Hoe de beste PS4-cameraplaatsing te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe de beste PS4-cameraplaatsing te vinden
Hoe de beste PS4-cameraplaatsing te vinden
Anonim

Wat te weten

  • De PS4-camera moet ongeveer 15 tot 15 cm boven het hoofd van de speler zijn tijdens het spelen van PSVR-games.
  • Zit minstens anderhalve meter van de camera af, of anderhalve meter afstand als je moet staan en de bewegingscontrollers moet gebruiken.
  • Om de camerahoeken van je PS4 te testen, ga je naar Instellingen > Apparaten > PlayStation Camera > PlayStation-camera aanpassen.

In dit artikel wordt de beste plaatsing voor een PS4-camera uitgelegd als je het meeste uit PlayStation VR wilt halen.

Hoe de beste PS4-cameraplaatsing te vinden

De twee voor de hand liggende plaatsen waar je zou denken om de PS4-camera te plaatsen, zijn boven of onder je tv-scherm. Maar de Playstation VR heeft geen televisie nodig. Het scherm bevindt zich in de headset en de bedieningselementen zijn gebaseerd op de gezichtslijn van de camera naar de PSVR-headset en de dual-shock- of bewegingscontrollers in onze handen.

Het enige dat de tv speelt in het proces, is dat we onze gameplek waarschijnlijk hebben ingesteld op basis van de locatie. Maar PSVR-games zijn anders dan normale games. Terwijl sommige geweldig zijn om te spelen terwijl je op een bank zit, kan het zijn dat je voor andere moet staan en bewegen. Dus belangrijker dan de plaatsing van de televisie is de ruimte waarin je gaat staan en spelletjes gaat spelen.

En dit hoeft niet recht voor de tv te zijn.

Voor de meesten van ons zal de camera waarschijnlijk boven of onder de tv komen, omdat we onze speelruimte hebben ontworpen om er ruimte voor te bieden. Maar als je niet genoeg ruimte direct voor het grote scherm hebt, kun je de PS4-camera aan een andere muur laten monteren of zelfs aan een verstelbare paal zoals een microfoonstandaard. Het belangrijkste is om de juiste speelruimte voor de camera te hebben.

Bottom Line

Waar je de PS4-camera plaatst, is een essentieel onderdeel van het proces als het gaat om een optimale virtual reality-ervaring. De plaatsing van de PSVR-headset op je hoofd bepa alt de helderheid van de beelden, maar de locatie van de PlayStation-camera bepa alt hoe goed het systeem je volgt. Als je problemen ondervindt bij het spelen van PSVR-games, met name problemen met slechte tracking, wil je misschien de plaats van de PS4-camera wijzigen.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor de juiste plaatsing van de PS4-camera en PSVR?

Sony's officiële aanbevolen speelruimte is 3 meter lang en 6 meter breed. Dit gebied omvat ongeveer 60 cm dode ruimte tussen de camera en het begin van het speelbare gebied. Maar maak je geen zorgen, dit is een conservatieve aanbeveling. In werkelijkheid kun je met minder ruimte spelen, hoewel je nog steeds minimaal anderhalve meter van de camera verwijderd wilt zijn voor games waarin je kunt zitten en spelen en idealiter twee meter verderop als je moet staan en de bewegingscontrollers moet gebruiken.

Je moet ook letten op eventuele lichtbronnen binnen of achter de speelruimte. Het PSVR-systeem werkt doordat de camera het licht van de PSVR-headset, dual-shock-controller en bewegingscontrollers oppikt. Felle lichten in of achter de speelruimte kunnen trackingproblemen veroorzaken, dus let op eventuele lampen of zelfs LED-klokken die de camera kan oppikken. Zelfs zonlicht dat door een raam naar binnen v alt, kan mogelijk een probleem veroorzaken.

Hoe hoog moet de PlayStation 4-camera zijn?

De ideale hoogte is ongeveer zes tot twaalf centimeter boven het hoofd van de speler. Het probleem met deze aanbeveling is natuurlijk dat verschillende spelers zich op verschillende hoogtes bevinden, vooral als zowel volwassenen als kinderen VR-games spelen. De hoogte verandert ook afhankelijk van of je staat of zit.

Tenzij je wilt investeren in een microfoonstandaard of luidsprekerpaal en de hoogte wilt aanpassen op basis van de speler en speelstijl, moet je een hoogte kiezen op basis van de mensen die het systeem het vaakst gebruiken. Voor de meesten van ons is een hoogte van vier tot zes voet prima. Iets boven het hoofd kan ideaal zijn, maar zolang de camera een duidelijk beeld van het speelveld krijgt, zou het geen probleem moeten zijn om de controllers te volgen.

Hoe u uw PS4-camerahoeken kunt testen

Nadat je alles hebt ingesteld zoals jij het wilt, moet je de plaatsing testen. Dit proces laat je zien wat de camera ziet en kan je helpen obstakels of mogelijke problemen met de verlichting op te sporen.

  1. Ga naar het startscherm van PlayStation.
  2. Kies de Instellingen optie in het hoofdmenu. Dit is de knop die op een koffer lijkt.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  4. Kies PlayStation Camera.

    Image
    Image
  5. Selecteer Pas PlayStation Camera aan.

    Image
    Image
  6. Je ziet het perspectief van de PlayStation Camera met een vak op het scherm. Om de camera aan te passen, beweeg je zodat je hoofd in de doos zit en druk je vervolgens op X op je controller.

  7. Herhaal dit proces nog twee keer voor verschillende delen van het scherm. Als de camera je niet registreert, pas dan de verlichting in de kamer aan.

Aanbevolen: