft deze week aangekondigd dat het voldoende zonne-energie van een aanstaande zonnepaneelboerderij zal gebruiken om alle elektriciteit die het momenteel gebruikt bij zijn laadstations te compenseren. De faciliteit in Zuid-Californië zal tegen 2023 operationeel zijn en zal de kracht van onze naaste ster gebruiken om EV's op de weg te houden.

Het is een enorme deal. Het is ook een van de manieren waarop ons elektriciteitsnet de komende decennia zal worden geüpgraded om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Houd het nu vast

Als je eerste reactie is "maar de zon schijnt 's nachts niet." Nou, technisch gezien wel, maar niet van jouw kant van de wereld. Maar je hebt gelijk. Zonnepanelen zijn 's nachts en tijdens zeer bewolkte dagen waardeloos. Gelukkig zijn er batterijen. Zeer grote batterijen.

Naarmate er meer elektrische voertuigen op de markt komen die bidirectioneel opladen ondersteunen, kunnen die voertuigen de noodzaak vervangen om batterijpakketten in woonhuizen toe te voegen.

Je hebt misschien gehoord van Tesla's enorme Powerpack-stations die stroom opslaan. Ze worden gedistribueerd in Australië en hier in de Verenigde Staten in staten als Californië en Hawaï. De ene op Kauai krijgt elektriciteit van een zonnepaneelboerderij die precies bij de roedels past en een van die in Zuid-Californië wordt gevoed door windmolens, uren verderop in Tehachapi. In beide scenario's wordt overtollig vermogen niet verspild en opgeslagen voor gebruik 's nachts of wanneer de wind gaat liggen.

Deze elektrische opslagfaciliteiten kunnen ook peaker-installaties vervangen die zijn ingeschakeld wanneer het net onder druk staat. Tijdens een hittegolf creëert de zon bijvoorbeeld een situatie en helpt hetzelfde probleem op te lossen dankzij panelen en gigantische batterijen die kunnen worden gebruikt om meer energie naar onze huizen te distribueren wanneer het net wordt belast.

Denk lokaal, zoals op thuisniveau lokaal

Natuurlijk zijn er mensen die op zoek zijn naar zonnepanelen voor hun huis. De aantallen groeien en door hun huis in wezen overdag van het net te halen, kan de stroom elders worden gedistribueerd. Die huizen kunnen ook stroom aan het net verkopen om andere locaties van stroom te voorzien. Dus in plaats van één gigantische boerderij in de woestijn van Californië, is er een gedistribueerd netwerk van huizen met panelen die zichzelf en de rest van ons helpen.

Image
Image

Nog beter, naarmate er meer elektrische voertuigen op de markt komen die bidirectioneel opladen ondersteunen, kunnen die voertuigen de noodzaak vervangen om batterijpakketten (zoals de Tesla Powerwall) in woonhuizen toe te voegen. De F-150 Lighting kan worden gebruikt om een huis van stroom te voorzien, net als de aanstaande Volkswagen ID. Buzz.

Het scenario zou zijn dat overdag terwijl een van je EV's thuis is, deze wordt opgeladen door de zonnepanelen. Indien nodig kan het vermogen in die EV tijdens piekgebruik naar het huis worden gedistribueerd. Bijvoorbeeld 's middags wanneer het stroomverbruik (en de prijzen) beginnen te stijgen. Een combinatie van de zon en de EV's die geacht worden ons elektriciteitsnet te verdoemen, helpen het eigenlijk.

Dus de toekomst van stroomdistributie is toch niet zo somber. In feite zal het individuen waarschijnlijk meer controle geven over ons stroomverbruik en, nog belangrijker, onze rekeningen.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: