MMS Picture Messaging uitgelegd

Inhoudsopgave:

MMS Picture Messaging uitgelegd
MMS Picture Messaging uitgelegd
Anonim

Wat te weten

  • MMS is een standaard voor mobiele berichten waarmee u, in tegenstelling tot SMS-berichten (Short Message Service), afbeeldingen, video en audio kunt verzenden.
  • De meeste serviceproviders staan MMS-berichten van maximaal 300 KB toe, hoewel nieuwere standaarden 600 KB toelaten.

Multimedia Messaging Service (MMS) gaat een stap verder. MMS maakt langere tekstberichten mogelijk (SMS heeft een limiet van 160 tekens) en ondersteunt afbeeldingen, video en audio.

Je ziet MMS in actie wanneer iemand je een bericht stuurt als onderdeel van een groepstekst of wanneer je een foto of videoclip ontvangt in de sms-app van je telefoon. In plaats van als een normale sms binnen te komen, kunt u een melding krijgen van een inkomend MMS-bericht, of u ontvangt het volledige bericht mogelijk pas als u zich in een gebied bevindt waar u een betere mobiele ontvangst heeft.

Image
Image

MMS-vereisten en beperkingen

Meestal ontvangt een mobiele telefoon mms-berichten op dezelfde manier als sms-berichten. Andere keren, vooral als het MMS-bericht grote afbeeldingen of video's bevat, kan internettoegang vereist zijn. In dergelijke gevallen kunnen MMS-berichten meetellen voor uw maandelijkse datalimiet.

MMS-technologie ondersteunt videoclips tot 40 seconden, beltonen, audioclips, visitekaartjes en meer. Sommige mobiele providers leggen een maximale bestandsgrootte van 300 kilobytes (KB) op voor MMS-berichten, hoewel er geen standaard bestaat waaraan providers zich moeten houden, en nieuwere MMS-technologie maakt berichten tot 600 KB mogelijk.

MMS- alternatieven

Het verzenden van mediabestanden en lange sms-berichten is gemakkelijk als je sms't, omdat je de sms-app niet hoeft te verlaten of een ander menu hoeft te doorlopen om iemand een video te sturen. Er zijn alternatieven voor mms, zoals apps of services die speciaal zijn ontwikkeld voor media en lange sms-berichten. Deze alternatieven gebruiken internet (wifi of mobiele data) om tekst- en mediabestanden als data te verzenden.

Je kunt bijvoorbeeld foto's en video's uploaden naar een online dienst voor het opslaan van bestanden, zoals Google Foto's, een app die werkt op iOS en Android. Met Google Foto's kun je video's en foto's uploaden naar je Google-account en ze vervolgens delen met je vrienden en familie.

De populaire app voor het delen van afbeeldingen, Snapchat, vereenvoudigt het delen van foto's en korte video's tussen Snapchat-gebruikers, waardoor het meer op sms'en lijkt. De app ondersteunt sms'en via internet. Als je berichten wilt verzenden die langer zijn dan 160 tekens, overweeg dan sms-apps zoals Facebook Messenger.

Aanbevolen: