De 12 beste nieuws-podcasts van 2022

Inhoudsopgave:

De 12 beste nieuws-podcasts van 2022
De 12 beste nieuws-podcasts van 2022
Anonim

Nieuwspodcasts zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen. Er zijn er genoeg die onbevooroordeelde, evenwichtige en neutrale rapportage over belangrijke kwesties bieden. Luister naar afleveringen thuis, op weg naar je werk, in de sportschool of zelfs op reis. Hier zijn 12 van de beste nieuwspodcasts waarop je je kunt abonneren.

Een wereldwijd perspectief op het laatste nieuws: 'The Globalist'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er worden vijf afleveringen per week opgenomen, waardoor deze podcast geweldig is om toe te voegen aan je dagelijkse routine.
  • De vaste hosts komen uit verschillende landen, waardoor je verschillende inzichten krijgt in nieuwsverhalen die je normaal niet zou krijgen.

Wat we niet leuk vinden

Een geweldige podcast om te horen over belangrijk wereldnieuws dat er echt toe doet, maar het betekent ook dat je ergens anders kleiner, lokaal nieuws moet consumeren.

Met meer dan 1.700 opgenomen afleveringen is "The Globalist" een van de langstlopende nieuwspodcasts die gratis online kan worden beluisterd. De show wordt gepresenteerd door een mix van redacteuren van Monocle Magazine, die regelmatig worden vergezeld door respectabele experts die inzicht kunnen bieden in het laatste nieuws van de dag.

Een nieuwspodcast die u helpt te begrijpen: 'Today Explained'

Image
Image

Wat we leuk vinden

Een goed onderzocht en vaak met solide geïnterviewden en soundbites om meer context te bieden voor complexe problemen.

Wat we niet leuk vinden

Deze podcast is van grote waarde voor de luisteraar, maar is meer een hulpmiddel om een nieuwsbericht te begrijpen in plaats van een overzicht van de belangrijkste verhalen van de dag te horen.

Elke aflevering van "Today Explained" richt zich op een specifiek onderwerp met betrekking tot een actueel nieuwsverhaal en splitst het op zodat de gemiddelde persoon alle aspecten ervan kan begrijpen.

Global Business and Finance News: 'World Business Report'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er kunnen twee tot drie afleveringen per dag worden gepubliceerd als er belangrijke nieuwsverhalen uitbreken, wat betekent dat je op de hoogte bent van wat er over de hele wereld gebeurt.

Wat we niet leuk vinden

Met een wereldwijde focus, kunnen er hele afleveringen zijn over bepaalde landen of regio's waarin je niet geïnteresseerd bent.

"World Business Report" is een officiële BBC-podcast die het laatste nieuws van over de hele wereld behandelt met betrekking tot politiek, financiën, zaken en relaties tussen verschillende landen. De ene aflevering kan een breaking news-verhaal over immigratie bevatten, terwijl een andere in de handelsrelaties tussen landen kan duiken.

Laatste popcultuurnieuws voorgelezen: 'IGN Spoken Edition'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Laat elke weekdag een nieuwe aflevering zien.
  • Omvat tv, films, strips, anime en videogames.

Wat we niet leuk vinden

  • Elke aflevering duurt één tot vijf minuten.
  • Dekt meestal alleen het grootste nieuwsbericht van de dag.

"IGN Spoken Edition" maakt het gemakkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de popcultuur. Elke aflevering bestaat uit de professionele vertelling van het trending-nieuwsverhaal van die dag met onderwerpen variërend van de onthulling van een coole nieuwe anime-serie tot een aankondiging van een releasedatum voor een grote videogametitel of film.

Breaking Video Game News: 'Kinda Funny Games Daily'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een frisse stijl die professioneel en leuk is.
  • Hoge kwaliteit gasten, variërend van ontwikkelaars van videogames en stemacteurs tot journalisten van rivaliserende publicaties over geekcultuur.

Wat we niet leuk vinden

De gastheren kunnen af en toe de focus verliezen en op een raaklijn gaan. Ze vinden echter altijd de weg terug naar het nieuws.

Georganiseerd door een groep ervaren videogamejournalisten die weten hoe ze speculatie van feiten kunnen scheiden, biedt "Kinda Funny Games" een betrouwbare en vermakelijke bron van videogamenieuws over Nintendo, PlayStation, Xbox, pc en de industrie als geheel.

Feitelijke nieuwsverhalen van hoge kwaliteit: TIME's 'The Brief'

Image
Image

Wat we leuk vinden

Een fantastische manier om geschreven TIME-nieuwsverhalen te consumeren.

Wat we niet leuk vinden

Het verhaal is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, maar het is ook een beetje eentonig.

Vergelijkbaar met de "IGN Spoken Edition"-podcast, biedt deze versie podcast-luisteraars een manier om nieuwsberichten op de TIME-website en het tijdschrift in te halen zonder ook maar één woord te hoeven lezen.

Afleveringen van "The Brief" variëren van 10 tot 50 minuten en bevatten een aantal van de nieuw gepubliceerde artikelen voorgelezen door een professioneel stemtalent.

De podcast voor Daily American News: 'The Takeaway'

Image
Image

Wat we leuk vinden

Controversiële onderwerpen die op een rustige, respectvolle manier worden besproken.

Wat we niet leuk vinden

Wie op zoek is naar nieuws van buiten de VS, moet ergens anders zoeken.

"The Takeaway" is een podcast over binnenlands nieuws gemaakt door Amerikanen voor Amerikanen. Elke aflevering van "The Takeaway" duurt ongeveer een half uur en elke weekdag komen er nieuwe afleveringen online.

Snel dagelijks zakelijk nieuws: 'Bedrijfsverhaal van de dag'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een korte afleveringsduur betekent dat deze podcast er niet een is die op je niet-beluisterde stapel terechtkomt.
  • Goede variëteit aan zakelijk nieuws uit verschillende industrieën.

Wat we niet leuk vinden

Met slechts één onderwerp per aflevering per dag, is het moeilijk om het gevoel te negeren dat je ander zakelijk nieuws misloopt.

Heb je maar vijf minuten in je schema om het laatste zakelijke nieuws bij te houden? De podcast "Business Story of the Day" van NPR is de podcast voor jou, met zijn korte looptijd en een indrukwekkend talent om een samenvatting te geven van een breaking news-verhaal en een gerelateerd interview, allemaal binnen een aflevering van vier minuten.

Beste Star Wars-nieuwspodcast: 'Collider Jedi Council'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hoogwaardige productie.
  • Dekt nieuws over Star Wars-films, tv-series, stripboeken, acteurs en merchandise.

Wat we niet leuk vinden

Sommige hosts kunnen te professioneel klinken en missen de warmte van sommige van de meer informele Star Wars-podcasts.

Op zoek naar nieuws van een Galaxy Far Far Away? "Collider Jedi Council" is een van de beste Star Wars-podcasts die er zijn, met zijn professionele productiewaarden, ervaren gastheren en speciale gasten die ofwel grote fans zijn van de Sci-Fi-franchise of direct betrokken zijn bij het maken van zijn films en tv-series zichzelf.

Voor updates gedurende de dag: 'English News' van NHK World Radio Japan

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snelle samenvatting van het laatste nieuws.
  • Puur informatief zonder vooringenomenheid of debat.

Wat we niet leuk vinden

De podcastfeed bevat alleen de laatste aflevering, dus er is geen manier om nieuws in te halen dat je hebt gemist.

De podcast "English News" van NHK World begint elke aflevering met een kort overzicht van de nieuwste verhalen voordat hij met meer details en nuances uitwerkt. De podcastfeed kan meerdere keren per dag worden bijgewerkt met het laatste nieuws, iets wat maar heel weinig of geen podcasts ooit proberen te doen.

Bekroonde onderzoeksrapportage: '60 minuten'

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bekroonde journalistiek in podcast-formaat gratis.
  • Een combinatie van het laatste nieuws, onderzoeksjournalistiek en lange inhoud.

Wat we niet leuk vinden

Het is geweldig om afleveringen van 60 minuten in podcast-formaat te hebben, maar alleen audio leidt tot enige verwarring wanneer er een niet-Engelse taal wordt gesproken en er geen ondertitels beschikbaar zijn.

Winnaar van meer dan 80 Emmy's, 60 Minutes is nu beschikbaar als podcast, waarbij elke aflevering de volledige audio van de tv-afleveringen bevat.

Internationaal en binnenlands nieuws: PRI's 'The World'

Image
Image

Wat we leuk vinden

Biedt nieuwsupdates in verschillende categorieën, van politiek en zaken tot kunst en menselijke verhalen.

Wat we niet leuk vinden

De presentatiestijl kan luisteraars in hun tienerjaren of begin twintig vervelen. Dit is een nieuwspodcast voor 30-plussers.

"The World" is een Amerikaanse nieuwspodcast die binnenlandse kwesties en nieuws van over de hele wereld behandelt. Elke aflevering van "The World" duurt ongeveer 45 minuten en omvat verschillende breaking news-verhalen, waarbij de tijd wordt genomen om er dieper op in te gaan met analyses en interviews.

Aanbevolen: