De 5 beste webcams van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste webcams van 2022
De 5 beste webcams van 2022
Anonim

Met het toenemende aantal mensen dat thuis werkt of afhankelijk is van teleconferenties, loont het echt om te investeren in een van de beste webcams. Of je nu streamt of gewoon vanuit huis vergaderingen bijwoont, het hebben van een kwaliteitswebcam wordt langzaamaan een noodzaak. Ze geven een professionelere uitstraling aan virtuele vergaderingen en kunnen ook de audiokwaliteit drastisch verbeteren, waardoor ze een virtuele noodzaak zijn voor iedereen die overstapt naar een thuiswerkmodel, of die familie en vrienden wil bijhouden wanneer ze niet kunnen zijn persoonlijk samen.

Als je op zoek bent naar een premium webcam, wil je kijken naar de videoresolutie, wat uiteindelijk een beeld van hogere kwaliteit betekent. Verder moet je ervoor zorgen dat het een halfwaardige microfoon heeft als je geen speciale microfoon hebt.

Als je behoorlijk wat tijd op kantoor doorbrengt, bekijk dan zeker onze 10 beste tips voor thuiswerken. Lees anders verder voor onze lijst met de beste webcams om te kopen.

Beste algemeen: Logitech C920 HD Pro-webcam

Image
Image

Veel webcams mijden hardware ten gunste van rudimentaire functionaliteit. Hoewel geavanceerde specificaties voor de meeste gebruikers misschien niet nodig zijn, kunnen ze zeker van pas komen, vooral als de toevoeging u slechts $ 15 extra kost. Voer in: de Logitech C920. Deze webcam is in alle opzichten een camera die HD-foto's en video's kan leveren voor verschillende doeleinden, waardoor het een veelzijdige webcam is voor gamen, bloggen, vergaderen en zelfs creatieve doeleinden.

Onze tests hebben aangetoond dat het in Full HD (1080p) met 30 fps (frames per seconde) opneemt en streamt, stereo (2-kanaals) audio opneemt en stilstaande beelden kan vastleggen met 15 megapixels. Dit is vergelijkbaar met de meeste high-end smartphone camera's. Het beschikt ook over een universele clip die geschikt is voor een statief en past op laptops en LCD-monitoren, een 360-graden draaibare basis en scharnierende ondersteuning.

"Zowel live video als opnames zijn scherp met veel details." - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste voor pc-gaming: Lenovo 500 FHD-webcam

Image
Image

De Lenovo 500 FHD-webcam is een uitstekende optie voor pc-gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om te videochatten met vrienden in partygames of apps zoals Discord en Skype. Deze webcam neemt video op en streamt deze in volledige 1080p HD voor een geweldige beeldkwaliteit. De lens geeft je een kijkhoek van 75 graden met 360 graden pan- en tilt-bediening om je perfect in het frame te centreren. Het beschikt over plug-and-play-functionaliteit, wat betekent dat u het direct uit de doos kunt gebruiken zonder dat u extra stuurprogramma's of videosoftware hoeft te installeren. Het is compatibel met Windows Hello-gezichtsherkenningssoftware voor inloggen zonder wachtwoord op uw computer en programma's om u een extra beveiligingslaag te geven terwijl u niet achter uw bureau zit. Het heeft ook een privacyluik om ongewenste spionage te blokkeren. De Lenovo 500 FHD-webcam heeft een scharnierende clip voor montage op uw monitor en schroefdraad voor montage op een statief en aangepaste plaatsingsopties.

Beste voor bedrijven: Logitech C270

Image
Image

Als je een energiek zakelijk type bent of een actieve Skype-gebruiker bent, maar je probeert zo min mogelijk geld uit te geven aan een nieuwe webcam, wil je misschien de Logitech C270 proberen in plaats van de Microsoft LifeCam. Logitech is een van de topmerken op het gebied van webcams en heeft de meeste van de best verkopende producten in handen. Maar daar is een reden voor: ze maken hoogwaardige, betrouwbare webcams. Met 720p videobellen en opnemen en een bescheiden ontwerp is de C270 een solide optie voor elke Skype-sessie, Google Hangout of Zoom-vergadering.

Je kunt heel eenvoudige foto's van drie megapixels maken en het heeft een ingebouwde microfoon voor ruisonderdrukking. Hij draait niet naar links of rechts, maar hij kantelt en articuleert verticaal.

Beste voor Twitch-streaming: Razer Kiyo

Image
Image

Razer heeft hun Kiyo-streamingwebcam van de grond af aan gebouwd om te voldoen aan de eisen en behoeften van Twitch-streamers van alle niveaus. Deze webcam heeft een ingebouwde ringverlichting met instelbare helderheid, zodat je een gelijkmatige verlichting van studiokwaliteit krijgt zonder je streamingruimte vol te proppen met grote boxlampen. De camera kan opnemen en streamen in zowel 720p als 1080p HD met respectievelijk 30 en 60 fps, zodat je videofeed altijd vloeiende, heldere bewegingen en veel details heeft.

De Kiyo is geoptimaliseerd voor gebruik met de Streamlabs-suite met streamingsoftware en is ook compatibel met OBS en XSplit. Met de scharnierstandaard kunt u de webcam op uw computermonitor of op een statief monteren en kunt u uw streaming-opstelling aanpassen. De ingebouwde microfoon legt je stem vast voor heldere, heldere audio tijdens gamen en Discord-chat. De camera beschikt over een autofocusfunctie zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het prutsen met instellingen om de perfecte foto te krijgen.

Beste 4K: Logitech Brio 4K Ultra HD Pro-webcam

Image
Image

De Logitech Brio UHD-webcam neemt en streamt video op in 4K UHD, maar ook in 1080p en 720p. Met HDR-ondersteuning en een autofocusfunctie hebben je videoclips en streams verbluffende details en contrast. Met dubbele omnidirectionele microfoons wordt uw stem in volledige stereo opgenomen en gestreamd, waar u ook aan uw bureau zit. Het is compatibel met Windows-, Mac- en Chrome OS-laptops en -desktops, evenals vele apps voor videogesprekken zoals Zoom, Skype en Discord.

Deze webcam is gecertificeerd om te werken met Windows Hello voor inlogmogelijkheden voor gezichtsherkenning. Dankzij het ingebouwde standaardscharnier kunt u deze webcam op uw computermonitor of een statief monteren voor uitgebreide plaatsingsopties. De Brio maakt gebruik van Logitech's RightLight 3-software om automatisch de verlichting van uw kamer te detecteren en uw beeldkwaliteit dienovereenkomstig aan te passen, zodat u een consistent goed uitziende video-opname of stream krijgt. Het wordt ook geleverd met een verwijderbaar privacyscherm voor gemoedsrust wanneer het niet in gebruik is.

De Logitech C920 is een goed afgeronde webcam die geschikt is voor zowel professionals als gameliefhebbers. Het streamt en neemt op in volledige 1080p HD voor geweldige videokwaliteit in bijna elke app.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en editors evalueren webcams op basis van ontwerp, video- (en foto) kwaliteit, functionaliteit en functies. We testen hun real-life prestaties in werkelijke gebruikssituaties, in videochat-apps, streamingdiensten en voor speciale opnames en het maken van foto's. Onze testers beschouwen elke eenheid ook als een waardevoorstel - of een product zijn prijskaartje rechtvaardigt of niet, en hoe het zich verhoudt tot concurrerende producten. Alle modellen die we hebben beoordeeld, zijn gekocht door Lifewire; geen van de beoordelingseenheden is geleverd door de fabrikant of detailhandelaar.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons heeft meer dan drie jaar ervaring met schrijven over games en consumententechnologie. Ze heeft geschreven voor IndieHangover, GameSkinny, TechRadar en haar eigen publicatie, Steam Shovelers.

James Huenink is gefascineerd door de manieren waarop technologie mensen helpt contact te maken met anderen en hun leven te verbeteren in een snel veranderende wereld. Als fervent marathonloper, thuisbrouwer en übernerd brengt hij zijn vrije tijd door met koken voor vrienden en familie en het plagen van zijn vrouw.

FAQ

    Heeft u een 4K-webcam nodig?

    Het korte antwoord is nee. Hoewel resolutie zeker een van de belangrijkste factoren is bij het bepalen van de beeldkwaliteit via webcam, is een 4K-feed zeker merkbaar scherper dan zelfs Full HD-video. Dat gezegd hebbende, kan 4K problemen met zich meebrengen die camera's met een lagere resolutie niet hebben, zoals een grote toename van het bandbreedtegebruik. Veel van de apparaten en schermen waarop webcambeelden worden uitgevoerd (bijvoorbeeld de meeste laptops), ondersteunen sowieso geen 4K-video, dus veel van de verhoogde betrouwbaarheid gaat verloren.

    Zijn externe webcams beter dan laptopcamera's?

    Externe webcams zijn bijna overal van hogere kwaliteit dan de ingebouwde camera's die standaard in de meeste laptops zitten. Hoewel er aan beide kanten uitzonderingen zijn, wil je over het algemeen, als je eenmaal een speciale webcam hebt gebruikt, nooit meer terug naar de grungy video die de meeste laptopcamera's produceren.

    Hoe belangrijk is de framesnelheid?

    Over het algemeen is een webcam die 30FPS ondersteunt (zoals bijna allemaal) voldoende, tenzij je bezig bent met een soort hectische activiteit waarbij een enorme hoeveelheid beweging/beweging betrokken is. Als u van plan bent de camera veel te verplaatsen of activiteiten met hoge snelheid vast te leggen, overweeg dan 60FPS of hoger.

Image
Image

Waar u op moet letten in een webcam

Resolutie

Heeft u een 720p- of 1080p-webcam nodig? Dat hangt af van hoe je het gaat gebruiken. Als u van plan bent video op te nemen en te publiceren met uw apparaat, is het waarschijnlijk een goed idee om de resolutie te maximaliseren. Maar als je er gewoon wat videoconferenties mee doet, en je wilt geen extra geld uitgeven voor een betere resolutie, dan zou 720p prima moeten werken.

Prijs

Je zou verbaasd zijn hoeveel je kunt uitgeven voor een webcam, aangezien de technologie de afgelopen jaren niet zo veel is veranderd. Als u extra aandacht besteedt aan de bottom line, moet u ervoor zorgen dat u niet te veel uitgeeft aan een webcam. Je kunt de kwaliteit en functies krijgen die je nodig hebt zonder de bank te verslaan.

Image
Image

Microfoon

De ingebouwde microfoon op je computer is niet altijd van de hoogste kwaliteit. Als je geen externe microfoon gaat gebruiken wanneer je je webcam gebruikt (hoewel we dit ten zeerste aanbevelen als je voor YouTube of een andere dienst filmt), dan is de kwaliteit van de microfoon die in de webcam is ingebouwd erg belangrijk.

Aanbevolen: