Hoe de toegankelijkheidsfuncties van Apple mensen met alle soorten handicaps helpen

Inhoudsopgave:

Hoe de toegankelijkheidsfuncties van Apple mensen met alle soorten handicaps helpen
Hoe de toegankelijkheidsfuncties van Apple mensen met alle soorten handicaps helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft indrukwekkende nieuwe toegankelijkheidsfuncties geïntroduceerd op al zijn apparaten.
  • Sommige van de nieuwe functies zijn AssistiveTouch voor de Apple Watch, eye-tracking-ondersteuning voor de iPad en ondersteuning voor bidirectionele hoortoestellen.
  • Experts zeggen dat de toekomst van toegankelijkheid ook mensen met cognitieve beperkingen zal omvatten.
Image
Image

De nieuwste toegankelijkheidsfuncties van Apple zijn baanbrekend voor mensen met allerlei soorten handicaps, zeggen experts.

Eerder deze week introduceerde Apple een hele reeks toegankelijkheidsfuncties op al zijn apparaten om een grote verscheidenheid aan mensen te helpen meer toegang te krijgen. De functies bieden oplossingen voor mensen met een handicap, of het nu gaat om zichtbare of cognitieve handicaps.

"Het is echt opwindend dat mensen van alle capaciteiten en alle sterke punten en behoeften deze apparaten kunnen gebruiken", vertelde Betsy Furler, de oprichter en CEO van For All Abilities, aan Lifewire in een telefonisch interview.

"Het was in het verleden een bijzaak, maar Apple heeft echt geweldig werk geleverd door een leider te zijn op het gebied van toegankelijkheid."

Toegankelijkheid op verschillende apparaten

Apple's aankondiging omvatte vier belangrijke toegankelijkheidsupdates die naar zijn apparaten kwamen. Updates voor VoiceOver, de schermlezer van Apple voor blinden en slechtzienden, stellen gebruikers in staat om details over de mensen, tekst, tabelgegevens en andere objecten in afbeeldingen te verkennen.

Door [toegankelijkheid] een beetje cool en algemeen beschikbaar te maken, wordt het onderdeel van de norm en wordt het typisch.

Apple heeft ook ondersteuning toegevoegd voor bidirectionele hoortoestellen, zodat gebruikers die ze gebruiken een handsfree telefoon en FaceTime-gesprekken kunnen voeren.

Furler zei echter dat ze het meest enthousiast is over de eye-tracking-ondersteuning van Apple die naar iPadOS komt. Met deze functie kunnen mensen hun iPad alleen met hun ogen bedienen.

"Het is iets waarvan mensen in eerste instantie misschien niet denken dat het een groot probleem is, maar het is letterlijk een functie waar ik al 10 jaar op wacht", zei ze.

Furler zei dat de iPadOS-ondersteuning van eye-tracking-apparaten van derden zoveel apps zou openen voor mensen die ze voorheen niet konden gebruiken, vooral voor mensen die hun handen niet kunnen gebruiken of non-verbaal zijn.

Apple heeft ook een functie geïntroduceerd waarmee gebruikers hun Apple Watch kunnen bedienen door simpelweg handgebaren te maken in plaats van hem aan te raken. Furler zei dat deze functie ook belangrijk is, maar niet alleen voor mensen met een handicap.

"Soms denken mensen aan toegankelijkheidsfuncties als iemand met één arm of iemand die niet mobiel is, maar het zal ook gevolgen hebben voor mensen die niet de behendigheid hebben om een klein stukje van de kijk, zoals mensen die ouder worden of mensen met onhandige vingers, "zei ze.

AssistiveTouch voor watchOS laat gebruikers hun Apple Watch bedienen door subtiele verschillen in spierbeweging en peesactiviteit, zoals een knijpen van de vingers of een balseming van de hand. Apple zei dat de indrukwekkende technologie achter AssistiveTouch gebruik maakt van "ingebouwde bewegingssensoren zoals de gyroscoop en versnellingsmeter, samen met de optische hartslagsensor en machine learning op het apparaat."

"De Apple Watch is zo'n handig hulpmiddel en deze functie zal dit apparaat openstellen voor zoveel verschillende mensen die het nog niet eerder hebben kunnen gebruiken", zei Furler.

"Door [toegankelijkheid] een beetje cool en algemeen beschikbaar te maken, wordt het een deel van de norm en maakt het typisch."

Tech Prioritering Toegankelijkheid

Steeds meer technologiebedrijven in het algemeen zijn begonnen prioriteit te geven aan toegankelijkheidsfuncties en deze breder beschikbaar te maken op alledaagse apparaten. Vorig jaar introduceerde Google een Look to Speak-app waarmee gebruikers naar links, rechts of omhoog kunnen kijken om te selecteren wat ze willen zeggen uit een lijst met zinnen, en de app spreekt de zinnen voor hen.

Andere platforms die meer toegankelijkheidsfuncties toevoegen, zijn onder meer Instagram die automatisch ondertiteling toevoegt aan Verhalen met een simpele sticker en Xbox die spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak-mogelijkheden toevoegt aan de Xbox Party Chat.

Furler zei dat het verbazingwekkend is dat toegankelijkheid steeds meer wordt besproken en beschikbaar wordt op onze alledaagse apparaten en de platforms die we regelmatig gebruiken. "Toegankelijkheid brengt in het algemeen zoveel acceptatie met zich mee dat we allemaal anders zijn," zei ze.

Ik hoop dat we vooruit blijven gaan met bedrijven die steeds meer denken buiten alleen zien en horen en ook denken aan cognitieve toegankelijkheid.

"In het grote geheel zullen hoe meer toegankelijkheidsfuncties we kunnen hebben, onze cultuur naar een plek brengen waar we begrijpen dat we allemaal anders zijn."

Ze zei dat ze denkt dat de toekomst van toegankelijkheid in technologie zal blijven voorzien in andere handicaps dan alleen blindheid of doofheid. "Lange tijd waren zicht en gehoor echt de focus van toegankelijkheid in termen van web- of technische toegankelijkheid", zei ze.

"Ik hoop dat we vooruit blijven gaan met bedrijven die steeds meer denken buiten alleen zien en horen en ook denken aan cognitieve toegankelijkheid."

Aanbevolen: