Werken Apple AirPods alleen op de iPhone?

Inhoudsopgave:

Werken Apple AirPods alleen op de iPhone?
Werken Apple AirPods alleen op de iPhone?
Anonim

Toen Apple de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7-serie verwijderde, compenseerde dit door de introductie van AirPods, de hoogwaardige draadloze oordopjes. Critici keurden de stap af en noemden het typisch Apple: het vervangen van een universele technologie die het niet controleert door een technologie die eigendom is van zijn producten.

Maar die critici hebben niet helemaal gelijk. Apple's AirPods kunnen speciale functies bieden wanneer ze zijn aangesloten op de iPhone 7 en hoger, maar ze zijn niet beperkt tot de iPhone.

Zoals je zult zien, werken Apple's AirPods met elk apparaat dat Bluetooth-hoofdtelefoons ondersteunt.

AirPods Gebruik gewoon Bluetooth

Apple doet niet zijn uiterste best om dit over de AirPods te benadrukken, maar het is belangrijk om te begrijpen: AirPods maken verbinding met andere apparaten via Bluetooth. Geen enkele gepatenteerde Apple-technologie blokkeert andere apparaten of platforms om verbinding te maken met de AirPods.

Omdat ze een standaard Bluetooth-verbinding gebruiken, werkt elk apparaat dat Bluetooth-koptelefoons ondersteunt. Android-telefoons, Windows Phones, Macs, pc's, de Apple TV, gameconsoles - als ze Bluetooth-hoofdtelefoons kunnen gebruiken, kunnen ze ook AirPods gebruiken.

Image
Image

Maar hoe zit het met de W1-chip?

Een deel van wat mensen doet denken dat AirPods alleen voor Apple zijn, is de bespreking van de speciale W1-chip in de iPhone 7-serie en later. De W1 is een draadloze chip gemaakt door Apple en alleen beschikbaar op zijn telefoons. Combineer die discussie met het verwijderen van de koptelefoonaansluiting en het is gemakkelijk om te zien hoe mensen het verkeerd begrepen.

De W1-chip is niet de manier waarop AirPods met de iPhone communiceren. Denk eraan, dat is gewoon Bluetooth. In plaats daarvan zorgt de W1 ervoor dat AirPods beter werken dan normale Bluetooth-apparaten, zowel wat betreft het koppelen als de levensduur van de batterij.

Het verbinden van een Bluetooth-apparaat met je iPhone houdt normaal gesproken in dat je je draadloze oordopjes in de koppelingsmodus zet, ernaar zoekt op je telefoon, probeert verbinding te maken (wat niet altijd werkt) en soms een toegangscode invoert.

Met de AirPods hoef je alleen maar hun hoesje te openen binnen het bereik van een compatibele iPhone en ze maken er automatisch verbinding mee (na de eenmalige koppeling met één druk op de knop). Dat is wat de W1-chip doet: het verwijdert de trage, inefficiënte, onbetrouwbare en vervelende elementen van Bluetooth-connectiviteit en vervangt het, op echte Apple-manier, door iets dat gewoon werkt.

De W1-chip is ook betrokken bij het beheren van de levensduur van de batterij voor de AirPods, waardoor ze vijf uur gebruik kunnen maken van een enkele lading, volgens Apple.

Heeft u problemen met het verbinden van uw AirPods met uw apparaten? We hebben de oplossingen in Hoe dit te verhelpen wanneer AirPods geen verbinding maken.

Dus AirPods werken voor iedereen?

Over het algemeen werken AirPods met alle Bluetooth-compatibele apparaten. Maar ze werken niet voor alle apparaten op dezelfde manier. Er zijn duidelijke voordelen aan het gebruik ervan met de iPhone en andere Apple-producten. U krijgt toegang tot enkele speciale functies die elders niet beschikbaar zijn, waaronder:

  • Tik op Siri: u kunt dubbeltikken op de AirPods om Siri te activeren. Kan dat niet op andere apparaten (omdat Siri niet op hen bestaat).
  • Supereenvoudige koppeling: u kunt de AirPods verbinden met elk Bluetooth-compatibel apparaat, maar de supersnelle, supereenvoudige koppeling werkt alleen met de iPhone 7 en hoger, sommige iPad- en iPod touch-modellen, sommige Macs en Apple TV. Voor andere apparaten is dit het typische koppelproces dat soms met fouten gepaard gaat.
  • iCloud Pairing: Een van de coolste dingen van de AirPods is dat als je ze eenmaal koppelt aan een van je Apple-apparaten, ze automatisch worden ingesteld om te koppelen met elke Apple apparaat dat dezelfde Apple ID gebruikt via iCloud. Dat is bijvoorbeeld niet mogelijk op Android, omdat Android iCloud niet ondersteunt.
  • Slimme functies: de AirPods zitten boordevol slimme details. Ze weten wanneer ze in je oren zitten en stoppen met afspelen wanneer ze eruit worden gehaald. Ze schakelen automatisch het afspelen van audio naar de iPhone wanneer ze uit je oren worden verwijderd. Ze spelen ook audio af op slechts één AirPod als er maar één in een oor zit. Deze functies zijn alleen beschikbaar met Apple-apparaten.

AirPods gebruiken op niet-Apple-apparaten

Heb je een Android-telefoon, gameconsole of ander niet-Apple-apparaat waarmee je AirPods wilt gebruiken? We hebben stapsgewijze instructies:

  • Hoe AirPods te verbinden met Android-telefoons en -apparaten
  • AirPods koppelen en verbinden met een Windows 10-pc
  • Hoe AirPods op PS5 aan te sluiten
  • Hoe AirPods op PS4 aan te sluiten
  • Kun je AirPods verbinden met Xbox Series X of S?
  • Kun je AirPods verbinden met Xbox One?
  • Kun je AirPods verbinden met een Nintendo Switch?

Aanbevolen: