Meta om video-speeddating-app af te sluiten, Sparked

Meta om video-speeddating-app af te sluiten, Sparked
Meta om video-speeddating-app af te sluiten, Sparked
Anonim

Als je het beu bent om naar rechts of links te swipen en verlangt naar een nieuwe manier om je internetdate te krijgen, staan je opties op het punt om beperkter te worden.

Meta, voorheen bekend als Facebook, heeft zojuist onthuld dat het zijn experimentele video-speeddatingservice, Sparked genaamd, sluit, volgens een bedrijfse-mail die is overgenomen door TechCrunch.

Image
Image

Sparked is ontwikkeld door het interne NPE-team van Meta, dat zich vaak bezighoudt met experimentele concepten. De service was uniek omdat het de traditionele ontwerpprincipes van dating-apps schuwde ten gunste van groepsvideochats die vervolgens werden opgesplitst in één-op-één-chats van vier minuten en tien minuten tussen gewillige deelnemers.

Sparked stond ook bekend om het benadrukken van vriendelijkheid als onderdeel van zijn marketing. Een aanmeldingspagina verklaarde dat het was voor "videodating met vriendelijke mensen" en profielpagina's vol met vriendelijkheidsgerelateerde vragen. Sparked hield ook regelmatig specifieke groepschats voor verschillende leeftijdsgroepen, LGBTQ+-gebruikers en andere demografische groepen.

De app werd in april gelanceerd en zal op 20 januari worden gesloten, terwijl het bedrijf schrijft: "zoals veel goede ideeën, zullen sommige van de grond komen en andere, zoals Sparked, moeten tot een einde komen."

Na 20 januari worden alle gebruikersaccounts verwijderd, maar Meta biedt huidige gebruikers een manier aan om profielinformatie voor die deadline te downloaden.

Aanbevolen: