Hoe het te repareren als Amazon Prime Video niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Amazon Prime Video niet werkt
Hoe het te repareren als Amazon Prime Video niet werkt
Anonim

Er zijn tientallen Amazon-foutcodes die je kunt tegenkomen bij het streamen van Amazon Prime Video, en de foutmeldingen zijn niet altijd even nuttig om het probleem op te lossen. Voor het grootste deel geven Amazon-foutcodes een specifiek type probleem aan, zoals een trage internetverbinding, hardwareproblemen en softwareproblemen.

Om het probleem tot op de bodem uit te zoeken, moet u doorgaans vaststellen met welk type foutcode u te maken heeft en vervolgens alles controleren en testen dat dat algemene soort probleem zou kunnen veroorzaken.

Image
Image

Algemene tips voor het oplossen van problemen met Amazon-foutcodes

De meeste problemen met het streamen van video met je Amazon Prime-lidmaatschap zijn het gevolg van een slechte internetverbinding, problemen met je streamingapparaat of problemen met de Prime Video-app.

Aangezien de meeste storingen in slechts een paar categorieën kunnen worden gegroepeerd, kunt u veel Amazon-foutcodes oplossen met deze tips voor probleemoplossing.

  • Start je streamingapparaat opnieuw op.
  • Start uw thuisnetwerkapparaten opnieuw op.
  • Verbeter uw draadloze verbinding, indien mogelijk.
  • Schakel over van een draadloze naar een bekabelde netwerkverbinding.
  • Update je Prime Video-app.
  • Wis de cache van uw Prime Video-app of installeer de app indien nodig opnieuw.
  • Zorg ervoor dat je streamingapparaat volledig is bijgewerkt door Amazon.
  • Update je streamingapparaat indien nodig.

De meeste Amazon Prime Video-problemen kunnen worden opgelost door deze basisstappen voor probleemoplossing te doorlopen, maar een foutcode kan u helpen om u sneller op de werkelijke oorzaak van het probleem te concentreren.

Als de Amazon-webspeler of de Prime Video-app je een foutcode heeft gegeven toen je een afspeelfout ondervond, kijk dan hieronder voor meer specifieke instructies.

Hoe de meeste problemen met Prime Video Streaming op te lossen

De meeste streamingproblemen met Amazon Prime Video hebben te maken met internet- of netwerkconnectiviteit. Als u wilt streamen vanaf Amazon, moet uw apparaat 3,0 Mbps kunnen ondersteunen voor inhoud met standaarddefinitie, een verbinding van 5,0 Mbps voor inhoud met hoge definitie en 25 Mbps voor 4K-streaming.

Als je apparaat geen solide internetverbinding heeft, of als je internetverbinding te traag is, zul je problemen ondervinden bij het streamen van Amazon. Mogelijk ziet u een of meer van de volgende foutcodes:

  • 1007, 1022, 1060
  • 7003, 7005, 7031, 7135, 7202, 7203, 7204, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306
  • 8020, 9003
  • 9074

Problemen met Amazon Prime Video-streaming oplossen:

  1. Controleer de snelheid van uw internetverbinding op het apparaat dat de foutcode heeft geleverd, indien mogelijk.
  2. Als je streamingapparaat niet is verbonden met internet of een trage verbinding heeft, probeer dan het apparaat of je draadloze netwerkapparatuur te verplaatsen om een betere verbinding tot stand te brengen.

    Als je een groot huis hebt, is je router mogelijk niet krachtig genoeg om elke kamer te bereiken met een signaal dat sterk genoeg is om video te streamen.

  3. Verwijder indien mogelijk bronnen van draadloze interferentie en schakel uw wifi-netwerk over naar een kanaal dat niet overbelast is.
  4. Als andere apparaten veel bandbreedte op uw netwerk gebruiken, schakel ze dan tijdelijk uit.
  5. Probeer over te schakelen naar een bekabelde Ethernet-verbinding.
  6. Schakel uw netwerkhardware en uw streamingapparaat uit.

Aangezien de meeste streamingproblemen worden veroorzaakt door verbindingsproblemen, is het de bedoeling om al je hardware en software uit te sluiten. Als alles aan jouw kant klopt, kun je contact opnemen met je internetprovider (ISP) en Amazon om hen op de hoogte te stellen van het probleem. In de meeste gevallen moet je wachten tot de een of de ander een onderliggend probleem heeft opgelost voordat Prime Video weer begint te werken.

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen

Amazon-foutcode 1060 is een verbindingsfout die aangeeft dat uw streamingapparaat geen goede verbinding met internet heeft, niet is verbonden met internet of dat de Prime Video-servers niet beschikbaar zijn. Deze code verschijnt wanneer de Amazon-webspeler of de Prime Video-app een video niet kan laden en geeft een bericht als dit weer:

  • Zorg ervoor dat uw apparaat is verbonden met internet en selecteer vervolgens Opnieuw. Als de verbinding werkt, maar je ziet nog steeds dit bericht, start je de app opnieuw of neem je contact op met de Amazon-klantenservice.
  • Foutcode: 1060

Om Amazon-foutcode 1060 te herstellen, moet je ervoor zorgen dat je verbonden bent met internet en voldoende bandbreedte hebt. Controleer of je apparaat een internetverbinding heeft en zorg ervoor dat je voldoende bandbreedte hebt om te streamen vanaf Amazon Prime Video. Als je Amazon-foutcode 1060 nog steeds ziet nadat je je apparaten hebt afgesloten en opnieuw hebt opgestart, en je hebt geverifieerd dat je een solide internetverbinding en voldoende bandbreedte hebt, is er mogelijk een probleem met de servers van Amazon.

Hoe Amazon-foutcode 7031 op te lossen

Amazon-foutcode 7031 geeft een serverfout aan. Wanneer deze fout optreedt, ziet u meestal een bericht als dit:

  • Video niet beschikbaar
  • Er is een probleem opgetreden bij het afspelen van deze video.

Deze fout wordt vaak gezien bij het streamen vanaf de Amazon-website met de Prime Video-webspeler, maar kan ook optreden op streaming-apparaten. Wanneer deze foutcode verschijnt, is het mogelijk dat u sommige programma's en films kunt streamen, terwijl andere niet kunnen worden afgespeeld.

  1. Controleer of er geen probleem is met Amazon Web Services. Aangezien Amazon-foutcode 7031 een serverfout is, wordt deze vaak veroorzaakt door problemen met de servers van Amazon. Controleer sociale media zoals Twitter en servicemonitors zoals Downdetector.
  2. Controleer de netwerkverbindingsstatus van uw draadloze apparaten.
  3. Update je webbrowser of streaming-app.
  4. Schakel de instelling Niet volgen uit in uw webbrowser. Als je deze instelling hebt ingeschakeld, kun je Prime Video niet streamen met je webbrowser. Schakel de instelling uit of probeer te streamen met de Prime Video-app op een ander apparaat.
  5. Schakel authenticatie in twee stappen in. Als je Amazon Prime Video probeert te streamen via een service van derden, moet je tweestapsverificatie inschakelen op je Amazon-account.
  6. Probeer een virtueel particulier netwerk (VPN). Als u inhoud probeert te streamen die niet beschikbaar is op uw locatie, ziet u mogelijk foutcode 7031. Stream inhoud die beschikbaar is of gebruik een VPN om toegang te krijgen tot de inhoud waarin u geïnteresseerd bent.

Aangezien Amazon-foutcode 7031 een serverfout is, is het belangrijk om te controleren of de servers daadwerkelijk actief zijn voordat u iets anders doet. Als u geen bewijs ziet dat de servers niet beschikbaar zijn, moet u verder gaan met het controleren van uw eigen internetverbinding en het bijwerken van uw software. Als je deze fout na alles nog steeds ervaart, moet je contact opnemen met Amazon of je ISP voor meer hulp.

Hoe problemen met het downloaden van Amazon Prime Video op te lossen

Met Amazon Prime Video kun je inhoud downloaden naar je telefoon of tablet met behulp van de Prime Video-app. Als je eenmaal content op deze manier hebt gedownload, kun je deze ook bekijken als je geen internetverbinding hebt. Als je merkt dat je een probleem hebt met het downloaden en bekijken van Amazon Prime Video-inhoud, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen.

Wanneer dit type probleem zich voordoet, ziet u meestal een bericht als dit:

  • Er is een probleem opgetreden met deze video. Probeer het opnieuw. Als dit probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de klantenservice van Amazon.
  • Je hebt geen gedownloade films.

Om dit probleem op te lossen:

  1. Controleer of je Amazon Prime-lidmaatschap actief is. Deze functie is alleen beschikbaar als uw lidmaatschap momenteel actief is. Als je via iemand anders lid bent, zorg er dan voor dat ze je niet hebben verwijderd.
  2. Controleer je locatie. De Prime Video-downloadfunctie werkt alleen als u zich in uw thuisregio bevindt en als uw regio de functie ondersteunt. Als u uit de Verenigde Staten komt en het land uit reist, kunt u geen gedownloade Prime Video-inhoud bekijken.
  3. Schakel je VPN uit. Heb je een VPN op je apparaat of is er een VPN ingesteld op je router? Als Amazon denkt dat je je in een ander land bevindt vanwege een VPN, kun je gedownloade inhoud niet bekijken.
  4. Start je streamingapparaat opnieuw op. In sommige gevallen zal het herstarten van Roku of het resetten van Chromecast de storing oplossen die problemen kan veroorzaken. Je kunt zelfs je Apple TV uitzetten en weer aanzetten om te kijken of een stroomcyclus daarbij helpt.
  5. Wis de cache van uw Prime Video-app of installeer de app helemaal opnieuw. Als er corrupte gegevens in de app-cache zijn of als er een probleem is met de app, dan zal het wissen van de cache of het opnieuw installeren van de app je probleem oplossen.

Hoe te controleren of Amazon Prime Video niet beschikbaar is

Als het lijkt alsof alles in orde is aan jouw kant, wil je misschien een servicemonitor zoals Down Detector gebruiken om te controleren op problemen. Deze servicemonitors controleren voortdurend of services zoals Amazon Prime Video functioneel zijn, en ze maken het gemakkelijk om te zien of er een wijdverbreid probleem is. Hoewel dit je niet zal helpen om je Amazon-foutcode op te lossen, zal het laten zien of het probleem daadwerkelijk aan het einde van Amazon ligt.

Hier leest u hoe u de Down Detector gebruikt om te zien of andere mensen problemen hebben met Amazon Prime Video:

  1. Navigeer naar Downdetector.
  2. Klik op het zoekvak en typ Amazon Prime Video en druk vervolgens op Enter op je toetsenbord.

    Typ niet alleen Amazon of Amazon.com, want we geven hier om de Amazon Prime Video-service, niet alleen om de hoofdwebsite.

  3. Bekijk de Amazon Prime Video-problemen tijdlijn en noteer recente rapporten.
  4. Scroll naar beneden en klik op de Live Outages Map knop.
  5. Controleer of er uitvalpunten zijn bij jou in de buurt. Als u een actieve storing in uw regio ziet, moet u wachten tot Amazon het probleem heeft opgelost.

FAQ

    Hoe annuleer ik Amazon Prime?

    Als u Amazon Prime wilt annuleren, gaat u naar Account en lijsten > Uw Prime-lidmaatschap > Beheer lidmaatschap> Beëindig lidmaatschap . U ziet schermen die u herinneren aan verloren uitkeringen. Om de annulering te bevestigen, selecteert u Mijn voordelen annuleren.

    Hoe cast ik Amazon Prime Video naar mijn tv?

    Gebruik Chromecast op een mobiel apparaat, open de Amazon Prime Video-app en tik op Cast. Selecteer Chromecast en speel je video af. Ga op een computer naar de Amazon Prime Video-website in een Chrome-browser en selecteer het menu met drie stippen > Cast.

Aanbevolen: