Apple plant gratis een verbluffende upgrade naar uw AirPod Pro's

Apple plant gratis een verbluffende upgrade naar uw AirPod Pro's
Apple plant gratis een verbluffende upgrade naar uw AirPod Pro's
Anonim

De meeste nieuwe functies vereisen tegenwoordig een nieuw apparaat - zie de Apple Watch voor voorbeelden. Spatial Audio geeft je echter een volledig theatergeluidssysteem voor films en tv met alleen een software-update.

Image
Image

Het komt zelden voor dat een bedrijf een belangrijke stap voorwaarts in functies aanbiedt zonder u te vragen een gloednieuw apparaat te kopen om het te gebruiken. Apple is niet anders, met veel nieuw aangekondigde functies die een nieuwe Apple Watch of iPhone vereisen om volledig te kunnen profiteren van bijgewerkte software-toevoegingen. Nu brengt Apple echter een geheel nieuwe manier om tv en films op hun apparaten te ervaren via AirPod Pro: Spatial Audio.

Achter de schermen: Naast een hele reeks nieuwe OS-updates voor iOS, macOS, iPadOS, watchOS en tvOS, bracht Apple Senior AirPods Firmware Engineer, Mary-Ann Ionascu, tijdens WWDC om te praten over de nieuwe audiofunctie. Kortom, het Apple-team heeft een algoritme uitgewerkt om de illusie te creëren dat geluid uit alle richtingen op je afkomt: links, rechts, voor, achter en zelfs boven je hoofd. Het zal werken, zei Ionascu, met Dolby 5.1, 7.1 en Dolby Atmos, waardoor het perfect is voor het bekijken van inhoud die is gecodeerd voor die audio op je iPad of iPhone (of Apple TV, misschien).

Geavanceerde audio: zelfs als je je hoofd beweegt, zei ze, zullen je AirPod Pro's volgen waar je hoofd terechtkomt en de audio plaatsen alsof het nog steeds uit de scherm voor u, in plaats van het direct op uw hoofd te richten. Als u bijvoorbeeld uw iPad verplaatst, houdt Spatial Audio daar ook rekening mee en zorgt u voor een voorspelbaar geluidsveld tijdens uw kijkervaring.

Bottom line: als je zo'n haasje-over-upgrade naar je geluidssysteem krijgt, zou dat meestal betekenen dat je een nieuwe set AirPods moet kopen. Gelukkig voor degenen onder ons die net die oordopjes van minder dan een jaar oud hebben gekocht, kan Apple deze verbluffend nuttige upgrade doorgeven met een eenvoudige software-update, opgenomen in de nieuwe OS-systemen (die beschikbaar zullen zijn voor ontwikkelaars als een bèta in juli, en de rest van ons waarschijnlijk in de herfst).

Aanbevolen: