Returnal' is een verbluffende showcase van de bekwaamheid van de PlayStation 5

Inhoudsopgave:

Returnal' is een verbluffende showcase van de bekwaamheid van de PlayStation 5
Returnal' is een verbluffende showcase van de bekwaamheid van de PlayStation 5
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Returnal is de nieuwste game van Housemarque, de studio achter populaire PlayStation-items Super Stardust HD, Dead Nation en Resogun.
  • Het combineert op een organische manier een sijpelende sfeer met boeiende verhalen en verslavende gevechten.
  • De verbluffende presentatie en torenhoge productiewaarden zullen je naar binnen trekken, maar bangeriken kunnen worden afgeschrikt door de steile moeilijkheidsgraad.
Image
Image

PlayStation 5 exclusieve Returnal is een visuele knaller met nog wat glans en productiewaarde, maar het is ook een meedogenloos uitdagende inzending die minder ervaren gamers zou kunnen vervreemden.

Het laatste nieuws van Housemarque, de Finse studio die voorheen vol blaren zat met arcade-achtige shooters Dead Nation en Resogun. laatste val. Maar hoewel het er op het eerste gezicht misschien uitziet als een regelrechte sci-fi-shooter, is het eigenlijk een 'rogue-achtig', een steeds populairder wordend genre dat spelers van het grootste deel van hun voortgang bij de dood ontneemt.

De formule moedigt je aan om bij elke playthrough beter te worden en meer kennis op te doen. Het is een potentieel lonende lus die een verlangen aanwakkert om er weer in te duiken na het sterven, terwijl het ook langzame, gestage vooruitgang boekt in de richting van de verhalende conclusie van het spel. Returnal vertegenwoordigt het genre op zijn best, maar het zal waarschijnlijk niet degenen die eerder zijn steile uitdaging en repetitieve karakter hebben afgezworen, niet overtuigen.

Een presentatie die het waard is om voor te vechten

Het eerste dat opv alt in Returnal is niet een vurige aanval van een vijand met tentakels, maar de adembenemende presentatie ervan. Als Selene, een astronaut die haar schip op een mysterieuze planeet heeft laten neerstorten, word je meteen getrakteerd op enkele van de meest meeslepende beelden en geluiden die ooit een consolegame hebben geprezen.

De wereld ademt een angstaanjagende sfeer en is toch eindeloos aanlokkelijk. Het is een absolute traktatie om te verkennen. Elk van de zes gevarieerde biomen zit boordevol details, zit boordevol geheimen en is gevuld met fantasierijke slechteriken die gewoon smeken om het zakelijke einde van je arsenaal te halen.

Het doet ook geen pijn dat de DualSense-controller van de PS5 meer dan zijn gewicht draagt, waardoor de onderdompeling in een wereld die uit de geest van Ridley Scott zou kunnen zijn voortgekomen, wordt vergroot. Van lichte regenval tot aanvallen op de grond, de gamepad communiceert een scala aan bevredigende, tactiele sensaties.

De technologie zet je niet alleen in Selene's laarzen via slimme vibraties, maar helpt ook in gevechten. Een heel specifiek gerommel in je handpalmen voelen wanneer de krachtige alternatieve vuurmodus van een wapen wordt opgeladen, is een functie die ik nu in al mijn shooters wil.

Maar zelfs zonder deze welkome feedback, zou het uitroeien van kwaadaardige buitenaardse wezens geweldig zijn in Returnal. Dankzij de supersnelle bedieningselementen is schieten, ontwijken en van dichtbij toeslaan een bloedstollende, lachwekkende aangelegenheid. Gooi een verscheidenheid aan inventieve wapens en een even diverse line-up van lelijke aliens om ze op los te laten, en de bliksemsnelle gevechten van de game worden alleen geëvenaard door de gepolijste presentatie.

Bereid je voor om te mislukken…veel

De kwaliteit van het vuurgevecht is ook een zegen, omdat je veel tijd achter Selene's hightech hardware zult doorbrengen. De strikte rogue-achtige neigingen van Returnal zorgen ervoor dat je veel zult vechten en sterven. Elke dood brengt je terug naar het beginpunt van het spel, zelfs als je meerdere uren hebt besteed aan het proberen om verder te komen.

Image
Image

Maar hoewel je ongetwijfeld gefrustreerd zult zijn wanneer een lange run tot een onceremonieel einde komt, past Returnal de strafformule enigszins aan, waardoor het draaglijker wordt voor degenen die de cyclus niet waarderen.

Om te beginnen wordt enige vooruitgang behouden in de vorm van ontgrendelde wapenupgrades en traversal gear. Als je bijvoorbeeld de grappling-gadget hebt gekocht, hoef je er niet meer op te jagen. En hoewel niveaus en vijanden hetzelfde blijven, worden hun locaties bij elke run willekeurig gekozen.

Nog indrukwekkender, Returnal doet fantastisch werk door zijn verhaal organisch te weven in de malafide sjabloon. Selene ervaart deze vreemde, Groundhog Day-achtige lus in hetzelfde tempo als de speler, dus in plaats van als een willekeurige gameplay-monteur te komen, voelt de herhaling als een mysterieus deel van de reis.

De wereld ademt een angstaanjagende sfeer, maar is eindeloos aanlokkelijk en een absolute traktatie om te verkennen.

Returnal gebruikt dit concept vooral goed door middel van griezelige audiologs die Selene op haar vroegere zelf vindt, evenals verontrustende, afspeelbare flashback-/nachtmerriesequenties. In feite is de horror/sci-fi-verhaalvertelling van de game een hoogtepunt dat vergelijkbaar is met de presentatie en gameplay.

Returnal is niet alleen een van de beste redenen om een PS5 te bezitten, maar ook een goed afgestemde inzending waardoor het niche-genre meer mainstream aantrekkingskracht zou kunnen krijgen. Dat gezegd hebbende, moeten nieuwkomers in de inherent uitdagende formule weten dat de moeilijkheid ervan net zo beangstigend kan zijn als een hongerige xenomorf.

Aanbevolen: