Hoe te kopiëren en plakken op een iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe te kopiëren en plakken op een iPhone
Hoe te kopiëren en plakken op een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Tekst kopiëren: Tik en houd vast totdat het eerste woord is gemarkeerd. Sleep totdat je alle tekst die je wilt kopiëren hebt gemarkeerd en tik vervolgens op Kopiëren.
  • Een link kopiëren: Houd de link ingedrukt en tik vervolgens op Copy in het menu. Een afbeelding kopiëren: Tik op de afbeelding, houd deze vast en tik vervolgens op Copy.
  • Plakken: in de app waarin je wilt plakken wat je hebt gekopieerd, dubbeltik of blijf ingedrukt houden, afhankelijk van de app, en selecteer vervolgens Plakken.

Dit artikel legt uit hoe je de kopieer- en plakfuncties op een iPhone of een ander iOS-apparaat, zoals een iPad of iPod touch, kunt gebruiken. Instructies hebben betrekking op iOS 14 en eerder.

Tekst kopiëren en plakken op iPhone

De kopieer- en plakopdrachten zijn toegankelijk via een pop-upmenu. De meeste apps ondersteunen deze functie.

  1. Zoek de tekst die u wilt kopiëren.
  2. Tik op een woord of gebied van het scherm en houd uw vinger ingedrukt totdat een venster verschijnt dat de geselecteerde tekst vergroot. Als het verschijnt, verwijder je je vinger. Het kopieer- en plakmenu verschijnt en het woord of gedeelte van de tekst waarop je hebt getikt, wordt gemarkeerd.

    Afhankelijk van de app kunnen er verschillende opties zijn wanneer het menu verschijnt.

    Image
    Image
  3. Sleep de handvatten (cirkels) aan de randen van het gemarkeerde woord of gedeelte om meer tekst te selecteren. Tik en sleep een van de blauwe lijnen in de richting die u wilt selecteren: links en rechts, omhoog en omlaag. Het menu verschijnt opnieuw wanneer u stopt met selecteren.

    Image
    Image
  4. Als de tekst die je wilt kopiëren is gemarkeerd, tik je op Copy. De gekopieerde tekst wordt opgeslagen op een virtueel klembord. Nadat je op een optie in het menu hebt getikt, verdwijnt het menu.

    Het klembord kan slechts één gekopieerd item (tekst, afbeelding, link of een ander item) tegelijk bevatten. Als je het ene item kopieert en dan iets anders kopieert, verlies je het eerste item.

    Image
    Image
  5. Ga naar de app waarnaar je de tekst wilt kopiëren. Het kan dezelfde app zijn waaruit je het hebt gekopieerd, zoals het kopiëren van tekst van de ene e-mail naar de andere in Mail, of een andere app, zoals het kopiëren van iets van de Safari-webbrowser naar een takenlijst-app.
  6. Tik op de locatie in de app of het document waar je de tekst wilt plakken en houd je vinger ingedrukt totdat het vergrootglas verschijnt. Als dit het geval is, ha alt u uw vinger weg en het pop-upmenu verschijnt. Tik op Plakken om de tekst te plakken.

    Image
    Image
  7. Wanneer u in een document plakt dat woorden bevat, sleept u uw vinger nadat het vergrootglas verschijnt om de cursor te plaatsen waar u de nieuwe tekst wilt laten verschijnen.

Links kopiëren op een iPhone

Om een link te kopiëren, tikt u op de link en houdt u deze vast totdat een menu onder aan het scherm verschijnt met de URL van de link bovenaan. Tik op Kopiëren. Plak het met dezelfde stappen als andere tekst.

Image
Image

Afbeeldingen kopiëren op een iPhone

Je kunt ook afbeeldingen op de iPhone kopiëren en plakken. Om dat te doen, tikt u op de afbeelding en houdt u deze vast totdat er onderaan een menu verschijnt met Copy als optie. Afhankelijk van de app kan dat menu onder aan het scherm verschijnen.

Niet alle apps ondersteunen het kopiëren van afbeeldingen.

Image
Image

Geavanceerde functies: opzoeken, delen en universeel klembord

Het kopieer-en-plak-menu bevat meer opties dan deze. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

  • Look Up: om de definitie van een woord te krijgen, tikt u op het woord en houdt u het vast totdat het is geselecteerd. Tik vervolgens op Look Up om een woordenboekdefinitie, voorgestelde websites en meer te krijgen.
  • Share: Nadat je tekst hebt gekopieerd, is plakken niet het enige dat je kunt doen. Misschien deelt u het liever met een andere app zoals Twitter, Facebook of Evernote, bijvoorbeeld. Om dat te doen, selecteert u de tekst die u wilt delen en tikt u op Delen in het pop-upmenu om het deelblad onder aan het scherm weer te geven (alsof u op het vak met de pijl die eruit komt) en de andere apps waarmee je kunt delen.
  • Universal Clipboard: Als je een iPhone en een Mac hebt en beide zijn geconfigureerd om de Handoff-functie te gebruiken, gebruik dan het Universal Clipboard om tekst op je iPhone te kopiëren en te plakken op uw Mac, of omgekeerd, met iCloud.

Aanbevolen: