Waarom het veilig is om wifi 6 te negeren (voorlopig)

Inhoudsopgave:

Waarom het veilig is om wifi 6 te negeren (voorlopig)
Waarom het veilig is om wifi 6 te negeren (voorlopig)
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wi-Fi 6 is ontworpen om geweldig te werken als je heel veel apparaten op een netwerk hebt.
  • De meeste nieuwe telefoons en computers bevatten het.
  • U zult geen grote voordelen zien totdat de meeste van uw apparaten Wi-Fi 6 ondersteunen, en tegen die tijd is Wi-Fi 6E mogelijk gereed.
Image
Image

Wi-Fi 6 komt eraan, en het is prima, als je apparaten dit ondersteunen. En indien niet? D-link heeft een dongle die Wi-Fi 6 toevoegt aan je laptop, alsof het 20 jaar geleden is. Maar voor de meesten van ons is het het beste om gewoon te wachten tot de wereld haar inha alt.

Wi-Fi 6 is het nieuwste wifi-protocol en het is geoptimaliseerd voor het verbinden van veel apparaten en voor het negeren van wifi-pakketten van de buren. Dit, samen met een grotere bandbreedte, zou uw verbindingen consistenter, sneller en beter moeten maken. Dat is prima, maar de volgende Wi-Fi-versie, 6E, voegt ondersteuning toe voor extra radiobanden en zal nog beter zijn.

"[Wi-Fi 6] voelt voor mij als een pleisteroplossing, een kortetermijnoplossing", vertelde technologieschrijver Andrew Liszewski aan Lifewire via Twitter. "6E lijkt leuk om vijf jaar te hebben als kranen, broodroosters, blenders, lampen en staafmixers allemaal vechten met 8K-tv's voor privébandbreedte op een netwerk."

Is wifi 6 sneller?

Ja, dat is het. Wi-Fi 6 werkt tot 9,6 Gbps, vergeleken met de 3,5 Gbps van Wi-Fi 5. Maar dat is niet het hele verhaal. Het is niet eens het belangrijkste onderdeel. In plaats daarvan gaat het over congestie.

Toen we voor het eerst wifi in onze huizen installeerden, verbonden we maar een paar computers en misschien een printer. Toen kregen we smartphones. Neem nu even de tijd om alles te tellen wat is aangesloten. Je tv('s), slimme luidsprekers, je telefoon en tablet, de telefoons en tablets van je kinderen, en als je een slim huis hebt, zijn al die gloeilampen en thermostaten ook verbonden. Dat is veel verkeer over het netwerk.

Erger nog, je buren hebben waarschijnlijk een vergelijkbare configuratie, wat veel pakketten zijn die je eigen netwerk moet controleren en vervolgens negeren.

Wi-Fi 6 lost dat allemaal op.

Pakketbezorging

"Wi-Fi 6 is oorspronkelijk gebouwd als reactie op het groeiende aantal apparaten in de wereld", zegt de informatiepagina van TP-Link. "Als je een VR-apparaat, meerdere smarthome-apparaten of gewoon een groot aantal apparaten in je huishouden hebt, dan is een Wi-Fi 6-router misschien wel de beste wifi-router voor jou."

Weinigen van ons hebben of zijn van plan om een virtual reality-apparaat te kopen, maar het punt is duidelijk: onze netwerken zijn niet geoptimaliseerd voor zoveel apparaten. Met wifi kunnen routers met meer apparaten tegelijk communiceren. Routers kunnen ook meer gegevens tegelijk verzenden en kunnen met elk "pakket" gegevens naar verschillende apparaten verzenden.

Image
Image

Ook netjes is iets dat BSS (Base Service Station) Color wordt genoemd. In wezen markeert dit al het verkeer van uw buren met een "kleur", zodat uw router ze kan negeren. Stel je voor dat je naar een podcast probeert te luisteren terwijl je buurman een technofeestje heeft naast de deur. Als je oren BSS-kleur hadden, zou je op magische wijze al dat geluid kunnen negeren.

Wi-Fi 6 is volledig achterwaarts compatibel - u kunt uw Wi-Fi 5-apparaten aansluiten, geen probleem.

Is uw apparaat Wi-Fi 6 compatibel?

De iPhones 11 en 12 ondersteunen beide Wi-Fi 6, net als veel van de nieuwste modellen van Samsung. Je kunt hier een korte lijst zien, maar als je het zelf wilt controleren, kijk dan eens naar de specificaties van je telefoon/computer/tablet. Het Wi-Fi-gedeelte ziet er ongeveer uit als Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax. De "bijl" aan het einde is wat je zoekt. Dat is wat Wi-Fi 6. aanduidt

Apple's M1 Macs ondersteunen ook 802.11 a/b/g/n/ac/ax.

De upgrade waard?

Het heeft niet veel zin om je te haasten om je netwerk te upgraden, tenzij je weet dat je specifieke behoeften hebt. Wi-Fi 6 zal uiteindelijk naar al uw apparaten komen en de volgende keer dat u uw router vervangt, moet u ervoor zorgen dat deze deze heeft. En je volgende telefoon en computer zullen het vrijwel zeker hebben. Maar hoe zit het met al je smarthome-apparatuur, luidsprekers, tv, gloeilampen, enzovoort?

Image
Image

"Verwacht niet dat uw oude laptop of smart-tv een plotselinge prestatieverbetering krijgt", schrijft Nicholas De Leon voor Consumer Reports. "Dat komt omdat, hoewel het apparaat verbinding kan maken met het netwerk, het niet noodzakelijkerwijs sneller zal presteren of een groter bereik zal hebben."

Voeg daarbij het spook van Wi-Fi 6E toe, dat al deze voordelen heeft en ook kan werken in de 6GHz-band, naast de 2,4 GHz- en 5 GHz-radiobanden van bestaande Wi-Fi. Dat opent extra bandbreedte, bandbreedte die alleen door andere 6E-apparaten wordt gedeeld.

Dus, Wi-Fi 6 gaat je nog lang niet helpen. Wat ook betekent dat je de D-Link-dongle bovenaan dit bericht waarschijnlijk niet nodig hebt. Als je toch iets op je laptop wilt aansluiten om de netwerkverbinding te versnellen, probeer dan een Ethernet-kabel.

Aanbevolen: