Installatieproblemen met OS X Combo-updates corrigeren

Inhoudsopgave:

Installatieproblemen met OS X Combo-updates corrigeren
Installatieproblemen met OS X Combo-updates corrigeren
Anonim

Apple brengt routinematig updates uit voor macOS en OS X die beschikbaar zijn via het software-updateproces of de Mac App Store, afhankelijk van de versie van macOS of OS X die je gebruikt. Deze software-updates bieden meestal de eenvoudigste methode om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem van uw Mac up-to-date blijft. Toch kunt u een probleem tegenkomen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Catalina (10.15) via OS X Mountain Lion (10.8).

Image
Image

Als een systeemupdate fout gaat

Als je Mac vastloopt, geen stroom meer krijgt of anderszins verhindert dat een update wordt voltooid, krijg je een corrupte systeemupdate. Dit kan zich manifesteren als een eenvoudige instabiliteit met af en toe vastlopen of het systeem of de applicaties lopen vast. In het ergste geval kunt u problemen ondervinden bij het opstarten, waardoor u moet overwegen het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Een ander probleem houdt verband met Apples incrementele benadering van updates. Aangezien Software Update alleen systeembestanden downloadt en installeert die moeten worden bijgewerkt, kunnen sommige bestanden verouderd zijn ten opzichte van andere systeembestanden. Dit kan resulteren in het af en toe vastlopen van systemen of applicaties of het onvermogen van een applicatie om te starten.

Een probleem met een software-update komt niet vaak voor en de meeste Mac-gebruikers zien het nooit. Als u echter onverklaarbare problemen heeft met uw Mac, kan een defecte software-update de boosdoener zijn. Het als een mogelijkheid elimineren is eenvoudig te doen met behulp van een combo-update, een regelmatige update over steroïden.

De macOS en OS X combo-update gebruiken

U kunt een macOS- of OS X-combo-update gebruiken om uw systeem up-to-date te houden en daarbij de meeste belangrijke systeemsoftwarebestanden te vervangen door de meest recente versies die in de updater zijn opgenomen. In tegenstelling tot de incrementele benadering die wordt gebruikt in het Software Update-systeem, voert de combo-update een groothandelsupdate uit van alle getroffen systeembestanden.

Een combo-update werkt alleen de bestanden van het besturingssysteem bij; het overschrijft geen gebruikersgegevens. Toch is het een goed idee om uw favoriete Mac-software te gebruiken om een back-up van uw gegevens te maken voordat u een systeemupdate toepast.

Het nadeel van de combo-updates is dat deze updates enorm zijn. De huidige download van de macOS Catalina combo-update is slechts 4,6 GB groot.

Als u een combinatie-update voor macOS of OS X wilt toepassen, zoekt u het bestand op de Apple-website en downloadt u het naar uw Mac. Voer vervolgens de update uit om het nieuwste systeem op uw Mac te installeren. U kunt geen combo-update gebruiken tenzij de basislijn van die versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd. De combo-update voor OS X 10.10.2 vereist bijvoorbeeld dat OS X 10.10.0 of hoger is geïnstalleerd. Evenzo vereist de OS X 10.5.8 combo-update dat OS X 10.5.0 of hoger is geïnstalleerd.

Zoek de macOS- of OS X-combo-update die u nodig hebt

Apple houdt alle OS X combo-updates beschikbaar op de ondersteuningssite van Apple. Een manier om de juiste combo-update te vinden, is door naar de OS X Support Download-site te gaan en ernaar te zoeken. Klik op de link voor de versie die u nodig heeft. Selecteer de combo update, wat niet hetzelfde bestand is als een reguliere update of client-update. Als u de zin combo update niet ziet, is dit niet het volledige installatieprogramma.

Hier zijn snelle links naar de combo-updates voor de laatste acht versies van macOS en OS X:

OS X-versie Download pagina
macOS Catalina 10.15.7 Combo-update
macOS Catalina 10.15.6 Combo-update
macOS Catalina 10.15.5 Combo-update
macOS Catalina 10.15.4 Combo-update
macOS Catalina 10.15.3 Combo-update
macOS Catalina 10.15.2 Combo-update
macOS Mojave 10.14.6 Combo-update
macOS Mojave 10.14.5 Combo-update
macOS Mojave 10.14.4 Combo-update
macOS Mojave 10.14.3 Combo-update
macOS Mojave 10.14.2 Combo-update
macOS High Sierra 10.13.6 Combo-update
macOS High Sierra 10.13.5 Combo-update
macOS High Sierra 10.13.4 Combo-update
macOS High Sierra 10.13.3 Combo-update
macOS High Sierra 10.13.2 Combo-update
macOS Sierra 10.12.6 Combo-update
macOS Sierra 10.12.5 Combo-update
macOS Sierra 10.12.4 Combo-update
macOS Sierra 10.12.3 Combo-update
macOS Sierra 10.12.2 Combo-update
OS X El Capitan 10.11.6 Combo-update
OS X El Capitan 10.11.5 Combo-update
OS X El Capitan 10.11.4 Combo-update
OS X El Capitan 10.11.3 Combo-update
OS X El Capitan 10.11.2 Combo-update
OS X Yosemite 10.10.5 Combo-update
OS X Yosemite 10.10.4 Combo-update
OS X Yosemite 10.10.3 Combo-update
OS X Yosemite 10.10.2 Combo-update
OS X Mavericks 10.9.5 Combo-update
OS X Mavericks 10.9.4 Combo-update
OS X Mavericks 10.9.3 Combo-update
OS X Mavericks 10.9.2 Combo-update
OS X Mountain Lion 10.8.5 Combo-update
OS X Mountain Lion 10.8.4 Combo-update
OS X Mountain Lion 10.8.3 Combo-update
OS X Mountain Lion 10.8.2 Combo-update

De combo-updates worden opgeslagen als.dmg-bestanden (schijfkopie) die op dezelfde manier op uw Mac worden geactiveerd als verwisselbare media, zoals een cd of dvd. Als het.dmg-bestand niet automatisch wordt geactiveerd, dubbelklikt u op het gedownloade bestand.

Nadat het.dmg-bestand is geactiveerd, ziet u een enkel installatiepakket. Dubbelklik op het installatiepakket om het installatieproces te starten en volg de aanwijzingen op het scherm.

Aanbevolen: