CES Dag 3: Gaming, elektrische voertuigen en een waarschuwing van Microsoft

Inhoudsopgave:

CES Dag 3: Gaming, elektrische voertuigen en een waarschuwing van Microsoft
CES Dag 3: Gaming, elektrische voertuigen en een waarschuwing van Microsoft
Anonim

De derde dag van CES 2021 is niet de laatste, maar het sluit wel aan bij de keynote-sessies van de show. LG leidde de dag met een rondetafelgesprek over de toekomst van gaming in 2021, en GM schetste een praktisch plan om in elke garage een EV te plaatsen. Microsoft had geen producten om te laten zien, maar de president van het bedrijf deelde wel een onheilspellende waarschuwing over de grotere implicaties van hacken, en Asus onthulde de enige dual-screen laptops die op CES 2021 te zien waren.

Concurrerende gaming zorgt voor HDR, schermen met lage latentie

Image
Image

Gaming steeg in 2020 toen mensen over de hele wereld op zoek waren naar entertainment en escapisme. LG organiseerde een panel om te bespreken hoe deze trends zich in 2021 zullen voortzetten. Lesley Rohrbaugh, onderzoeksdirecteur van de Consumer Technology Association (CTA), opende het panel door op te merken: Gameconsoles waren het op twee na meest gewenste technische geschenk voor de vakantiewens van de consument lijst in de VS onlangs.”

De discussie verschoof al snel naar HDR. Habib Zargarpour, hoofd filmontwikkeling bij Digital Monarch Media, zei tijdens de sessie: "Ik denk dat dit jaar waarschijnlijk het doorbraakjaar [voor HDR] wordt, omdat ik denk dat de platformuitdagingen grotendeels zijn aangepakt." Dit omvat niet alleen ondersteuning van alle gameconsoles van de volgende generatie, maar ook van gamingmonitors, pc-videokaarten en HDTV's.

HDR gaat niet alleen over beeldkwaliteit. Nicole LaPointe Jameson, CEO van Evil Geniuses, zegt dat het een voordeel kan zijn bij competitief gamen, omdat HDR kleine details kan benadrukken die onzichtbaar zijn in SDR."Dat heeft enorme gevolgen voor ons vermogen om te concurreren en te presteren", zei Jameson tijdens de sessie. "We houden ervan wanneer technologie de grenzen verlegt, zodat onze spelers meer informatie kunnen consumeren met hogere snelheden, in re altime, zoals je zou zien in het echte leven."

Jameson wees er ook op dat, omdat esports-evenementen niet langer persoonlijk worden gehouden, de apparatuur die door spelers wordt gebruikt, minder beperkt is. Dat betekent dat Evil Geniuses en andere esports-teams het voordeel van HDR en andere nieuwe technologieën moeten overwegen. Elke voorsprong, hoe klein ook, kan aanzienlijk zijn.

Het gesprek kwam toen op een ander hot topic in competitief gamen: latentie. Tony Tamasi, senior vice-president content en technologie bij Nvidia, denkt dat dit in 2021 en daarna een focus zal zijn voor gaming-hardware.

"Er is een verband tussen lagere latenties en betere mechanische vaardigheden", zei Tamasi tijdens de sessie. Dat betekent dat een monitor of videokaart met een lagere latentie spelers een echt, meetbaar voordeel geeft. Jameson was het daarmee eens en zei dat "de strijd om tot bijna nul latentie te komen de eeuwige reis van elke esports-speler is."

Dat zal naar verwachting de vraag stimuleren naar hardware die de latentie kan verlagen, zoals high-refresh monitoren, pc-videokaarten en controllers, muizen en toetsenborden met lage latentiemodi.

GM wil een EV in elke garage

Image
Image

GM's CEO, Mary Barra, hield de keynote van het bedrijf op dag twee van CES. Ze toonde een mobiele woonkamer, elektrische bestelwagens en vliegende Cadillacs. Maar dat was niet de enige aanwezigheid van GM op CES 2021. Matt Tsien, executive vice president en CTO van GM, hield een meer gefundeerde discussie.

Hij herhaalde de investering van GM in Ultium, een modulair voertuigplatform ontworpen voor elektrische voertuigen (EV's). Het zal de basis vormen voor alle elektrische voertuigen van GM in het komende decennium. "Deze modulariteit maakt een enorme schaal mogelijk; schaal die we nog nooit eerder in deze branche hebben gezien", zei Tsien in zijn presentatie."We hebben een plan om tegen 2025 30 voertuigen over de hele wereld in te zetten, en ik denk dat dat de consument veel keuze zal geven."

Meer elektrische voertuigen op de weg betekent dat er meer elektrische infrastructuur nodig is, maar Tsien betwistte het idee dat elektrische opladers net zo gewoon moeten zijn als benzinestations. Tsien zei dat, omdat het bereik van nieuwe elektrische voertuigen groter is dan de afstand die mensen doorgaans op een dag rijden, "de meeste mensen hun voertuigen 's nachts thuis opladen." Dit is een verschuiving van eerdere EV's, die een bereik hadden van slechts 75-100 mijl.

Toch zal GM snel opladen niet negeren. Tsien zei dat het bedrijf goed gepositioneerd is om laadinfrastructuur te plaatsen waar mensen die het meest nodig hebben. "We kunnen een deel van de gegevens van ons OnStar-netwerk gebruiken", zei Tsien. "We weten waar klanten geconcentreerd zijn, we weten waar voertuigen geconcentreerd zijn." Die gegevens kunnen worden gebruikt om GM en de partners van GM te helpen bij het opstellen van een strategie voor het uitbreiden van de elektrische infrastructuur naarmate de acceptatie van EV groeit.

Terwijl Barra's keynote de visie van GM voor het komende decennium en daarna liet zien, laten de opmerkingen van Tsien zien waar GM de komende jaren naartoe gaat, en het is een eenvoudig verhaal. GM zal tientallen nieuwe EV's ontwikkelen, verkopen tegen concurrerende prijzen en vertrouwen op een verbeterd bereik om infrastructuurbeperkingen te overwinnen. Het bedrijf hoopt dat dit klanten zal overtuigen dat het tijd is om over te stappen op elektrisch.

Keynote van Microsoft neemt een apocalyptische wending

Image
Image

Als je aan Microsoft denkt, denk je waarschijnlijk aan Windows, Office, Xbox of Surface. Maar de CES 2021-keynote van het bedrijf, gepresenteerd door de president van Microsoft, Brad Smith, nam een wending naar serieuzere onderwerpen.

De SolarWinds-hack, voor het eerst onthuld in december, behoort tot de ergste in de geschiedenis. Naar verluidt het werk van de Russische inlichtingendienst, gebruikte de aanval meerdere wegen om producten van SolarWinds te compromitteren die op hun beurt worden gebruikt door de Amerikaanse overheid en meerdere bedrijven.

Microsoft speelde een belangrijke rol bij het opsporen en bestrijden van de aanval, en de ervaring maakte blijkbaar indruk. "Het echte leven van de afgelopen maand en de aanvallen die we hebben moeten aanpakken, zijn van cruciaal belang", zei Smith tijdens de CES 2021-keynote van Microsoft. "Dit was niet een geval van een natie die gewoon een ander probeerde te bespioneren. Het was een massale, willekeurige aanval op de wereldwijde toeleveringsketen."

Smiths presentatie was een strijdkreet. Hij riep alle bedrijven in de tech-industrie op om zich te verzetten tegen grootschalige hacks zoals SolarWinds en zei: "Het is een gevaar dat de wereld zich niet kan veroorloven." Hij moedigde bedrijven in de hele tech-industrie aan om zich uit te spreken tegen de aanval.

Grootschalig, door de overheid gefinancierd hacken is niet het enige gevaar dat Smith besprak. Hij zei ook dat bedrijven en regeringen "het risico serieus moeten nemen dat de mensheid de controle over de oorlogswapens zal verliezen", eraan toevoegend dat "we in een decennium leven waarin hypersonische wapens en AI datzelfde scenario mogelijk kunnen maken." Smith gebruikte de klassieke film WarGames uit 1983 om zijn punt te illustreren.

Dit zijn zware onderwerpen voor een CES-keynote, maar ze zijn niet verrassend om te horen van Microsoft. Het grootste deel van de omzet van het bedrijf komt uit zijn cloud- en bedrijfsservices. Uit de toespraak van Smith blijkt dat Microsoft zich zorgen maakt over onvoorspelbare, apocalyptische gebeurtenissen die de infrastructuur kunnen beschadigen of vernietigen. Gezien de gebeurtenissen van het afgelopen jaar is het moeilijk te zeggen dat het bedrijf paranoïde is.

Asus toont laptops met twee schermen

Image
Image

Asus heeft traditioneel CES gebruikt om zijn volledige reeks nieuwe uitrustingen aan Noord-Amerikaanse kopers te presenteren, en de eerste virtuele CES was geen uitzondering. Het bedrijf kondigde tientallen nieuwe laptops, monitoren en desktops aan.

De Zenbook Pro Duo-laptops met twee schermen stonden in de schijnwerpers. De Pro Duo-lijn, die voor het eerst werd uitgebracht in 2019, verplaatst het toetsenbord dichter bij de gebruiker om er een tweede scherm in te proppen dat de volledige breedte van de laptop beslaat. De Pro Duo 15 van Asus biedt een OLED-hoofdscherm, terwijl de Duo 14 het ontwerp met twee schermen naar een kleinere vormfactor brengt. De Pro Duo 15 heeft Nvidia's nieuwe RTX 3070 mobiele grafische kaart voor betere gaming en productiviteit. Asus onthulde ook de ROG Zephyrus Duo 15 SE, een dual-screen gaming-laptop met een 4K, 120Hz hoofdscherm en Nvidia RTX 3080 graphics.

Asus is niet de enige die laptops met twee schermen aanbiedt, maar het is het enige bedrijf dat nieuwe laptops met twee schermen heeft onthuld op CES 2021. Het idee lijkt nog niet klaar voor de mainstream, omdat het is gereserveerd voor dure, omvangrijke, krachtige laptops, maar de beslissing van Asus om nieuwe dual-screen-modellen te bouwen twee jaar nadat de originele shows het bedrijf toezeggen.

Aanbevolen: