Hoe spraak naar tekst op Android in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe spraak naar tekst op Android in te stellen
Hoe spraak naar tekst op Android in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Tik in een tekstveld op Spraakinvoer. Wanneer u spreekt, wordt spraak weergegeven als tekst. Tik nogmaals op Spraakinvoer om te bewerken en vervolgens op Verzenden of Opslaan.
  • Als u instellingen wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer > Schermtoetsenbord > Gesproken typen via Google.

Android-telefoons worden geleverd met een spraak-naar-tekst-converter waarmee je tekstberichten, e-mails en andere tekst die je normaal typt, kunt dicteren met het schermtoetsenbord. Het is standaard ingeschakeld. Dit is wat u moet weten om het meeste uit spraak-naar-tekst op Android te halen.

Hoe spraak naar tekst te gebruiken op Android

Je kunt je stem meteen gaan gebruiken om tekst te dicteren, in elke app waarin je normaal gesproken typt met het schermtoetsenbord.

  1. Start elke app waarin u kunt typen, zoals E-mail of Berichten, en tik vervolgens in een tekstveld zodat het schermtoetsenbord verschijnt.
  2. Tik op het Voice Input pictogram, dat eruitziet als een microfoon.

    Op het Gboard-toetsenbord (de standaard voor veel Android-telefoons), bevindt het zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Als u een ander toetsenbord gebruikt, is dit mogelijk ergens anders. Tik op het populaire Swype-toetsenbord bijvoorbeeld op de kommatoets en houd deze ingedrukt om de microfoon te krijgen.

  3. Terwijl je spreekt, zou je spraak automatisch moeten zien omgezet in tekst.

    Als je sommige toetsenborden gebruikt (zoals Swype of Grammarly), zie je mogelijk een venster met een microfoonknop terwijl je dicteert. Tik hierop om te wisselen tussen opnemen en pauzeren.

  4. Als je klaar bent, tik je een tweede keer op het pictogram Spraakinvoer om de vertaalde tekst te bewerken zoals je normaal zou doen, en Verzendenof Save de tekst naar wens.

    Image
    Image

Als je een Samsung-telefoon hebt, zie je mogelijk wat extra tekstbewerkingsopties onderaan het spraakinvoervenster. Je kunt interpunctie toevoegen, zoals een komma of punt, of de backspace-toets gebruiken om hele woorden tegelijk te wissen.

Deze spraak-naar-tekst-conversie verschilt van het gebruik van uw Android-telefoon om tekst hardop voor te lezen.

Hoe spraak naar tekst op Android aan te passen

Je kunt de spraak-naar-sms-functie van je telefoon meteen gaan gebruiken, maar je kunt ook het gedrag aanpassen.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer.
  2. Tik op Schermtoetsenbord.

    Image
    Image
  3. Tik op Google spraakgestuurd typen.
  4. Als uw voorkeurstaal nog niet is geselecteerd, tikt u op Talen om deze te kiezen.

    Als je op je telefoon wilt kunnen dicteren als er geen internetverbinding beschikbaar is, tik je op Offline spraakherkenning. Als uw voorkeurstaal nog niet is geïnstalleerd, tikt u op Alle en downloadt u de taal van uw keuze.

  5. Je kunt ook bepalen hoe de spraak-naar-tekst-engine reageert op obscene taal. Als een mogelijk aanstootgevend woord wordt gedicteerd, wordt dat woord standaard met sterretjes weergegeven. Je kunt dit regelen door Aanstootgevende woorden verbergen in of uit te schakelen.

    Image
    Image

Tips om het meeste uit spraak-naar-tekst te halen

Spraak gebruiken in plaats van typen is een krachtige manier om tijd te besparen en efficiënter te werken, aangezien je een bericht vrijwel zeker sneller kunt dicteren dan typen. Hier zijn enkele tips om het meeste uit tekst naar spraak te halen.

  • Spreek duidelijk en langzaam. Als u snel praat of woorden door elkaar ha alt, zal de spraakvertaling minder nauwkeurig zijn en zult u tijd moeten verspillen aan het bewerken ervan nadat het vertaald is.
  • Spreek interpunctie als je praat. Het klinkt in eerste instantie misschien raar, maar je kunt gepolijste, read-to-send-berichten maken door de interpunctie als onderdeel van het bericht uit te spreken, bijvoorbeeld door te zeggen: "Hallo, hoe gaat het met je vraagteken, ik ben in orde, punt uit."
  • Voeg items toe aan het persoonlijke woordenboek U kunt gespecialiseerde woorden toevoegen die u vaak gebruikt, evenals namen van mensen en plaatsen waar Android moeite mee heeft. Voeg toe aan het woordenboek door te zoeken naar " dictionary" in de app Instellingen en tik vervolgens op + om het aan het woordenboek toe te voegen.
  • Vermijd lawaaierige omgevingen. U krijgt betere resultaten door te dicteren in stille ruimtes.

Aanbevolen: