Hoe Safari-bladwijzers en favorieten te organiseren

Inhoudsopgave:

Hoe Safari-bladwijzers en favorieten te organiseren
Hoe Safari-bladwijzers en favorieten te organiseren
Anonim

Bladwijzers lopen vaak uit de hand. Een manier om ze onder controle te krijgen en te houden, is door ze in mappen op te slaan. Het proces is natuurlijk gemakkelijker als u mappen instelt voordat u bladwijzers gaat toevoegen en bewerken, maar het is nooit te laat om alles te ordenen.

De stappen en screenshots hier zijn uitgevoerd in versie 13.0.3 van Safari, maar zouden ook van toepassing moeten zijn op oudere versies.

De Safari-zijbalk

De gemakkelijkste manier om je bladwijzers te beheren is via de Safari-zijbalk (ook wel de bladwijzereditor genoemd). Om de Safari-zijbalk te openen, klikt u op Bookmarks > Show BookmarksIn oudere versies van Safari kan het menu-item Show All Bookmarks zeggen

Image
Image

Een alternatieve methode om de Safari-zijbalk weer te geven, is door de Sidebar-knop in de Safari-werkbalk te gebruiken.

Image
Image

Met de Safari-zijbalk geopend, kunt u bladwijzers toevoegen, bewerken en verwijderen, evenals mappen of submappen toevoegen of verwijderen.

Er zijn twee belangrijke plaatsen om bladwijzers en bladwijzermappen op te slaan: de Favorieten balk en het Bladwijzers menu.

De favorietenbalk

De Favorieten-balk bevindt zich aan de bovenkant van het Safari-venster. Het is misschien niet zichtbaar, afhankelijk van hoe je Safari hebt ingesteld, maar het is eenvoudig in te schakelen: selecteer gewoon de View > Show Favorites Bar.

Image
Image

De Favorieten balk is een geweldige plek om je favoriete websites bij de hand te houden, hetzij als individuele links of in mappen. Het aantal afzonderlijke links dat u horizontaal op de werkbalk kunt opslaan, is natuurlijk beperkt tot uw schermbreedte, maar u kunt ze zien en openen zonder op een vervolgkeuzemenu te klikken. Als u links in plaats van mappen in de Bookmarks-balk plaatst, kunt u de eerste negen ervan openen met sneltoetsen in plaats van met de muis.

Het gebruik van mappen in plaats van links in de Favorieten balk maakt een bijna eindeloze reeks websites direct beschikbaar vanuit de balk. Overweeg anders om de Favorieten-balk te reserveren voor sites die u dagelijks of minstens één keer per week bezoekt, en al het andere op te slaan in het Bookmarks menu.

Het bladwijzermenu

Het Bookmarks menu biedt drop-down toegang tot bladwijzers en/of mappen met bladwijzers, afhankelijk van hoe u besluit het te organiseren. Het biedt ook een tweede manier om toegang te krijgen tot de Favorieten-balk, evenals tot bladwijzergerelateerde opdrachten. Als u de Favorieten-balk uitschakelt, misschien om meer schermruimte te krijgen, kunt u deze nog steeds openen vanuit het Bookmarks-menu.

Voeg een map toe aan de favorietenbalk of het bladwijzermenu

Een map toevoegen aan de Favorieten balk of het Bookmarks menu is eenvoudig; het lastigste is om te beslissen hoe u uw mappen instelt. Sommige categorieën, zoals Nieuws, Sport, Weer, Tech, Werk, Reizen en Winkelen, zijn universeel, of op zijn minst vrij voor de hand liggend. Anderen, zoals knutselen, tuinieren, houtbewerking of huisdieren, zijn persoonlijker.

Overweeg een tijdelijke categorie toe te voegen voor de sites die u misschien kort bezoekt, maar waar u later, wanneer u meer tijd heeft, naar terug wilt keren. Dit zouden sites moeten zijn waarvan u niet permanent een bladwijzer zou maken, maar die interessant genoeg zijn om te bekijken, alleen niet op dit moment. Als je ze samenvoegt in een Temp-map, zullen ze nog steeds angstaanjagend snel opstapelen, maar ze zullen in ieder geval allemaal op één plek staan.

Uw bladwijzers een naam geven

Een map toevoegen:

  1. Selecteer Bookmarks > Bladwijzermap toevoegen. Een nieuwe map met de naam un titled folder verschijnt onderaan de sectie Bookmarks, klaar om door u te worden gewijzigd.

    Image
    Image
  2. Typ een nieuwe naam in en druk op Return of Enter.

    Als u per ongeluk de map wegklikt voordat u de kans krijgt om deze een naam te geven, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Naam bewerken in het pop-upmenu. Als u van gedachten verandert over de map, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Remove (of Delete, afhankelijk van uw versie van Safari) in het pop-upvenster -omhoog menu.

  3. Selecteer en sleep de map naar de Favorieten balk of het Bookmarks menu-item in de zijbalk, afhankelijk van waar u wilt opslaan het.

    Of je nu besluit om individuele bladwijzers of mappen toe te voegen aan de Favorieten-balk, houd hun namen kort, zodat je er meer in kwijt kunt. Korte namen zijn niet slecht idee ook in het Bookmarks menu, maar je hebt hier meer speelruimte omdat de links in een hiërarchische lijst worden weergegeven.

Submappen aan mappen toevoegen

Als je de neiging hebt om veel bladwijzers te verzamelen, overweeg dan om submappen toe te voegen aan enkele van de mapcategorieën. U hebt bijvoorbeeld een map op het hoogste niveau met de naam Home die submappen bevat met de namen Cooking, Decorating, en Tuinieren Een submap toevoegen:

  1. Open de Safari-zijbalk (bladwijzers > Toon bladwijzers).

    Image
    Image
  2. Selecteer de Favorietenbalk of het Bookmarks Menu item, afhankelijk van de locatie van de map op het hoogste niveau.
  3. Selecteer de doelmap en vervolgens de naar rechts wijzende pijl links ervan om de inhoud van de map weer te geven (zelfs als de map leeg is). Als u dit niet doet, wordt een nieuwe map die u maakt, toegevoegd op hetzelfde niveau als de bestaande map, in plaats van binnen de map.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het menu Bladwijzers Bladwijzermap toevoegen. Er verschijnt een nieuwe submap in de geselecteerde map, met de naam (naamloze map) gemarkeerd en klaar om te bewerken. Typ een nieuwe naam en druk op Return of Enter.

    Image
    Image

    Als je problemen hebt om de submappen in de geselecteerde map te laten verschijnen, sleep je de submap gewoon naar de map die je in de submap wilt hebben.

  5. Als u meer submappen aan dezelfde map wilt toevoegen, selecteert u de map opnieuw en selecteert u vervolgens Bookmarks > Bladwijzermap toevoegen. Herhaal het proces totdat je alle gewenste submappen hebt toegevoegd, maar weersta de drang om je te laten meeslepen.

Organiseer mappen in de favorietenbalk

Het herschikken van de mappen in de Favorieten balk is eenvoudig. U kunt dit op twee manieren doen: rechtstreeks in de Favorieten-balk zelf of in de Safari-zijbalk:

  • Selecteer de map die u wilt verplaatsen en sleep deze naar de doellocatie in de Favorieten-balk. De andere mappen zullen uit de weg worden geschoven om het te accommoderen.
  • Select Bookmarks > Show Bookmarks Klik in de Safari-zijbalk op Favorieten. Om te verplaatsen een map, houd het pictogram van de map ingedrukt en sleep het naar de gewenste locatie. U kunt een map naar een andere positie op hetzelfde niveau in de hiërarchie verplaatsen of naar een andere map slepen.

De eerste optie is het gemakkelijkst als je mappen op het hoogste niveau opnieuw rangschikt; de tweede optie is degene die u moet kiezen als u submappen opnieuw wilt rangschikken.

Mappen ordenen, verwijderen en hernoemen

Om uw bladwijzermappen te herschikken, opent u de Bookmarks zijbalk en sleept u de mappen eenvoudig naar de gewenste posities.

Om een map uit uw Bookmarks-menu of Favorieten-balk te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Verwijderen uit het pop-upmenu.

Controleer eerst de map om er zeker van te zijn dat deze geen bladwijzers of submappen bevat die u ergens anders wilt opslaan.

Om de naam van een map te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Rename (oudere versies van Safari gebruikten in plaats daarvan Edit Name) uit de pop-up -omhoog menu. De naam van de map wordt gemarkeerd, zodat u deze kunt bewerken. Typ een nieuwe naam en druk op Return of Enter.

Aanbevolen: