Wonder Workshop Dash Review: dit verbonden speelgoed is klaar om te rollen

Inhoudsopgave:

Wonder Workshop Dash Review: dit verbonden speelgoed is klaar om te rollen
Wonder Workshop Dash Review: dit verbonden speelgoed is klaar om te rollen
Anonim

Bottom Line

Kinderen zullen aangetrokken worden tot Dash vanwege zijn leuke activiteiten, maar de programmeerlessen en uitbreidbaarheid zullen op de lange termijn meer waarde bieden.

Wonder Workshop Dash

Image
Image

We hebben de Wonder Workshop Dash gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Dash-robot van Wonder Workshop lijkt misschien een beetje onaangenaam wanneer je er voor het eerst een glimp van opvangt, met dat grote, pulserende oog dat je altijd in de gaten lijkt te houden. Zet deze blauw-oranje plastic vriend echter op en alle aanvankelijke misvattingen zullen zeker verdwijnen. Dash is een genot, rollend en ravottend met gemak terwijl het veel persoonlijkheid inpakt door zijn geluiden en bewegingen.

Beter nog, Dash is niet alleen speelgoed: het is een leermiddel dat is ontworpen om jonge geesten te betrekken en hen te helpen de basisprincipes van coderen te begrijpen. En het groeit naarmate de vaardigheden van uw kinderen groeien, wat in de loop van de tijd steeds grotere uitdagingen biedt. Het cycloptisch verbonden speelgoed van Wonder Workshop is niet goedkoop, maar het is een investering die de moeite waard is voor ouders die meer STEM-leren in huis willen halen.

Image
Image

Ontwerp: Roly-poly en robuust

In tegenstelling tot veel zwervende robots die bedoeld zijn om codeervaardigheden aan te scherpen, wordt de Wonder Workshop Dash volledig kant-en-klaar in de doos geleverd. Bouw-je-eigen-bot-kits zoals de Makeblock mBot en Boe-Bot Robot Kit zijn geweldig voor oudere kinderen, ze tillen LEGO-achtige montage naar een ander niveau met computerborden en draden, terwijl ze kinderen een praktische rol geven bij het maken ervan, maar jongere kinderen hebben meestal behoorlijk wat hulp nodig. Niet zo met Dash.

Dash komt uit de doos, klaar om te spelen - zodra het is opgeladen met de meegeleverde micro-USB-kabel, natuurlijk - en je kunt er meteen mee aan de slag door een van de Wonder Workshop-apps te downloaden en draadloos een compatibel apparaat aan te sluiten via Bluetooth. Niet elke smartphone of tablet staat op de lijst van het bedrijf, maar nogmaals, we weten niet zeker of de lijst volledig is. We gebruikten bijvoorbeeld een iPhone XS Max, die niet op de lijst staat. Het werkte prima, net als onze originele iPad Air. Android-, Kindle- en Chromebook-apparaten zijn ook compatibel.

Het is stevig gebouwd zoals een kindvriendelijk speelgoed zou moeten zijn, wat weer in sterk contrast staat met sommige maak-je-eigen-kits die bots produceren die je waarschijnlijk zou moeten repareren na een duik van de trap. Dash ziet eruit alsof het wat misbruik kan hebben.

De Dash-robot heeft sensoren (infrarood, nabijheid en potentiometers) over het hele frame, dat eruitziet als een cluster van blauwe, plastic ballen, maar het voelt niet in de verste verte fragiel aan. Het is stevig gebouwd zoals een kindvriendelijk speelgoed zou moeten zijn, wat weer in sterk contrast staat met sommige maak-je-eigen-kits die bots produceren die je waarschijnlijk zou moeten repareren na een duik van de trap. Dash ziet eruit alsof het wat misbruik kan hebben.

Wonder Workshop wijst op ongeveer drie uur speeltijd zonder één keer opladen, wat minder dan een uur zou moeten duren om vol te raken. Die schattingen zijn gecontroleerd in onze eigen tests, en dat is een solide hoeveelheid speeltijd. Afgezien van de oplaadkabel, zijn de enige andere accessoires die in de doos zitten een paar klikbevestigingen die op het hoofd van Dash worden aangesloten, zodat je kunt bouwen op LEGO-creaties om Dash verder aan te passen en misschien je eigen leuke games en speurtochten te maken.

Installatie en toegankelijkheid voor kinderen: klaar voor gebruik

Zoals gezegd, is er niet al te veel leercurve om aan de slag te gaan met Dash. Je moet de compatibele apps downloaden van de App Store of Play Store en de robot binnen elke app koppelen, maar als je kind vertrouwd is met smartphones en tablets, dan zou hij of zij in staat moeten zijn om de meeste kernnavigatie en bediening aan te kunnen. Uw hulp kan nodig zijn bij het lezen van tekst, afhankelijk van de leesvaardigheid van het kind, en bij het helpen met lastige programmeeruitdagingen.

Image
Image

Software: Kleurrijk en uitgebreid

Dash werkt met vier kern-Wonder Workshop-apps, met een aantal extra opties beschikbaar. De Wonder-app is de grootste trekpleister, omdat het honderden toegankelijke codeeruitdagingen biedt in een videogame-achtige kaartprogressie. In plaats van te proberen jonge kinderen te bombarderen met coderingsconcepten, gebeurt het allemaal via slepen-en-neerzetten-pictogrammen die u in een constellatie-achtig patroon rangschikt. Het helpt patronen en processen te versterken waarmee uw kinderen kunnen groeien en uiteindelijk andere apps kunnen gebruiken met meer technische, complexe uitdagingen.

Blockly hanteert een andere benadering van codeerinstructie, met slepen-en-neerzetten van tekst en nummersegmenten die u uitlijnt om een reeks gebeurtenissen te creëren. Het begint gemakkelijk, maar gaat geleidelijk aan in de loop van de tijd, waardoor dit er een is waar kinderen mee kunnen leren. Ondertussen draait het bij de Go en Path-apps allemaal om plezier. Go is eigenlijk gewoon een bedieningspaneel, waarmee je Dash kunt besturen zoals je wilt en met de lichten en geluiden kunt spelen, terwijl Path je een route op het scherm laat tekenen die Dash kan repliceren in de echte wereld om je heen.

Dash is niet alleen speelgoed: het is een leermiddel dat is ontworpen om jonge geesten te betrekken en hen te helpen de basisprincipes van coderen te begrijpen.

Geavanceerde programmeurs met een iPad kunnen in Apple's Swift Playgrounds-app graven, die Dash-compatibele uitdagingen op een hoger niveau heeft dan wat de eigen apps van Wonder Workshop bieden, terwijl de Xylo-app speciaal is ontworpen voor gebruik met een optionele add- op accessoire.

Controls en prestaties: gemakkelijk te begrijpen

We vonden het vrij eenvoudig om Dash te besturen met het bedieningspaneel of de tekenbesturing, en onze zes jaar oude testassistent nam de besturing meteen over. Dash reageert en werkt zoals verwacht, zonder vreemde storingen of significante ongelukken tijdens onze tests. Het kan zijn dat je het moet steunen als het omv alt of het moet worden verwijderd van een vastgelopen draad of kleed, maar dat hoort bij het gebied met alle bestuurbare verbonden speelgoed.

Image
Image

Educatieve waarde: leren en spelen

Er is een reden waarom de Dash-robot tegenwoordig op tienduizenden scholen wordt aangetroffen, inclusief de kleuterschool die onze jonge assistent het laatst heeft bezocht: hij vindt de juiste plek tussen plezier en educatie, en is constant vermakelijk, zelfs als hij informeert en leert. Dash is erg leuk als een soort moderne RC-auto, terwijl je ermee door je huis of oprit rijdt terwijl je met lichten zwaait en gekke geluiden maakt.

Natuurlijk is er zoveel meer aan de hand als je kind bereid en in staat is om deel te nemen, en zelfs als hij of zij geen openlijke interesse toont in het leren van codeervaardigheden, helpen de basisprincipes hier om kritisch denken aan te moedigen hetzelfde. Beter nog, de speurtochten zijn gewoon leuk. Het voelt nooit saai of eentonig, en de mix van spelen en leren is nogal harmonieus.

Er is zoveel meer aan de hand als je kind bereid en in staat is om deel te nemen, en zelfs als hij of zij geen openlijke interesse toont in het leren van codeervaardigheden, helpen de basisprincipes hier toch om kritisch denken aan te moedigen.

Bottom Line

Dash kan op zichzelf nogal wat, maar er zijn tal van optionele upgrades als je op zoek bent naar nieuwe speelopties. Er is bijvoorbeeld een bevestigbare xylofoon die Dash kan spelen met de eerder genoemde Xylo-app, of een Sketch Kit waarmee Dash geometrische vormen kan tekenen en je code tot leven laat komen terwijl de robot door je kamer ritselt. Andere add-ons zijn een Puzzlets-kit met kleine tegels waarmee kinderen kunnen spelen en leren zonder een scherm, plus een Launcher-hulpstuk waarmee Dash dingen rond kan gooien. Wat voor soort ouders willen dat nu niet in hun huis?

Prijs: het is een investering

Voor $ 149,99 voor de Dash-robot zelf en $ 30-40 per stuk voor veel van de add-on-kits (Puzzlets is $ 90), is dit verbonden leerspeelgoed zeker niet goedkoop. Er zijn meer betaalbare opties, waaronder veel die je zelf kunt bouwen, maar we denken dat het brede scala aan activiteiten en het duurzame ontwerp de Dash de moeite waard maken om wat geld aan uit te geven.

Deze bot is duurder dan sommige, maar met een duurzaam ontwerp, charmante persoonlijkheid en geen montage vereist, is het een perfecte keuze voor ouders die niet willen poepen met een doos met onderdelen voordat het plezier en leren kan zelfs beginnen.

Image
Image

Wonder Workshop Dash vs. Makeblock mBot

De Makeblock mBot is een belangrijk voorbeeld van een leer-/codeerrobot die goedkoper is, maar ook niet uit de doos wordt gemonteerd. Het is gericht op een iets geavanceerdere leeftijdsgroep van acht jaar en ouder, en hoewel het niet hoeft te worden gesoldeerd, is er waarschijnlijk nog steeds ouderlijke hulp nodig voor jongere kinderen. De mBot-app-ervaring heeft niet dezelfde cartoonachtige glans als Dash, maar de kit is een leuk, goedkoper alternatief dat we de laatste tijd voor ongeveer $ 60- $ 70 hebben zien verkopen.

Dash om er een te krijgen

Dash doet de merknaam Wonder Workshop eer aan: het is een geweldig leerspeelgoed en een robotvriend voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar programmeren en technologie, of voor ouders die willen dat hun kinderen spelen met iets dat zowel educatief als entertainend is, zelfs als de kinderen beseffen het niet. Deze bot is duurder dan sommige, maar met een duurzaam ontwerp, charmante persoonlijkheid en geen montage vereist, is het een perfecte keuze voor ouders die niet willen poepen met een doos met onderdelen voordat het plezier en leren kan beginnen.

Specs

  • Productnaam Workshop Dash
  • Product Merk Wonder
  • UPC 0857793005008
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 8,5 x 8,1 x 7,2 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Batterijcapaciteit 3 uur
  • Poorten microUSB

Aanbevolen: