Ontdek hoe de toegankelijkheidsfuncties van de iPhone echt werken

Inhoudsopgave:

Ontdek hoe de toegankelijkheidsfuncties van de iPhone echt werken
Ontdek hoe de toegankelijkheidsfuncties van de iPhone echt werken
Anonim

De iPhone is uitgerust met krachtige toegankelijkheidsfuncties die het mogelijk maken om de manier waarop je met je telefoon omgaat aan te passen. Of het nu gaat om het vergrendelen van apps, het wegfilteren van wit licht om schittering te verminderen, het veranderen van een digitaal boek in een audioboek of het krijgen van hulp bij het lezen van de kleine lettertjes in een donker verlicht restaurant, de iPhone heeft een toegankelijkheidsoptie om te helpen.

Apple heeft speciale zorg besteed aan mensen met verschillen in zien, horen en motoriek om ervoor te zorgen dat iedereen de macht heeft om een bericht te verzenden, een routebeschrijving te krijgen, een selfie te maken en te verzenden, en een live interactief telefoongesprek aan te gaan.

Deze gids laat je weten wat er mogelijk is met de toegankelijkheidsopties van de iPhone en hoe ze werken. Zodra je een optie hebt gevonden die je wilt activeren, schuif je de schakelknop aan de rechterkant om de optie in te schakelen. Schuif het terug om de instelling uit te schakelen. Sommige instellingen vereisen mogelijk een herstart van uw telefoon om te activeren. Er is ook een manier om een snelkoppeling voor uw favoriete functies te maken door drie keer op uw start- of zijknop te klikken.

Laten we beginnen met het openen van de toegankelijkheidsopties van de iPhone en ontdekken hoe u ze voor u kunt laten werken.

Siri

Siri is een handige assistent als het gaat om toegankelijkheid op een Apple-apparaat. Net als Google Home of Alexa van Amazon, is Siri de Apple-versie van een spraakgestuurde persoonlijke digitale assistent. Siri luistert, praat en begrijpt de context van uw verzoeken, dus u kunt Siri vragen informatie voor u op te zoeken, u te herinneren aan geplande afspraken, berichten te verzenden, routebeschrijvingen op te zoeken en vragen over het weer te beantwoorden. Om toegang te krijgen tot Siri-instellingen, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Siri

Als u Siri-commando's wilt typen in plaats van ze uit te spreken, activeert u Type naar Siri. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Siri en schakel Type naar Siri in.

Spraakscherm

Als Speak Screen geactiveerd is, leest Siri alles op je scherm voor. Dit omvat sms-berichten, e-mails, webpagina's en een Kindle of ander e-book in je iCloud-bibliotheek.

Om Spreekscherm te activeren, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Gesproken inhoud en schakel op Spraakscherm Pas opties aan, zoals de stem die u wilt gebruiken en de spreeksnelheid. Veeg daarna met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van je scherm en je hoort de inhoud van het scherm.

Image
Image

VoiceOver

Het belangrijkste verschil tussen VoiceOver en Speak Screen is dat VoiceOver niet alleen het scherm leest, maar u ook helpt om door het scherm te navigeren. Dit kan zeer nuttig zijn voor iedereen met visie-uitdagingen. VoiceOver geeft een beschrijving van het gebied dat u aanraakt op het slimme scherm en blijft u gesproken aanwijzingen geven terwijl uw vinger over het scherm beweegt.

Zodra je de app hebt gevonden die je wilt openen, dubbeltik je en veeg je naar links en rechts om van het ene element naar het volgende te gaan, terwijl VoiceOver je blijft begeleiden door de inhoud op het scherm te lezen. VoiceOver laat u ook het batterijniveau weten.

Om VoiceOver te activeren, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > VoiceOver. Schakel VoiceOver in en pas vervolgens de spreeksnelheid, spraak en meer aan.

Wanneer u Navigeren door afbeeldingen activeert, kan VoiceOver ook een afbeelding scannen met de opties voor het uitspreken van afbeeldingsbeschrijvingen, inclusief het beschrijven van de gezichtsuitdrukkingen van mensen op uw foto's.

Als je tekst moet invoeren, leest VoiceOver elk teken hardop voor terwijl je het aanraakt, en nogmaals om je te laten weten dat je het hebt ingevoerd. VoiceOver ondersteunt braille-akkoord in 6- en 8-punts braille.

Bottom Line

Dictation zet uw woorden om in type. Om toegang te krijgen tot deze functie op uw iOS-toetsenbord, selecteert u de microfoon en begint u te spreken. Uw woorden verschijnen direct op het scherm; stuur een bericht of een e-mail zonder een woord te typen.

Zoom

Is het lezen van het kleine scherm moeilijk? De iPhone Zoom-functie vergroot je scherm met aangepaste vergrotingsniveaus. U heeft de mogelijkheid om op het volledige scherm in te zoomen of de beeld-in-beeldweergave te gebruiken. Activeer iPhone Zoom onder Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom Schakel zoom in en gebruik de schuifregelaar om uw Zoomniveau.

Na activering dubbeltik je met drie vingers op het scherm en sleep je met drie vingers om over het scherm te bewegen. Je hebt ook de mogelijkheid om te selecteren of je de Zoom-controller op het scherm wilt zien tijdens het zoomen. Door de Smart Typing-functie van Zoom te activeren, wordt een vensterzoom met het toetsenbord gemaakt, zodat de tekst wordt ingezoomd, terwijl het toetsenbord dezelfde grootte behoudt.

Image
Image

Tekstgrootte

In tegenstelling tot Zoom laten aanpassingen van de tekstgrootte andere pagina-elementen op hun oorspronkelijke grootte terwijl de tekst wordt vergroot. Deze instelling is van toepassing op alle apps die Dynamic Type ondersteunen. Pas aan hoe groot je de lettertypen wilt laten verschijnen en of je de tekst vetter en donkerder wilt hebben.

Ga naar Settings > Display & Brightness > Text Sizeen vergroot het formaat met de schuifregelaar. Schakel Vette tekst in als je wilt.

Er zijn nog meer opties voor tekstgrootte om aan te passen. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Weergave- en tekstgrootte, waar u kunt kiezen voor grotere tekst, vetgedrukt tekst, extra contrast en meer.

Vergrootglas

Wanneer het iPhone-vergrootglas is geactiveerd, wordt je telefoon een vergrootglas in de hand, waardoor items in het echte leven tot 500 procent worden vergroot. Dit is handig in situaties zoals het lezen van kleine lettertjes.

Het vergrootglas gebruikt de ingebouwde camera van de iPhone, samen met de optie om de flitser in te schakelen om het object dat je probeert te zien te verlichten. Zoek het vergrootglas onder Instellingen > Toegankelijkheid > Vergrootglas.

FaceTime

FaceTime is de voice over IP (VoIP)-oproepservice van Apple waarmee iPhone-gebruikers gratis videogesprekken kunnen voeren met elke andere Apple-gebruiker, via Wi-Fi of mobiele verbindingen. Naast het mogelijk maken van persoonlijke ontmoetingen in verschillende tijdzones, stelt FaceTime Dove mensen in staat om via gebarentaal te communiceren.

Als je gemakkelijk een FaceTime-gesprek wilt voeren, vraag je Siri om hulp. Zeg: "Hé Siri, FaceTime [contact]."

Begeleide toegang

Begeleide toegang is een iPhone-toegankelijkheidsfunctie waarmee u de iPhone kunt vergrendelen op een enkele app. Dit is een perfecte setting voor ieder van ons die moeite heeft om "aan het werk" te blijven.

Als Begeleide toegang is ingeschakeld, kan slechts één specifieke app worden gebruikt en is er geen manier om af te sluiten zonder het wachtwoord in te voeren. De functie is handig voor kinderen in educatieve instellingen en kan ook een "Gastmodus" -optie creëren. Geef je telefoon bijvoorbeeld aan iemand om een video te bekijken of een boek te lezen, dan kan diegene je berichten of e-mail niet bekijken. Om begeleide toegang te vinden, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Begeleide toegang Stel vervolgens uw toegangscode voor begeleide toegang in.

Image
Image

Weergave- en tekstopties

In de Display & Text-instellingen kun je verder aanpassen hoe je scherm eruitziet, inclusief kleurfilters en helderheidsniveaus. Om deze opties te vinden, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Display & Tekst.

Auto-Brightness spaart de batterij door het lichtniveau van het scherm aan te passen aan het omgevingslicht. Smart Invert (beperkt het omkeren tot gebruikersinterfacegebieden) en Klassiek omkeren omgekeerde weergavekleuren.

Image
Image

Als je een specifiek type kleurenblindheid hebt, kun je met Kleurenfilters specifieke kleuren verwijderen en bevat het ook een grijswaardenoptie die je telefoon een retro zwart-witlook geeft.

Image
Image

Bottom Line

Apple ondersteunt Text Telephone (TTY), zonder dat er extra TTY-hardware nodig is, zodat iPhone-gebruikers berichten heen en weer kunnen typen met de iPhone. Transcripties worden opgeslagen in de belgeschiedenis van de app Telefoon.

Zichtbare en trillende waarschuwingen

Met de optie om waarschuwingen te zien, kan iedereen die geen waarschuwingen kan horen, de iPhone LED Flash-instelling aanpassen om een lampje te laten knipperen wanneer een bericht, alarm of een melding via de telefoon binnenkomt. De flitser komt via de iPhone-camera en kan worden aangepast voor verschillende patronen en waarschuwingen. Om te activeren, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Audio/Visual en schakel vervolgens in LED voor flitswaarschuwingen

Mono Audio

Als je moeite hebt om uit één oor te horen, schakel dan Mono Audio in en duw het geluid gelijkmatig door beide luidsprekers zodat je geen beat mist. Zoek deze instelling op Settings > Toegankelijkheid > Audio/Visual en schakel vervolgens in Mono-audio.

Ondertiteling

Apple ondersteunt ondertitels (CC), open bijschriften en ondertitels. U kunt zelfs lettertypen aanpassen om ze groter en gemakkelijker leesbaar te maken. Zoek naar het CC-pictogram op onderdelen in de iTunes Store.

Voor degenen die doofblind zijn, geeft iPhone VoiceOver-gebruikers toegang tot ondertitelings- en ondertitelingstracks via hun brailleleesregel. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertitels en bijschriften > Stijlom opties voor aanpassing te vinden.

Schakelaar

Ongeacht fysieke beperkingen, iedereen kan toegankelijkheidstechnologie gebruiken om zijn iPhone te gebruiken via een adaptief accessoire met een externe schakelaar. Acties kunnen worden vereenvoudigd, of u kunt nieuwe maken om uw voorkeuren te ondersteunen. Schakelbediening kan worden uitgebreid naar elk Apple-apparaat dat is gesynchroniseerd met hetzelfde iCloud-account en werkt ook met hulpmiddelen van derden. Switch Control maakt het mogelijk om elk Apple-apparaat aan te passen aan verschillende niveaus van fysieke beperkingen. Om toegang te krijgen tot Schakelbediening, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Schakelbediening.

AssistiveTouch

Apple heeft de iPhone gebruiksvriendelijker gemaakt voor iedereen met fysieke beperkingen met AssistiveTouch, terwijl het ook een tijdelijke oplossing heeft gecreëerd voor iedereen met een kapotte Home-knop. AssistiveTouch werkt door een zwevend rotorscherm te creëren dat specifieke functies bevat die u kiest. Door bijvoorbeeld de Home-knop toe te voegen, zweeft er een virtuele Home-knop rond uw scherm, zodat u op de virtuele home-knop kunt drukken in plaats van op de fysieke home-knop.

Maak uw eigen snelkoppelingen door uw virtuele lay-out in AssistiveTouch aan te passen door te tikken op Instellingen > Toegankelijkheid > Touch Schakel AssistiveTouch in en vind opties om te bepalen hoe lang je aanraakt, het aantal tikken en om herhaalde aanrakingen te negeren.

Toetsenbord

Met een optie om kleine letters weer te geven, gebruik je de Shift-toets om te schakelen tussen hoofdletters en kleine letters. Zoek deze optie onder Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenborden.

Spraakbediening voor toegankelijkheid

Spraakbediening is een handige toegankelijkheidsfunctie waarmee je handsfree spraakbediening van je iOS-apparaat mogelijk maakt. Het is niet nodig om een wake-word te gebruiken, zoals "Hé, Siri", om stembediening te activeren. Als je het hebt ingesteld, zeg je dingen als 'Open Berichten', 'Ga naar huis' en 'Tik' om door je telefoon te navigeren.

Stembesturing ondersteunt veel talen, maar je ziet opties die verband houden met de taal die je momenteel gebruikt op je iOS-apparaat. Spraakbediening ondersteunt met name Spaans in Mexico, Spanje en de Verenigde Staten, en ondersteunt Engels in het VK, Australië, Canada en de VS.

Toegang tot stembediening door naar Instellingen > te gaan Toegankelijkheid > Spraakbesturing.

Toegankelijkheidssnelkoppelingen

Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid en tik op Toegankelijkheidssnelkoppeling om gemakkelijk toegang te krijgen tot een veelgebruikte Toegankelijkheidsinstellingen tik vervolgens op je meest gebruikte functie. Als je een iPhone X of nieuwer hebt, klik je driemaal op de zijknop om toegang te krijgen tot de functie. Voor oudere iPhones, klik driemaal op de Home-knop.

Wanneer u meer dan één toegankelijkheidsfunctie selecteert, verschijnt er een menu met opties wanneer u driemaal klikt. Tik op de naam van de toegankelijkheidsoptie die je wilt activeren.

Aanbevolen: