Twitter breidt privacybeleid uit met afbeeldingen en video

Twitter breidt privacybeleid uit met afbeeldingen en video
Twitter breidt privacybeleid uit met afbeeldingen en video
Anonim

Twitter breidt zijn privacybeleid uit en verbiedt nu mensen die privéfoto's en -video's delen zonder toestemming van de eigenaar.

Volgens Twitter Safety is er een groeiende bezorgdheid over mensen die privégegevens gebruiken om anderen lastig te vallen en te intimideren. Voorafgaand aan deze beleidsupdate zou het platform mensen verbieden voor het vrijgeven van telefoonnummers, adressen en ID's, evenals degenen die dreigen die informatie openbaar te maken.

Image
Image

Twitter verbiedt ook mensen die geld eisen in ruil voor het niet lekken van privé-informatie en degenen die premies aanbieden om bepaalde media te posten. Het platform verbiedt zelfs mensen die inloggegevens delen waarmee iemand toegang zou kunnen krijgen tot privémedia.

Context wordt overwogen als een bericht wordt gerapporteerd. Twitter kan toestaan dat afbeeldingen of video's blijven staan als dit belangrijk is voor het publieke debat. Als de inhoud bijvoorbeeld openbaar beschikbaar is of door mainstream nieuws wordt behandeld, blijft de post bestaan. Het zal ook geen media met publieke figuren verwijderen als de informatie in het belang van het publiek is. Als die informatie echter wordt gebruikt om een publiek figuur lastig te vallen of te intimideren, druist dit in tegen het nieuwe beleid en is het nu een strafbaar feit dat verboden is.

Image
Image

Een reden voor deze update is om Twitter te helpen zijn beleid beter af te stemmen op mensenrechtennormen. Hoewel het lekken van privé-informatie iedereen treft, stelt het bedrijf dat het vrouwen, activisten, politieke dissidenten en minderheden het hardst treft.

De nieuwe wijziging wordt wereldwijd afgedwongen en is onmiddellijk van kracht.

Aanbevolen: