Hoe watermerken aan Google Documenten toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe watermerken aan Google Documenten toe te voegen
Hoe watermerken aan Google Documenten toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Maak eerst het watermerk in Google Tekeningen. Selecteer Insert > Image > Selecteer de afbeelding > Formaatopties.
  • Kopieer de tekst uit het Google-document. Keer terug naar de tekening en selecteer Insert > Text box. Selecteer vervolgens Edit > Plak om de tekst te importeren.
  • Zodra het naar wens is geformatteerd, gaat u terug naar Google Docs en selecteert u Insert > Drawing > From Driveen selecteer het bestand.

Dit artikel legt uit hoe je een watermerk aan een Google-document toevoegt met Google Tekeningen en behandelt de opmaakopties die je kunt gebruiken. Deze stappen werken voor elk besturingssysteem met een moderne browser, zoals Edge, Chrome, Firefox, enz.

Deze stappen werken voor elk besturingssysteem met een moderne browser, zoals Edge, Chrome, Firefox, enz.

Bottom Line

Door een watermerk in Google Documenten te gebruiken, kunt u een document beschermen met uw logo of iets markeren als concept, vertrouwelijk, auteursrechtelijk beschermd, enz. Het watermerk kan elke gewenste afbeelding of tekst zijn.

Maak een afbeeldingswatermerk

Er is geen hulpprogramma voor watermerken ingebouwd in Documenten, maar u kunt er een maken met Google Tekeningen. Met Google Tekeningen kunt u een watermerkachtergrond maken met uw tekst erop of een watermerk dat over de tekst wordt geplaatst. Het gebruiken in Documenten is net zo eenvoudig als het importeren van de tekening.

  1. Bezoek Google Tekeningen.
  2. Ga naar Insert > Image om te kiezen waar u uw foto vandaan wilt halen.

    Image
    Image
  3. Zodra het is geïmporteerd, sleept u het over het scherm zoals u wilt dat het verschijnt. Gebruik de hoekvakken om het formaat te wijzigen, of de ronde knop bovenaan om het te draaien.

  4. Kies met de afbeelding geselecteerd Format options in het menu, of ga naar Format > Format options.
  5. Verhoog in het gedeelte Aanpassingen Transparantie naar wat voor u werkt. Het idee hier is om het licht genoeg te maken zodat het document zichtbaar is wanneer het erop komt, maar donker genoeg om het nog steeds als watermerk te laten dienen.

    Image
    Image
  6. Geef het watermerk een naam. Je moet het later weten.
  7. Ga naar het gedeelte Een watermerk gebruiken met Google Docs.

Maak een tekstwatermerk

Soms is alles wat je echt nodig hebt een tekstwatermerk, een woord of zin die licht over het document wordt weergegeven. U wilt bijvoorbeeld het woord 'Concept' op een conceptdocument gebruiken, zodat u weet welke versie u gebruikt. Hier leest u hoe u een tekstwatermerk maakt in Google Documenten.

  1. Bezoek Google Tekeningen.
  2. Ga naar Invoegen > Tekstvak.
  3. Klik en sleep om een spatie te maken voor waar u het watermerk wilt hebben. Je kunt dit later wijzigen.
  4. Typ de watermerktekst in het vak en bewerk deze indien nodig. Je kunt het groter of kleiner maken, het lettertype wijzigen, roteren, enz.

    Image
    Image
  5. Kies de tekstkleuroptie van het menu om de tekst te wijzigen in lichtgrijs of in welke kleur je het watermerk dan ook wilt hebben. Dit is nodig omdat er, in tegenstelling tot afbeeldingen, geen transparantie-instelling is voor tekst.
  6. Kies een naam voor het watermerk, zodat je later weet welke tekening je moet selecteren.

    Image
    Image
  7. Ga naar het volgende gedeelte.

Een watermerk gebruiken met Google Docs

Hoe handig het ook zou zijn om het watermerk in Google Documenten te importeren, zodat u er normaal onder of overheen kunt schrijven, zo kunt u het niet doen. In plaats daarvan moet je alle tekst van het document naar Google Tekeningen kopiëren.

  1. Open het Google-document met de tekst die u van een watermerk wilt voorzien en kopieer het allemaal (of welke selectie u maar wilt). Er is een Select all en Copy optie in het Edit menu om dit gemakkelijk te maken.

    Image
    Image
  2. Ga terug naar de tekening die je hebt gemaakt en ga naar Insert > Text box.
  3. Klik en sleep van waar u de tekst wilt laten beginnen naar waar deze zou moeten eindigen, zoals van de linkerbovenhoek naar de rechterbenedenhoek.
  4. Ga naar Bewerken > Plakken om de inhoud van Google Documenten te importeren.

    Image
    Image
  5. Maak zo nodig aanpassingen aan de tekst.

    Image
    Image
  6. Kies hoe u het watermerk in lagen wilt aanbrengen. Je kunt het voor de tekst plaatsen of erachter om een watermerkachtergrond te maken.

    Om dat te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het watermerk of de tekst die u hebt geplakt, en kiest u vervolgens Order om te kiezen hoe u ze in lagen wilt aanbrengen. Als uw watermerk bijvoorbeeld donker is en u wilt dat het een deel van de tekst verbergt, wijzigt u de laag van het tekstvak in Send to back.

    Image
    Image
  7. Keer terug naar het originele document of open een blanco document en ga naar Insert > Drawing > From Drive.
  8. Selecteer het watermerk dat u zojuist hebt gemaakt en kies vervolgens Select.

    Image
    Image
  9. Kies Link naar bron of Insert unlinked, en kies dan Insert. De eerste biedt een link naar Tekeningen voor eenvoudige bewerking.
  10. De tekening met het watermerk wordt aan het document toegevoegd. Als je hebt geïmporteerd met de bronlink, kun je deze rechtsboven vinden; als je het selecteert, wordt het geopend in Google Tekeningen.

    Image
    Image

Aanbevolen: