Hoe DM je op Instagram

Inhoudsopgave:

Hoe DM je op Instagram
Hoe DM je op Instagram
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek, tik op een huidig gesprek en stuur een bericht. Of tik op Message in het profiel van een gebruiker.
  • Een nieuwe chat starten: Tik op het Messenger-pictogram en tik vervolgens op het Nieuw bericht-pictogram. Zoek of tik op een gebruiker, tik op Chat, typ en verzend een bericht.
  • Een foto of video rechtstreeks vanaf Instagram verzenden: Tik op een huidig gesprek en tik vervolgens op het pictogram Camera in het berichtvenster.

Dit artikel legt uit hoe je Instagram Direct kunt gebruiken om DM's (direct messages) te sturen naar andere Instagram-gebruikers en Facebook-vrienden. We behandelen groepsberichten, het verzenden van foto's, het delen van berichten en meer.

Hoe stuur je een Instagram DM

Direct messaging is een van de Instagram-functies die zowel op internet als in de app beschikbaar zijn. Deze instructies laten je zien hoe je alleen via de app kunt DM'en. De geleverde screenshots zijn voor de iOS-versie, maar de stappen voor de Android-versie zijn bijna identiek.

  1. Tik op het starttabblad van Instagram op het Instagram Direct-pictogram in de rechterbovenhoek. Als je de app hebt bijgewerkt, is dit het Messenger-pictogram. Als je een oudere Instagram-versie hebt, is dit pictogram een papieren luchtvaartmaatschappij.

    Facebook heeft zijn berichten geïntegreerd met Instagram en WhatsApp, dus als je Instagram hebt bijgewerkt, zie je de gebruikersinterface van Facebook Messenger in de directe berichtenfunctie van Instagram. Je kunt ook directe berichten naar Facebook-vrienden sturen.

  2. Je ziet een lijst met recente gesprekken. Tik op een bericht om een bericht naar die persoon of groep te sturen, typ vervolgens uw bericht en tik op Verzenden.

    Image
    Image

    Opmerking

    Als je een bericht stuurt naar iemand die je niet volgt, verschijnt je bericht als een verzoek in hun inbox. Ze moeten goedkeuren voordat je ze opnieuw een bericht kunt sturen. Als een andere gebruiker je echter aan zijn goede vrienden heeft toegevoegd, gaan je berichten rechtstreeks naar hun inbox, ongeacht of ze je volgen.

  3. Om een nieuw gesprek te beginnen, tik je op het Nieuw bericht icoon.
  4. Typ een naam in de zoekbalk of scrol om op een voorgestelde Instagram-gebruiker te tikken. Of scrol omlaag om Facebook-vrienden te vinden om een bericht te sturen.

    Tik op de microfoon om een spraakbericht op te nemen en te verzenden. Tik op het image-pictogram om een foto of video te verzenden die al op uw apparaat staat. Tik op het Giphy-pictogram om een geanimeerde begroeting te sturen. Tik op de Camera om een foto- of videobericht te maken en te verzenden.

  5. Tik op Chat, typ je bericht en tik op Verzenden. Je bent een nieuw gesprek begonnen.

    Image
    Image
  6. In je berichtinbox zie je of en wanneer een ontvanger je bericht heeft geopend. Als ze het nog niet hebben geopend, zie je wanneer je het hebt verzonden.

    Image
    Image

Meer doen met Instagram DM's

Instagram DM's zijn diep geïntegreerd met veel Instagram-functies, zodat je op meer dan alleen de meest elementaire manieren kunt profiteren van het berichtenplatform.

Groepsberichten

  • Om een groepschat te starten, tikt u op het pictogram Nieuw bericht (pen en papier), zoekt of tikt u op de mensen die u wilt opnemen en tikt u vervolgens op Chat. Typ uw bericht, voeg desgewenst foto's, emoji's of GIF's toe en tik op Verzenden.
  • Als je een groepschat een naam wilt geven of een andere naam wilt geven, tik je op de chat en vervolgens op de huidige groepsnaam of deelnemerslijst bovenaan. Voeg naast Groepsnaam een naam toe of hernoem de chat.
  • Als je chatleden wilt toevoegen of verwijderen, tik je op het gesprek en vervolgens op de chatnaam of deelnemerslijst bovenaan. Tik op Voeg mensen toe om meer gebruikers aan de chat toe te voegen. Om een lid te verwijderen, tikt u op de drie stippen naast hun naam en tikt u vervolgens op Verwijderen uit groep.
  • Als je een groepschat wilt verlaten, tik je op het gesprek en vervolgens op de chatnaam of deelnemerslijst bovenaan. Scroll naar beneden en tik op Chat verlaten. Als u de maker bent, tikt u op Chat beëindigen om iedereen, inclusief uzelf, uit de groep te verwijderen en de chat te beëindigen.

Stuur foto's en video's in een chat

  • Als je een foto of video wilt verzenden die al op je filmrol staat, tik je op een huidig gesprek of groepschat en tik je vervolgens op het fotopictogram in het berichtvenster. Selecteer de foto of video die u wilt verzenden en tik vervolgens op Verzenden.
  • Als je een foto of video rechtstreeks vanaf Instagram wilt verzenden, tik je op een huidig gesprek of groepschat en tik je vervolgens op het Camera-pictogram in het berichtvenster. Maak een foto of video en tik op Verzenden. Je kunt ook een boemerang nemen en deze opsturen.
  • Als je een foto of video wilt verzenden die verdwijnt, vergelijkbaar met Snapchat, tik je op een huidig gesprek of groepschat en tik je vervolgens op het Camera-pictogram in het berichtvenster. Maak de foto of video en tik vervolgens op Eenmalig bekijken in de opties. Tik op Verzenden U kunt ook op Allow Replay tikken om de ontvanger de foto of video opnieuw te laten zien, of tik op Keep in Chatom de foto of video in de chat te laten staan.

Videochat via DM

Tik op het videocamera pictogram in de rechterbovenhoek van een DM-gesprek om de gebruiker of groep direct te videobellen via Instagram.

DM iemand uit hun profiel

Tik op Message op iemands profiel om direct een nieuw DM-gesprek met die persoon te starten.

Stuur foto- en videoberichten in een DM

Tik op het Share-pictogram (papieren vliegtuigje) onder een foto of video en selecteer vervolgens de gebruikers met wie je het bericht wilt delen. Tik op Verzenden.

Stuur Rollen in een DM

Tik bij het bekijken van een Reel op het Share pictogram aan de rechterkant van het scherm. Zoek en selecteer de gewenste gebruikers en druk op Send om ze de haspel te sturen.

Stuur verhalen in een DM

Voordat u een verhaal plaatst, tikt u op Verzenden naar > rechtsonder en tikt u vervolgens op Verzenden naast een of meerdere gebruikers om het te verzenden naar hen als een direct bericht.

DM-antwoorden op verhalen die je bekijkt

Tik bij het bekijken van de verhalen van andere mensen in het berichtveld onder aan het scherm om iets te typen en tik vervolgens op Verzenden. Je kunt ook op de smiley tikken om een emoji met onmiddellijke reactie te sturen, zoals een hart of handen klappen.

Aanbevolen: