Een Gmail-bericht opslaan als concept

Inhoudsopgave:

Een Gmail-bericht opslaan als concept
Een Gmail-bericht opslaan als concept
Anonim

Wat te weten

  • Als je drie seconden stopt met typen en bewerken, slaat Gmail automatisch een concept op. U kunt ook op de Esc-toets drukken om direct op te slaan.
  • Om concepten te vinden, selecteert u de Drafts map in de linkerkolom waar alle andere mappen zich bevinden.

Terwijl je een e-mail opstelt in Gmail, wordt deze automatisch opgeslagen als concept, waardoor onbedoeld gegevensverlies bij een onderbroken verbinding wordt voorkomen. Leer hoe u een concept opslaat in Gmail, hoe u concepten kunt vinden nadat ze zijn opgeslagen en hoe u instellingen kunt wijzigen om ervoor te zorgen dat de map Concepten zichtbaar is.

Snel een bericht als concept opslaan in Gmail

Er zijn een aantal manieren om een bericht dat je opstelt snel in Gmail op te slaan:

  • Stop met typen en bewerken gedurende drie seconden en Gmail slaat een concept op. Het compositievenster sluit niet met deze methode.
  • Druk op de Esc toets om direct op te slaan. Hiermee wordt uw e-mail opgeslagen onder het label Concepten en wordt het compositievenster gesloten. Het scherm keert terug naar je inbox.

Zoek uw concept

Als je klaar bent om verder te werken aan de e-mail, vind je deze in de Concepten map in de linkerkolom van Gmail waar alle labels zich bevinden. Klik op Concepten en klik op de e-mail om deze te openen. Terwijl u werkt, blijft Gmail opslaan totdat u klaar bent om op de knop Verzenden te klikken.

Image
Image

Als u uw map Concepten niet ziet, is deze mogelijk verborgen. Als u een instelling wijzigt, kunt u deze gemakkelijk terug vinden.

  1. Selecteer het tandwielpictogram Settings in de rechterbovenhoek van de Gmail-inbox.

    Image
    Image
  2. Kies Zie alle instellingen in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Labels bovenaan de pagina Instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar Concepten en zorg ervoor dat Show is geselecteerd.

    Als Hide is geselecteerd, wordt de map Concepten niet weergegeven in de lijst Mappen. Als Toon als ongelezen is geselecteerd, wordt de map Concepten alleen weergegeven als deze een ongelezen bericht bevat.

    Image
    Image
  5. Keer terug naar de inbox. De wijzigingen worden automatisch van kracht.

U kunt de map Concept snel openen door op G en vervolgens op D te drukken, in die volgorde, om alle concepten in omgekeerde chronologische volgorde weer te geven. Zoek en klik op uw concept om verder te werken.

Aanbevolen: