De autorisatie van iTunes op oude of dode computers intrekken

Inhoudsopgave:

De autorisatie van iTunes op oude of dode computers intrekken
De autorisatie van iTunes op oude of dode computers intrekken
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga in iTunes naar Account > Autorisaties > Autorisatie van deze computer intrekken. Log in en klik op Deauthorize.
  • Of ga naar Account > Bekijk mijn account > log in> Apple ID Samenvatting > Autorisatie intrekken.
  • Deze tips werken ook voor de Muziek-app die iTunes op Macs in 2019 verving.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de autorisatie van iTunes op een computer intrekt waarvan u van plan bent af te komen, of die u al kwijt bent, om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot muziek, video's en andere inhoud die u via iTunes hebt gekocht Op te slaan. Deze aanwijzingen zijn van toepassing op iTunes 12 en hoger, maar zouden ook goed moeten werken voor eerdere versies.

In 2019 antwoordde Apple iTunes met een app genaamd Muziek op Macs (iTunes bestaat nog steeds op Windows). De instructies in dit artikel zijn ook van toepassing op het intrekken van de autorisatie van computers in de Muziek-app.

De autorisatie van iTunes op een Mac of pc intrekken

  1. Open iTunes op de computer waarvan je de autorisatie wilt intrekken.
  2. Ga naar Account > Autorisaties > Autorisatie van deze computer intrekken.

    Image
    Image
  3. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Autorisatie intrekken.

De autorisatie van een computer intrekken waartoe u geen toegang hebt

Autorisatie intrekken is eenvoudig als je toegang hebt tot de computer, maar wat als je de computer hebt verkocht en bent vergeten de autorisatie in te trekken? Of misschien wil je iTunes of Muziek intrekken op een niet-werkende computer die niet kan worden ingeschakeld.

Je kunt op elke computer inloggen met je Apple ID om iTunes op oude, ontbrekende of kapotte computers te autoriseren:

  1. Download iTunes als het niet op de computer staat.
  2. Ga naar Account > Bekijk mijn account.

    Image
    Image
  3. Log in met je Apple ID. Zorg ervoor dat het hetzelfde account is dat werd gebruikt om de computer te autoriseren waartoe u geen toegang hebt, maar die u nu wilt autoriseren.
  4. In de Apple ID Samenvatting sectie, selecteer Deauthorize All.

    Image
    Image
  5. Bevestig in het pop-upvenster dat u dit wilt doen.

Binnen een paar seconden wordt de autorisatie van alle computers in uw account ingetrokken.

Het is erg belangrijk om te begrijpen dat deze stap betekent dat elke computer die voorheen toegang had tot aankopen die via die Apple ID zijn gedaan, de autorisatie is ingetrokken. U moet dus degene die u wilt gebruiken opnieuw autoriseren.

Wat is iTunes-autorisatie?

Autorisatie is een vorm van DRM die wordt toegepast op bepaalde inhoud die wordt verkocht via de iTunes Store en andere online mediawinkels van Apple. In de begindagen van de iTunes Store was op alle nummers DRM toegepast om kopiëren te voorkomen. Nu iTunes-muziek DRM-vrij is, dekt autorisatie andere soorten aankopen, zoals films en tv.

Elke Apple ID kan maximaal vijf computers autoriseren om de DRM-beveiligde inhoud af te spelen die met dat account is gekocht. Dit aantal is van toepassing op Macs en pc's, maar niet op iOS-apparaten zoals de iPhone.

Aangezien iTunes-autorisaties door elkaar kunnen worden geschud, kunt u een onbeperkt aantal computers de autorisatie intrekken om die autorisatiesleuven opnieuw te openen voor andere computers. Als er bijvoorbeeld vijf computers zijn geautoriseerd, moet u een machtiging intrekken voordat u een nieuwe computer kunt autoriseren.

Opmerkingen over het intrekken van autorisatie in iTunes

  • De Deauthorize All optie is alleen beschikbaar als je tenminste twee geautoriseerde computers hebt.
  • U kunt de Deauthorize All methode eenmaal per 12 maanden gebruiken. Als je het het afgelopen jaar hebt gebruikt en het opnieuw nodig hebt, neem dan contact op met Apple om te zien of ze je kunnen helpen.
  • Maak de autorisatie van uw computer ongedaan voordat u Windows upgradet of nieuwe hardware installeert. In die gevallen kan iTunes een fout maken en denken dat één computer eigenlijk twee is. Autorisatie intrekken voorkomt dat.
  • Als je je abonneert op iTunes Match, kun je tot 10 computers gesynchroniseerd houden. Die limiet heeft hier niets mee te maken. Aangezien iTunes Match alleen muziek verwerkt, die DRM-vrij is, is de limiet van 10 computers van toepassing. Alle andere iTunes Store-content die niet compatibel is met iTunes Match is beperkt tot vijf autorisaties.

Aanbevolen: