Hoe verborgen bestanden en mappen in Windows te tonen of te verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe verborgen bestanden en mappen in Windows te tonen of te verbergen
Hoe verborgen bestanden en mappen in Windows te tonen of te verbergen
Anonim

Wat te weten

  • Open Configuratiescherm en selecteer Vormgeving en persoonlijke instellingen.
  • In Windows 11 en 10, selecteer File Explorer Options en ga naar View. Selecteer in Windows 8 en 7 Mapopties en ga naar View.
  • Kies in het gedeelte Verborgen bestanden en mappen om verborgen bestanden, mappen en stations weer te geven of te verbergen.

Dit artikel legt uit hoe u verborgen bestanden en mappen in Windows kunt weergeven of verbergen. Instructies zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Verborgen bestanden en mappen weergeven of verbergen in Windows

Verborgen bestanden worden meestal om een goede reden verborgen - het zijn doorgaans kritieke bestanden, en als ze aan het zicht worden onttrokken, zijn ze moeilijker te wijzigen of te verwijderen.

Het kan zijn dat je deze bestanden moet zien omdat je te maken hebt met een Windows-probleem, en je hebt toegang nodig tot een van deze belangrijke bestanden om te bewerken of te verwijderen. Natuurlijk, als verborgen bestanden worden weergegeven, maar je wilt ze verbergen, is het gewoon een kwestie van de instelling ongedaan maken.

Het is niet moeilijk om verborgen bestanden en mappen in Windows te tonen of te verbergen. Om een van beide te bereiken, zie hieronder:

  1. Open Configuratiescherm.

    Als je vertrouwd bent met de opdrachtregel, is er een snellere manier om dit voor elkaar te krijgen. Zie het gedeelte Meer hulp … onderaan de pagina en ga dan naar stap 4.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Vormgeving en personalisatie link.

    Als u het Configuratiescherm zo bekijkt dat u alle koppelingen en pictogrammen ziet, maar geen ervan is gecategoriseerd, ziet u deze koppeling niet en gaat u verder met stap 3.

    Image
    Image
  3. Selecteer File Explorer Options (Windows 11/10) of Folder Options (Windows 8/7).

    Image
    Image
  4. Selecteer de View tab.

    Image
    Image
  5. In de Geavanceerde instellingen sectie, zoek de Verborgen bestanden en mappen categorie.

    Je zou het onderaan moeten kunnen zien zonder te scrollen. Er zijn twee opties.

    Image
    Image
  6. Kies wat je wilt doen:

    • Verborgen bestanden, mappen of stations niet weergeven verbergt de bestanden, mappen en stations waarvoor het kenmerk verborgen is ingeschakeld.
    • Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven laat je de verborgen gegevens zien.
  7. Selecteer OK onderaan.

Je kunt testen of verborgen bestanden daadwerkelijk worden verborgen door naar de C:\-schijf te bladeren. Als je not een map ziet met de naam ProgramData, dan worden verborgen bestanden en mappen aan het zicht onttrokken.

$NtUninstallKB-mappen bevatten informatie die nodig is om updates te verwijderen die u van Microsoft hebt ontvangen. Hoewel het onwaarschijnlijk is, is het mogelijk dat u deze mappen niet ziet, maar toch correct is geconfigureerd om verborgen mappen en bestanden te bekijken. Dit kan het geval zijn als u nog nooit updates voor uw besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Meer hulp bij instellingen voor verborgen bestanden

Een snellere manier om Opties voor bestandsverkenner (Windows 11/10) of mapopties (Windows 8/7/Vista/XP) te openen, is door de opdracht control folders in te voeren in het dialoogvenster Uitvoeren. U kunt het dialoogvenster Uitvoeren in elke versie van Windows op dezelfde manier openen: met de toetsencombinatie Windows-toets + R.

Dezelfde opdracht kan worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt.

Houd er ook rekening mee dat het inschakelen van verborgen bestanden en mappen niet hetzelfde is als het verwijderen ervan. Items die zijn gemarkeerd als verborgen zijn gewoon niet meer zichtbaar - ze zijn niet weg.

Aanbevolen: