De 10 beste YouTube-muziektips en -trucs

Inhoudsopgave:

De 10 beste YouTube-muziektips en -trucs
De 10 beste YouTube-muziektips en -trucs
Anonim

YouTube Music, voorheen Google Play Music, is een verrassend goede muziekbron. Krijg toegang tot YouTube Music op internet of via de iPhone- en Android-apps. Hier zijn onze aanbevelingen om je te helpen optimaal te profiteren van alles wat YouTube Music te bieden heeft.

Express Yourself: maak je eigen afspeellijst

Image
Image

Het is gemakkelijk om een afspeellijst te maken in YouTube Music, of je nu YouTube-muziek gebruikt in een webbrowser op je computer of de mobiele YouTube Music-app voor iOS of Android.

Om uw afspeellijst te maken, speelt u een nummer af, selecteert u Menu (drie verticale stippen) en selecteert u vervolgens Toevoegen aan afspeellijst. Maak een nieuwe afspeellijst of voeg het nummer toe aan een bestaande afspeellijst.

Als je klaar bent om je afspeellijst als feest-DJ te delen, ga je naar Libray > Playlists en speel je je muziek af. Selecteer Shuffle als je wilt dat je nummers willekeurig worden afgespeeld.

Muziek offline streamen: eenvoudig muziek downloaden

Image
Image

Als je een reis plant, heb je misschien geen toegang tot internet. Met YouTube Music kun je nummers, afspeellijsten en albums downloaden, zodat je je muziek kunt meenemen. Je hebt een YouTube Music Premium-abonnement nodig om deze functie te gebruiken.

Als je nummers, afspeellijsten en albums wilt downloaden, tik je op Meer (drie verticale stippen) en selecteer je Download.

De iOS YouTube Music-app heeft een handige functie genaamd Offline Mixtape, die automatisch inhoud downloadt op basis van waar je gewoonlijk naar luistert. Om Offline Mixtape in te schakelen, opent u de app, tikt u op uw profielfoto, tikt u op Downloads > Instellingen en schakelt u Download een offline mixtape

In de Android YouTube Music-app heet deze functie Slimme downloads. Om Smart Downloads in te schakelen, tikt u op uw profielfoto, selecteert u Downloads > Settings en schakelt u Smart Downloads in.

Ga naar Instellingen > Downloads om de lengte van uw offline mixtape op te geven.

Music Everywhere: speel nummers af in je hele huis

Image
Image

YouTube Music maakt het gemakkelijk om je muziek op andere apparaten af te spelen, zodat je overal in huis van je muziek kunt genieten. Dit proces is vooral gemakkelijk als je Google Home- en Nest-apparaten hebt, omdat YouTube Music is geïntegreerd met deze slimme luidsprekers.

Het is ook gemakkelijk om YouTube Music naar je tv te casten vanuit de iOS- of Android YouTube Music-app. Open de app, tik op Cast en selecteer vervolgens uw apparaat.

Je kunt ook naar YouTube-muziek luisteren op een smartdisplay dat gebruikmaakt van Google Assistant, zoals een slimme klok van Lenovo. Als je smart-tv de YouTube-app ondersteunt, heb je toegang tot al je YouTube Music-content.

Kinderbediening: Expliciete nummers blokkeren

Image
Image

Als je je kinderen YouTube Music laat gebruiken om nummers te streamen, is het een goed idee om ze te beschermen tegen expliciete teksten. YouTube Music maakt dit gemakkelijk met de beperkte modus, die inhoud voor volwassenen blokkeert.

Om de beperkte modus in te schakelen, gaat u naar uw profielfoto, selecteert u Instellingen en schakelt u Beperkte modus. in

Hoe heet dat nummer?: Zoeken op songtekst

Image
Image

Als je de melodie van een nummer kent en een deel ervan kunt zingen, maar de titel niet meer weet, komt YouTube Music je te hulp. Dankzij de krachtige zoekalgoritmen van YouTube Music kun je een paar songteksten in de zoekbalk typen, waarna YouTube Music je een lijst met overeenkomsten toont.

Of je nu YouTube Music gebruikt op je desktopcomputer of in de mobiele iPhone- of Android-app, selecteer Zoeken, typ wat songteksten en zoek het nummer dat op het puntje van je tong.

Hier is een leuke bonus. Als je de verkeerde songtekst typt, snapt YouTube Music de essentie ervan. Als u bijvoorbeeld Starbucks lover typt, komt Taylor Swift's lege ruimte tevoorschijn, met de vaak verkeerd begrepen zin: "Heb een lange lijst met ex-geliefden."

Hoe wist u dat?: Ontvang een gepersonaliseerde radiozender

Image
Image

Hoewel veel muziekstreamingservices de nadruk leggen op personalisatie, gaat YouTube Music nog een stapje verder met de radiofunctie. Als je naar een nummer luistert dat je echt leuk vindt, selecteer je More (drie verticale stippen) en vervolgens Start Radio YouTube Music maakt automatisch een gepersonaliseerde radiozender voor jou gevuld met nummers die lijken op het nummer dat momenteel wordt afgespeeld.

Als je op zoek bent naar meer gepersonaliseerde afspeellijsten, genereert je YouTube Music-startscherm automatisch verschillende Mijn afspeellijsten die voortdurend worden bijgewerkt, waaronder Mijn Super Mix, met een selectie van nummers die helemaal bij jouw smaak passen, evenals afspeellijsten die zich richten op op specifieke muziekgenres die je leuk vindt.

Work With Me: Werk samen aan gedeelde afspeellijsten

Image
Image

YouTube Music maakt het gemakkelijk om je afspeellijsten te delen, zodat je vrienden kunnen genieten van je selecties. Als je een nummer toevoegt of verwijdert, werkt de service je afspeellijst automatisch bij, zodat iedereen met wie je de afspeellijst hebt gedeeld, over de laatste revisies beschikt.

Als u een afspeellijst wilt delen, gaat u naar uw Bibliotheek, zoekt u de afspeellijst, selecteert u Meer (drie verticale stippen) en selecteert u Delen.

Maar als je op zoek bent naar een meer samenwerkende afspeellijst, kun je met YouTube Music afspeellijstontvangers aanwijzen die toestemming hebben om ze aan de afspeellijst toe te voegen.

Als u een gezamenlijke afspeellijst wilt maken, gaat u naar uw afspeellijst en selecteert u Afspeellijst bewerken. Wijzig de privacyoptie in Niet vermeld en selecteer vervolgens Samenwerken. Selecteer Share om de samenwerkingslink met een vriend te delen.

Maak me wakker: gebruik een afspeellijst of nummer als alarm

Image
Image

Word wakker met je favoriete nummer of stel een speciale ochtendafspeellijst samen om je energiek voor je dag te krijgen, met YouTube Music en de Google Clock-app. Deze functie werkt alleen voor Android-apparaten. Google Clock is nog niet beschikbaar voor iOS. Je hebt ook YouTube Music Premium nodig.

Tik in de Google Klok-app op Alarm. Stel een alarm in en tik vervolgens op de pijl omlaag. Tik op het pictogram alarmgeluid en tik vervolgens op YouTube Music. Kies je nummer of afspeellijst.

Houd het persoonlijk: verpest je aanbevelingen niet als iemand anders luistert

Image
Image

YouTube Music is een zeer persoonlijke ervaring. Het kijkt constant naar wat voor soort muziek je luistert, zodat het je aanbod kan vullen met vergelijkbare nummers.

Maar wat gebeurt er als je iemand anders je YouTube-muziekapp laat gebruiken? Als u uw kind bijvoorbeeld de liedjes laat kiezen waarnaar ze willen luisteren, bevatten uw aanbevelingen dan plotseling Raffi en de Teletubbies?

YouTube Music maakt het gemakkelijk om te voorkomen dat je muziekaanbod bezoedeld wordt met de smaak van iemand anders. Voordat u uw kind of iemand anders de app laat gebruiken, gaat u naar Instellingen > Privacy en schakelt u Pauze Kijkgeschiedenis inen Pauzeer zoekgeschiedenis Op deze manier heeft niets waar iemand anders naar luistert invloed op je aanbevelingen.

Stel de stemming in: vind deuntjes als je niet precies weet wat je wilt

Image
Image

Als jij de leiding hebt over de muziek voor een meidenavondje, een kinderdinosaurusverjaardagsfeestje of iets anders, hoef je je geen zorgen te maken over het zorgvuldig samenstellen van een afspeellijst. De geweldige zoekfunctie van YouTube Music zal het zware werk voor je doen.

Ga naar de zoekbalk en zoek naar de muzikale sfeer waar je voor gaat. Voer bijvoorbeeld Driejarigs verjaardagsfeestje in om aanbiedingen te krijgen zoals Happy Third Birthday, The Party Freeze Song en Dance Music for Three-Year-Olds.

Welke achtergrondmuziek je ook nodig hebt, YouTube Music kan je helpen!

Aanbevolen: