Instagram Live Stream: een Instagram Live-video starten

Inhoudsopgave:

Instagram Live Stream: een Instagram Live-video starten
Instagram Live Stream: een Instagram Live-video starten
Anonim

Als je de Instagram-app wilt gebruiken om je eigen livestream te starten, vind je de functie verborgen in het cameratabblad van de Stories-functie. Instagram Stories veranderde de manier waarop mensen Instagram gebruikten in augustus 2016. Tegen het einde van 2016 werd Stories uitgebreid met een functie voor live videostreaming waarmee gebruikers in re altime contact konden maken met volgers.

De screenshots hier zijn gemaakt op een Android-telefoon, maar de beschreven procedures zouden ook van toepassing moeten zijn op de meeste andere huidige telefoons.

Live streamen op Instagram

Het starten van een live videostream lijkt een beetje op het voorbereiden van het posten van een verhaal. Hier is hoe:

  1. Tik op je profielballon (deze bevindt zich links van je Stories-feed, boven Jouw Verhaal). Of veeg ergens in de app naar rechts om het Stories cameratabblad weer te geven.
  2. Standaard staat het cameratabblad op de Normal instelling, die u onder aan het scherm onder de opnameknop kunt zien. Om over te schakelen naar een live videostream, veegt u naar rechts of tikt u op LIVE.

    Je bent nog niet live.

  3. Om de opties te kiezen om je live feed te delen, tik je op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het Live scherm.

    Image
    Image
  4. Verberg je livevideo voor bepaalde mensen en laat bepaalde gebruikers reageren op je livevideo via een direct bericht.

    Facebook Messenger is geïntegreerd in Instagram Direct, dus je kunt vanaf Instagram directe berichten naar je Facebook-contacten sturen.

  5. Als je tevreden bent met je instellingen, tik je op de pijl-terug naast Story om terug te keren naar het Live-scherm.

    Image
    Image
  6. Als je klaar bent om live te gaan, tik je op Go Live. Dit activeert de live-uitzending van je video en je volgers kunnen zien dat je live bent.
  7. Als u wilt stoppen met uitzenden, tikt u op Einde. Het totale aantal kijkers wordt weergegeven om je te laten weten hoeveel mensen hebben afgestemd op je livevideo.
  8. Tik op Save om de sessie op je filmrol op te slaan of te delen in je verhaal.

Instagram Live Rooms

Instagram heeft Live Rooms geïntroduceerd, waarmee je met maximaal drie andere mensen live kunt gaan. Selecteer op het Instagram-camerascherm Live onder aan het scherm en tik vervolgens op het Rooms-pictogram (de twee silhouetten) om gasten uit te nodigen. Je ziet een lijst met andere gebruikers die momenteel live zijn, maar je kunt ook zoeken naar gebruikers om uit te nodigen.

Image
Image

Streaming met andere Instagramers in Live Rooms is een geweldige manier om meer bekendheid te krijgen op het sociale platform.

Betrek je kijkers

Wanneer je een Instagram-livevideo start, kunnen je volgers meldingen ontvangen om ze aan te moedigen om af te stemmen. Als ze dat doen, zie je een paar dingen op het scherm verschijnen:

  • Aantal kijkers: Dit verschijnt in de rechterbovenhoek van het scherm naast het oogpictogram.
  • Comments: kijkers kunnen live reacties op je video publiceren met behulp van het commentaarveld, dat onder aan het scherm verschijnt.
  • Likes: er verschijnt een hartknop in de rechterbenedenhoek van het scherm, waarop kijkers kunnen tikken om hun goedkeuring van je livevideo te geven. Je ziet een hartanimatie in re altime spelen zoals kijkers het leuk vinden.

Plaats een reactie of schakel reacties uit

Je kunt niet alleen rechtstreeks met je kijkers praten via de video, maar ook reacties op je video achterlaten en reacties op het scherm vastzetten, zodat de reacties daar blijven zodat je kijkers ze kunnen zien. Dit is een handige functie als je livevideo is gericht op een bepaald onderwerp of een bepaalde vraag.

Als u een opmerking wilt vastzetten, typt u een opmerking in het opmerkingenveld, plaatst u deze en tikt u op de gepubliceerde opmerking. Er verschijnt een menu aan de onderkant van het scherm met een Pin Comment optie.

Je kunt ook opmerkingen uitschakelen, zodat niemand de mogelijkheid heeft om opmerkingen te maken. Tik op de drie stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm en tik op Reactie uitschakelen.

Bottom Line

Je kunt maximaal een uur live uitzenden. De hoeveelheid data die wordt gebruikt tijdens het uitzenden van een live video varieert afhankelijk van de lengte van de show en de signaalsterkte. Als je je zorgen maakt over het opslaan van gegevens, maak dan verbinding met wifi voordat je begint met opnemen.

Hoe weet u wanneer andere gebruikers live uitzenden

Je kunt zien dat iemand Instagram Live gebruikt door naar de bubbels in je verhalenfeed te kijken. Onder de bellen van vrienden die Instagram Live gebruiken, worden roze Live-badges weergegeven. Tik op de juiste bubbel om een live feed te bekijken.

Een groter scherm nodig? Probeer Instagram live te bekijken vanaf een computer of tv.

Aanbevolen: